Spinédzserek Párizsban – Puma x Fenty by Rihanna

Azt kell mondjuk, hogy Rihanna szezonról-szezonra leiskolázza a divatipar nagyágyúit és a divathetek alkalmával mindig valami újat hoz a Puma x Fenty égisze alatt. A sötét, itt-ott gótikus jegyekkel megtűzdelt kollekciót, egy a barokk fénykorát megidéző bemutató követtet, most pedig a történelmi korszakoktól kicsit elrugaszkodva, a ’90-es évek gimijeinek vagy egyetemeinek legikonikusabb trendjeit gondolta újra. A tovább után mutatjuk hogyan!

Fenty PUMA by Rihanna Fall/ Winter 2017

Fenty PUMA by Rihanna Fall/ Winter 2017

A HELYSZÍNRŐL

A márka és a barbadosi énekesnő is egyetértettek abban, hogy Puma x Fenty bemutatóknak továbbra is a párizsi divathét adjon otthont. Így hiába, hogy leginkább a ’90-es évekbeli amerikai tinifilmekből részben már ismert anyagokat, mintákat vagy fazonokat látott a közönség, ragaszkodtak Rihanna kedvenc városához és annak divat, illetve stílus iránti fogékonyságához. A bemutatónak helyszínéül a francia fővárosban található, Bibliotheque nationale de France-t nevezték meg, amitől jobb helyet még további keresgélés után sem találtak volna. A show-n bemutatott ruhák extravaganciája és színes lüktetése tökéletes kontrasztot adott a könyvtár egyébként csendes és nyugodt környezetének, talán ezzel is azt szimbolizálva, hogy a Rihanna által tervezett darabok szembe mennek a megszokottal. Az pedig csak hab a tortán, hogy ismét nem egy szokványos kifutót álmodtak meg a modellek lába alá, a lázadás jegyében összetolt olvasóasztalokon vonultak végig.

A kifutó sem volt mindennapi

A kifutó sem volt mindennapi

Fenty PUMA by Rihanna Fall/ Winter 2017

Fenty PUMA by Rihanna Fall/ Winter 2017

FENTY UNIVERSITY

A barokk hatást teljesen maga mögött hagyva a fiatal énekesnő ezúttal egy igazán ütős, színes és mindenképp extravagáns kreációkból álló bemutatót küldött kifutóra. A „Fenty University” fantázianévre keresztelt show-n a klasszikus diákegyenruháktól kezdve, az egyetemi pulcsikon át egészen a gimis sportcsapatok mezeire emlékeztető darabokig minden új értelmezést nyert. A ’90-es évek kockás rakott szoknyáira hajazó darabokat még a Spinédzserek Cher Horowitza is megirigyelte volna, az oversize pulóvereket óriás felvarrók és az akkor még igazán menőnek számító méretes márkajelzések tették ütőssé. Az évtized nemcsak stílusban, hanem anyaghasználatban is megjelent, hiszen a bordázott textilek mellett jócskán láthattunk selyem és bársony ruhákat, kiegészítőket.

Puma x Fenty by F/W 2017

Puma x Fenty by F/W 2017

Puma x Fenty F/W 2017

Puma x Fenty F/W 2017

Puma x Fenty F/W 2017

Puma x Fenty F/W 2017

A kevesebb néha több elv itt talán csak az anyaghasználat mennyiségében jelent meg, hiszen magasan sliccelt bodyk, a hasvillantó croptopok és rövid shortok nem éppen a visszafogott minimalizmus jegyében készültek el, bár ezt Rihannától senki nem is várná. A sokat mutató lookokat méretes dzsekik, kapucnis pulóverek és bő szabású nadrágok egészítették ki. A kontrasztot az élénk már-már neonos árnyalatok és a komor, sötét színek váltakozása adta a bemutatónak. A nem éppen mindennapi kreációkat látva első blikkre nem biztosan állítanánk, hogy változatlan formában a street style alapelemeivé válnak, azt azonban be kell látnunk, hogy Riri ezúttal is egy teljesen új oldalát mutatta be divatrajongó közönsége számára.

Puma x Fenty F/W 2017

Puma x Fenty F/W 2017

Puma x FentyF/W 2017

Puma x Fenty F/W 2017

 

 

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×