Nike Durant 9: A nagy sneaker teszt!

Nemrég a kezem ügyébe keveredett egy eredeti White/Red színállású Nike Durant 9-es és az a megtiszteltetés ért, hogy két hölgy segítségével letesztelhettem, akik felajánlották, hogy elmondják tapasztalataikat a sneakerrel kapcsolatban. Köszönöm a rengeteg segítséget Jónás Erzsébetnek és Miklósik Ivettnek. Nekik köszönhetően férfi és női szemmel is áttekinthettük ezt a fantasztikus cipőt. Ha érdekelnek a részletek, hogy mit bír egy prémium kategóriás kosaras cipő, akkor kattints a továbbra!

Nike Durant 9

Nike Durant 9

Több szemszögből is vizsgáltuk a lépőt, de én három fontos dolgot emelnék ki ezek közül is, úgy mint a kényelmet, a kinézetét és persze az egyedi talpszerkezetet.  Ezek mind igen-igen fontos szerepet játszanak a megfelelő cipő kiválasztásában. Vegyük is szépen sorjában a dolgokat:

Kényelem

Egyöntetű szavazással döntöttünk úgy, hogy ez az eddigi legkényelmesebb kosaras cipő, amit bármelyikőnk hordott. Egyetlen hátránya, hogy nehéz belebújni, ugyanis a nyelv egybe van varrva a sú szerkezetével, de ez mind visszaköszön a stabilitásban.

Amikor sikerül beletuszkolni a lábunkat, azonnal rátapad és mintha ráöntötték volna. A lábfeje ugyan szélesebb a megszokottnál, de ez az amúgy is széles lábfejű emberekenek nem okoz gondot, sőt! Aki pedig úgy érzi, hogy emiatt picit kényelmetlenebb, annak ajánljuk a két zokni használatát, bár a kialakítása miatt, ha jól meghúzzuk a fűzőt akkor is teljesen rááll a lábunkra.

Durant 9 on foot

Durant 9 on foot

Talp

,,Én kicsit féltem,hogy mi lesz majd, hogy alacsony szarú, hogyan fogja majd a bokámat, de annyira stabil a talpa, hogy egyszerűen nem is tud kibillenni a bokám! (Kopp…kopp…kopp…)” – mondta el Erzsébet. A talpon egy eddig ismeretlen kialakítást láthatunk, miszerint meg van törve a lábujjaink környékén. Elsőnek furcsának tűnhet és érződik is lépéskor, azonban az első pár méter után ez válik a megszokottá és kényelmessé. Az új kialakítás a lehető legjobban kíméli a talpat és olyan érzés mintha könnyebb lenne a futás. Ugyan ez igaz a rugózásra. Az Durant 9 Air zoom talpakkal rendelkezik, ami segít a befektetett energia visszaadásában és sokkal jobb rugózást biztosít.

KD9: Az említett talp

KD9: Az említett talp

Kinézet

Sokaknak elsőre furcsának tűnhet a kinézet. Én is így voltam ezzel, de ahogy egyre többet nézegettem egyre jobban megtetszett. Benne van a mai kosaras technológiák nagy része, sőt élen jár az alkalmazásában és az új kor trendjeit is tökéletesen követi. A lányok elmondták, hogy női szemmel is egy nagyon szép sneakerről van szó és bármely színben elhordanák.

Összegzés

Összességében a Durant 9 egy majd tökéletes lépő, ami mind stabilitásban mind pedig kényelemben hozza nem csak a kötelezőt, hanem bőven az elvárások felett teljesít. Kinézetben hibátlan. Esetleg a nehéz belebújás és a széles lábfej miatt vonnék le fél pontot, bár nekem is széles a lábfejem így nincs vele gond és az élmény, amikor felhúzzuk a lábunkra mindenért kárpótol, tehát a lábbeli megérdelmi a 9,5/10-es pontozást.

Kézben a tesztalany

Kézben a tesztalany

Köszönöm ismételten Jónás Erzsébetnek és Miklósik Ivettnek a segítséget a tesztben. Saját képek ugyan nem készültek, mert nem volt rá lehetőségünk összehozni, így ebben segítségünkre a Google volt.

aladeen

A kosárcipők az egyik szenvedélyem a dj-zés és a kosárlabdázás mellett.
×