November végén érkezik a Nike HyperAdapt 1.0

Igen, ez a híres önbefűzős cipő, amit már tavaly beharangoztak, a rajongók pedig a Vissza a jövőbe című filmből ismerhetik. Természetesen legelőször az Egyesült Államokban lesz elérhető, ott is csak néhány kijelölt üzletben. Még több infó a Nike HyperAdapt-ról a tovább után!

Nike HyperAdapt 1.0

Nike HyperAdapt 1.0

Megjelenés

A HyperAdapt nem először kerül szóba a blogon. A végleges verzió egyébként teljesen más lett, mint a filmben megismert automata cipő. Arról a limitált darabról beszélünk, amit Marty McFly-nak is elkészített a Nike, de akkor inkább a látványra helyezték a hangsúlyt, és egy snowboard bakancs volt az alapja. Ha minden igaz, az új modellt – a fenti képen is látható – három színállásban lehet majd megvásárolni. Az ultramodern, eltúlzott sneakerekkel szemben egyébként kifejezetten szolid kinézetet kapott. Személy szerint nekem nagyon bejön.

Nike HyperAdapt 1.0

Nike HyperAdapt 1.0

Technológia

De nézzük, hogy mi az a technológia, ami az új cipőt működtetni fogja! A cipőkbe egy damilszerű kábelrendszert és egy nyomásra érzékeny szenzort helyeztek el. Amikor a sneakerhead felveszi a lábára, a cipő automatikusan érzékeli, és elkezdi összehúzni a kábeleket. A cipő nyelve melletti két gombbal a szorosságot is lehet majd állítani. Ami zavaró lehet, hogy az önműködő cipőfűző nem hangtalan: lufieresztéshez hasonló hangot ad működés közben.

Érdemes megnézni a WIRED videóját, amiben a Nike egyik senior fejlesztője, Tiffany Beers és a legendás Tinker Hatfield is megoszt pár érdekességet a cipőről:

Energia

Az automata egységek működtetéséhez a cipőben egy akkumulátort helyeztek el, ami természetesen egy idő után lemerül. A töltésre egy felvillanó LED hívja fel a figyelmünket. Az akksi feltöltése nagyjából három óráig tart, és két hétig bírja egyetlen töltéssel.

Nike HyperAdapt 1.0

Nike HyperAdapt 1.0

A Nike HYPERADAPT két hónap múlva érkezik

A „csodacipő” hivatalosan 2016. november 28-án lesz megvásárolható. Ahogy korábban is írtuk, az USÁ-ban. Árakkal kapcsolatosan sajnos még nem tudunk szolgálni, ez később fog kiderülni. Valószínűleg drága mulatság lesz.

Kép- és hírforrásunk a Nike, a SneakerNews és a Hypebeast volt.

alexpeeee

Love is in the AIR.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×