Most már tényleg itt a Roshe Two

Szórványos képek és infók alapján már eddig is cikkeztünk a sikeres Roshe One (leánykori nevén Roshe Run) folytatásáról, a Roshe Two-ról, de a mai naptól, azaz szeptember 1-től végre a kezünkbe is foghatjuk az új Roshe-t. Cikkünkben Dylan Raasch, a cipő tervezője mutatja be azt a három fontos tényezőt, amitől egy a Roshe 2 egészen a nap végéig kényelmes viselet lesz, és szemezgetünk a hazai Nike márkaüzletekbe ma érkezett színállásokból is! Tovább!

Nike Roshe Two - szeptember 1-től Magyarországon is

Nike Roshe Two – szeptember 1-től Magyarországon is

Tavaly ősszel Moszkvában volt alkalmam interjút csinálni a Roshe atyjával, Dylan Raasch-sal, a második generációt, a Roshe Two-t is az ő szavaival mutatjuk be:

„A rugalmasság még nem feltétlenül jelent kényelmet. Ennél azért összetettebb a dolog.” – magyarázza Dyla, aki a Nike-nál sikerre vitte „csak a legszükségesebbet” tervezési filozófiáját. Lássuk három pontban, hogy mitől lesz a Roshe 2 egy egész napon át kényelmes sneaker!

Stabilitás, alátámasztás és párnázottság – a „láb alatti” kényelem kulcsai

„A talpbetétek eredetileg arra szolgáltak, hogy elfedjék a cipőtalp és a felsőrész összeöltését, most pedig a párnázás első vonalának számítanak.” – vezet be minket a kényelem tudományába Dylan. A Nike Roshe Two talpbetéte kétféle sűrűségű memóriahabból készül, az innovatív külső talprész egy magot kapott, mely egyszerre növeli rugalmasságot és teszi lehetővé, hogy a talp kis elemei egymástól függetlenül mozoghassanak. A középtalpban is van varázslat: „tri-fúziós” háromféle sűrűségű UI segít, hogy különböző nyomás legyen a talp különböző pontjain. Ez biztosítja a tartósságot, és hogy a nap végére nem taposod ki a cipőt. A leglazább anyag közvetlenül a láb alatt van – ennek feladata a párnázottság, kívülre pedig a legsűrűbb anyag került az ütődéscsillapítás érdekében.

Nike Roshe Two Tri-Fusion talpszerkezet

Nike Roshe Two Tri-Fusion talpszerkezet

DINAMIKUS ÉS PASSZOLÓ FORMA = KÉNYELMES FELSŐRÉSZ

Dylan ezt gondolja: „Egy egész nap kényelmes cipőnek olyannak kell lennie, mint egy alkalmazkodó lábkesztyűnek„. A Nike designerei ezt az igényt tudományos tervezési anyagok segítségével oldják meg. A Nike Roshe Two felsőrésze teljesen minimalista, követi viselője lábformáját, és csak oda kerül plusz hab béleléshez, ahová feltétlenül szükséges.

FENNTARTHATÓ KÉNYELEM ALKALMAZKODÓ RENDSZERREL

„Ha a lábad még egy őrült, rohangálós nap után is jól érzi magát, akkor jó munkát végeztünk” – mondja Dylan.

A talp és a felsőrész kényelme mellett egy egész nap viselt cipőnek más igényeknek is meg kell felelnie: a láb megduzzad és ahogy telnek az órák, a cipő belsejének hőmérséklete nő. A Nike Roshe 2 képes a tágulásra és jól szellőzik.

Nike Roshe Two talp

Nike Roshe Two talp

Roshe Two válogatás a hazai érkezésekből

Black/ANthracite-Sail (844656-003)

A feketével nem lehet tévedni, nem csak azért, mert még mindig népszerűek a a black&white szettek, hanem mert egy fekete cipőt gyakorlatilag mindenhez fel tudsz venni. Ennek a színállásnak hálós anyagból készült a felsőrésze és férfi méretekben elérhető, ára 29 990 Ft. A Westend, Fashion Street, Árkád és Mammut Nike márkaüzletekben is kapható mától.

Nike Roshe Two (Black/Antharcites-Sail 844656-003) - 29 990 Ft @ Westend, Fashion Street, Árkád, Mammut

Nike Roshe Two (Black/Antharcites-Sail 844656-003) – 29 990 Ft @ Westend, Fashion Street, Árkád, Mammut

Black/Black-Photo Blue-Volt (844929-003)

Ez a csajoknak szánt modell Flyknit felsőrésszel érkeznek, vadítóan vibráló csíkozással. Ezt a színállást csak a Westend Nike üzletben találjátok meg, ára 41 990 Ft.

Roshe Two Flyknit WMNS (844929-003) @ Westend

Roshe Two Flyknit WMNS (Black/Black-Photo Blue-Volt 844929-003) – 41 990 Ft @ Westend

Light Iron/Summit White-Volt (844931-003)

Természetesen a csajoknak sem csak Flyknites modellek érkeznek, ez a finom szürke, hálós felsőrésszel készült darab a színállásáben jelzett neonzöld/sárga „Volt” színt csak a talpán villantja fel, felülről elegánsan visszafogott. Megveheted az Árkában és a Mammut Nike üzletekben, 29 990 Ft-ért.

Nike Roshe Two Womens (Light Iron Summit/White-Volt 844931-003)

Nike Roshe Two Womens (Light Iron Summit/White-Volt 844931-003) – 29 990 Ft @ Árkád, Mammut

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×