Itt az Air Max 1 Ultra Flyknit

Július 28-tól világszerte (és itthon is) elérhető lesz az üzletekben a Nike Air Max 1 Ultra Flyknit. És ahol a Nike egyszerre veti be az Ultra talpat és a Flyknit „szövött felsőrész” technológiát, ott biztosak lehetünk benne, hogy egy szuperkönnyű cipő születik. Még több infó és kép és egy kis történelmi tabló az AM1 sneakerről a tovább után!

Érkezik a Nike Air Max 1 Ultra Flyknit július 26-án

Érkezik a Nike Air Max 1 Ultra Flyknit július 26-án

Az Air Max 1-est 1987-es megjelenésekor Tinker Hatfield eleve kora egyik legkönnyebb cipőjének szánta, a mostani újratervezést irányító Ben Yun vezető designernek sem volt más feladata: a jelenleg lehetséges legkönnyebb és legkényelmesebb Air Max 1-es cipő megtervezése.

Ben Yun Air Max 1 Ultra Flyknit vázlatai

Ben Yun Air Max 1 Ultra Flyknit vázlatai

Yun „könnyű” célja eléréséhez a mostanra már többször bizonyított Flyknit technológiát használta, ahol erős szintetikus szálakból szövik össze felsőrészt, pehelykönnyű, a szó mindkét értelmében tartós anyagot alkotva.

Fenntarthatóság

A Flyknit használata többszörösen környezetkímélő: egy ilyen felsőrész legyártása átlagosan 60%-kal kevesebb hulladékot eredményez a hagyományos kivágott-varott technológiához képest. Sőt magánál a Flyknit szálak gyártásánál is használnak olyan újrahasznosított műanyagot, melyet hulladék PET-palackok feldolgozásával nyernek vissza.

Az Air Max 1 Ultra Flyknit nemcsak az orr-rész résein keresztül, de a hálós nyelven keresztül is jól szellőzik. A sarokrész kialakítása viszont már zártabb, hiszen itt a tartás a fontos, mint ahogy a talp felett körbefutó rétegnél is. A cipő varrásmentes: az egyes elemeket Hyperfuse illesztéssel rögzítették.

Nike Air Max 1 Ultra Flyknit felsőrész

Nike Air Max 1 Ultra Flyknit felsőrész

A talp sem marad le a könnyűségi versenyben: ez az első Air Max 1-es cipő, melybe Ultra technológiás pehelykönnyű és egyben rugalmas talp kerül. Az Ultra talp például már az Air Force 1 Ultra Flyknit cipőben is bizonyított, és biztos vagyok benne, hogy itt is jól szuperál majd.

Az AM1 Ultra talpa

Az AM1 Ultra talpa

Örökség vs. új technológia

A cipő technikai tudásán túl a tervezőcsapatnak az is nagyon fontos felelőssége volt, hogy megőrizzék az eredeti AM1 sneaker vonalait, ez a feladatot szerintem tökéletesen megugrották. A sziluett első pillanatásra felismerhető, de az is, hogy abszolút mai, modern darabról van szó. A színállás is a modell öröksége előtt tiszteleg, hiszen az OG vörös-fehér cw-re hasonlít. Hatfield, aki szemmel tartotta a Yun által irányított tervezőcsapatot szintén azt nyilatkozta, hogy büszke az eredményre 🙂

Air Max 1 örökség: az összes fontos Air Max 1 változat (és mind OG színű :)

Air Max 1 örökség: az összes fontos Air Max 1 változat (és mind OG színű 🙂

Nike Air Max 1 Ultra Flyknit

Nike kód: férfi: 843384-101; női: 843387-101
Színállás: White/Pure Platinum/Cool Grey/University Red
Eredeti ár: 54 990 Ft
Relase dátum: 2016.07.28

Nike Air Max 1 Ultra Flyknit

Nike Air Max 1 Ultra Flyknit

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×