Nike Shibusa az egyszerűség jegyében

Néhány hete jártam a váci utcai Foot Locker felé és megakadt a szemem egy Nike modellen, ami addig valahogy elkerülte a figyelmemet. A Nike Shibusa (渋さ- a japán szó magyarra fordítva ‘letisztult szépség’-et jelent) cipő március végén debütált, és bár megjelent róla hír a nagyobb külföldi sneaker blogokon, de nem vetett különösebb hullámokat. Leírták róla, hogy milyen szép letisztult és hogy kosaras gyökerekkel rendelkezik, satöbbi, satöbbi, de semmi arról, ami nekem elsőre feltűnt: ezek szerint csak szerintem olyan mint egy ‘Nike Air Mag Low’? 😀 Részletek és még több kép a tovább után!

Nike Air Shibusa (Wolf Grey/White/Pure Platinum - fotó: unboxedkicks.com)

Nike Air Shibusa (Wolf Grey/White/Pure Platinum – fotó: unboxedkicks.com)

A Vissza a jövőbe II-ben Marty McFly 2015-be utazik előre a DeLorean-nel, és ahogy az várható volt, a Nike nem hagyta ki tavaly októberben a ziccert, hogy kihozzák az önbefűzős cipőt, bár sajnos az egyszerű halandó számára is elérhető Nike Mag nem érkezett meg 🙁

nike_mag

A Nike klasszikusa

Nike Air Shibusa = Nike Mag Low?

2015 októbere óta meglehetősen csönd volt ebben a témában, de végignézve a 2016. március 30-án megjelent Shibusa vonalain, számomra ez az első cipő, ami valamennyire hasonlít a filmben megjelent legendás modellhez ÉS széles körben elérhető.

A Nike Shibusa sneaker követi a friss trendeket: látszanak rajta a kosaras gyökerek, de igazi modern megjelenésű és pehelykönnyű utcai cipő lett. Abszolút letisztult vonalakkal rendelkezik, a felsőrész jól szellőző hálós anyagból készült (a pipa sem varrva van, hanem hőillesztve) a könnyű belebújást fűzők helyett a nyelvet rögzítő rugalmas szalagok biztosítják (főleg emiatt emlékeztet engem a filmben látott sneakerre 🙂 A kényelmet a talp egész hosszában végighúzódó Pyhlon középtalp adja, a sarok alá még egy Air légbetét is került.

Nike Air Shibusa (Wolf Grey/White/Pure Platinum - fotó: unboxedkicks.com)

Nike Air Shibusa (Wolf Grey/White/Pure Platinum – fotó: unboxedkicks.com)

Számos színállásban jelent meg, számomra a Wolf Grey/White/Pure Platinum színkombó hozza leginkább a Mag érzetet 🙂

Mint említettem a cikk elején, az Air Shibusa sneaker Magyarországon is kapható a váci utcai Foot Lockerben. A polcokról a szürke, a kék, bordó és fekete színekre emlékszem, illetve arra, hogy 30 000 Ft környékén van az ára. Ha megtetszett a cipő, akkor ez az infó személyesen lecsekkolható az üzletben 🙂

Nike Air Shibusa - itthon is több színben elérhető

Nike Air Shibusa – itthon is több színben elérhető

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×