adidas Yeezy Boost 750 release @ Icons by Bizanc

Június 11-én reggel a korai órához képest szokatlanul nagy tömeg kezdett el gyűlni a belvárosi Petőfi Sándor utcában, az Icons by Bizanc üzlet előtt. Az összeverődés oka az adidas Yeezy Boost 750 Light Grey/Gum színállásának érkezése volt – a sneaker először volt kapható itthon hivatalosan, szokás szerint erősen limitált darabszámban. @sneakerboxhu Instagram csatornánkon folyamatosan tudósítottunk, de azért ez a hype egy bővebb, képes-videós beszámolót is megér, tovább!

adidas Yeezy Boost 750 release @ Budapest - Icons by Bizanc

adidas Yeezy Boost 750 release @ Budapest – Icons by Bizanc

A legolvasottabb magyar nyelvű sneaker blog szerkesztőjeként engem ért a megtiszteltetés, hogy pár szóban bemutassam a hype tárgyát, a Yeezy Boost 750-et az eseményre meghívott stylistoknak és a médiának, és – aminek nagyon örültem – hogy még a premier előtt felpróbálhassam a hétötvenest, melyet eddig élőben sem láttam.

Yeezy BOost 750 On feet

Kanye Westnek sem „zenei munkásságát” sem magánéletét nem követem (utálni sem utálom, csak mindkettő hidegen hagy 🙂 de a Nike Yeezy-k is tetszettek, és a Yeezy Boost kategória is pofásra sikerült (mondjuk a 950-est kivéve 🙂 Nekem a sorozatból a 750-es tetszik a legjobban, és tényleg volt benne valami bizsergető, amikor felhúztam a sneaker cipzárját és megigazítottam a fűzőket. Kényelmes és lazán tartja a lábat, van benne valamilyen hanyag elegancia. Eleve szeretem a magas szárú cipőket, és megállapítottam, hogy lábon sokkal jobban néz ki, mint kézben 🙂

A friss Yeezy illata :P

A friss Yeezy illata 😛

Nálunk a csapatban „szakmai ártalom”, hogy – mint a jó bort – meg szoktuk szimatolni az új cipőket, amikor kivesszük a dobozból őket, ez most sem maradhatott el – finom illata van 😀

Mesélem a Yeezy sztorit

Mesélem a Yeezy sztorit

A sneaker felpróbálása után meséltem egy kicsit a médiának és a stylistoknak a cipő történetéről és tulajdonságairól, bár ők nem sneakerheadek voltak, de azért igyekeztem megvilágítani nekik, hogy nem mindennapi sneaker esemény részesei vagyunk 🙂

A média és a stylistok is kíváncsiak voltak a Yeezy-re élőben

A média és a stylistok is kíváncsiak voltak a Yeezy-re élőben

Yeezy 750 release @ Budapest

Mire végeztünk az on-feet fotózással és a bemutatóval, szép kis tömeg gyűlt össze az üzlet előtt, mindenki rendben regisztrált a sorsolásba, jó hangulatban pacsiztunk a folyamatosan érkező ismerősökkel.

adidas Yeezy Boost 750 @ Budapest

adidas Yeezy Boost 750 @ Budapest

10 óra körül a Bizanc csapata a hangulatot egy kis játékkal melegítette be, melyben néhány szerencsés egy Yeezy ajándékcsomaggal lehetett gazdagabb, majd jött a délelőtt fénypontja, azon tucatnyi név kisorolása, akik a zsebükbe nyúlhattak és megvehették a cipőt.

Megvannak a sorsolás nyertesei

Megvannak a sorsolás nyertesei

Érdemes volt az arcokat nézni, miközben megjelentek a nevek a monitoron: látszott, hogy kik az igazi rajongók: volt olyan, aki mintha a lottóötöst nyert volna.

Öröm az arcokon

Öröm az arcokon

Bár az első kisorsolt név egy kínai jelentkezőé volt, és más külföldi nevek is elhangzottak, de alapvetően hazánkfiai állhattak be a sorban a kasszához, hogy leszurkolhassanak száznyolcvankilencezer forintot egy-egy pár Yeezy 750-ért. Azért ezt a számot még mindig nehezen tudom megemészteni (nem a 750-et).

A szerencsés vevők

A szerencsés vevők

Az érkezőkkel mi is pacsiztunk és készítettünk fotókat, az biztos, hogy nagy volt az öröm 🙂 Az adidas megadta a módját, a cipővásárlókat pezsgővel és finom falatokkal kínálták, és mindenkire saját eladó is jutott, míg felpróbálta a cipőjét.

Az első Yeezy pillanatok

Az első Yeezy pillanatok

Összességében tényleg különleges esemény volt, kíváncsian várjuk a következő hazai Yeezy Boost release-t!

Yeezy release @ Budapest

Yeezy release @ Budapest

A Yeezy 750 sztori

Ha esetleg nem voltál ott az üzletben, amikor a sneaker sztorijáról dumáltam, akkor itt egy rövid összefoglaló 😉 A Yeezy Boost 750 volt az első modell, ami az adidas és Kanye West együttműködésével születő Yeezy kollekcióban mutattak be 2015 februárjában New Yorkban. 9000 darab készült belőle, mely 10 perc alatt el is fogyott… A limitált darabszám azóta se változott 🙂 A sneaker sziluettje határozottan újító volt, főleg a tépőzárak és a cipzár, valamint a talp formája és mintája tették jellegzetessé. Annyira azonban nem volt elszállt, hogy széles körben ne tudták volna befogadni, bár, ahogy minden várt megjelenést ezt sem kímélték a kritikák sem.

A második színállás a 750-esből 2015 decemberében érkezet, ez full fekete volt, ami szintén szép volt, de a kontrasztok hiánya miatt kevésbé volt jellegzetes, mint az első.

A június 11-i 750-es release-zel kezdődött meg a Yeezy Season 2. Ez az első gumsole talppal készülő modell, a szürke felsőrész emlékeztet az első Yeezy 750-es modell felsőrészének színére.

adidas Yeezy Boost 750 Light Grey/Gum

adidas Yeezy Boost 750 Light Grey/Gum

 

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×