Adidas x Parley

Az Adidas-nál sose voltak szűkében az újító gondolatoknak, most sincs ez másképp, hiszen jelen kollekciójukat a Parley nevű óceánvédő csapattal közösen teremtettek meg. Ha kíváncsi vagy, milyen innovatív ötlettel álltak elő kivitelezés terén, katt a továbbra.

adidas-parley-oceans-recycled-shoe-01

Adidas x Parley for the Oceans

Az alapötlet amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Adott az óceánokban úszó temérdek szemét. Ezektől próbálják a Parley munkatársai és önkéntesei megtisztítani a vizeket. Ez természetesen nem csak azért jó, hogy a vizek élővilágát megóvják (rengeteg állat pusztul el az emberek által tengerbe/óceánba hajított szemét miatt, szerintem mindenki látta már azt a szegény teknőst, aki egy ilyen műanyag miatt növekedett természetellenesen), hanem azért is, mert az így kihalászott szemét jelentős részét újra tudják hasznosítani.

adidas-parley-oceans-recycled-shoe-02

Az újrahasznosított műanyag „munka közben”

Ennek apropóján jött az ötlet, hogy az így megmentett műanyagból egy komplett cipőt készítsenek el. Természetesen nem ez az első alkalom, hogy a két cég együtt dolgozik, korábban már alkottak olyan futócipőt, aminek a talp illetve felső része készült ebből a különleges műanyagból, ám azok a példányok csak prototípusok voltak, ezúttal viszont a nagyközönség számára is „elérhető” sneakert készítenek.

adidas-parley-oceans-recycled-shoe-03

Remélhetőleg nem áldozták be a kényelmet a nemes cél oltárán.

Valószínűleg ezt nehezebb lesz beszerezni, mint mondjuk egy Yeezy-t, mivel összesen csak 50 pár készül ebből a cipőből, és ha ez nem lenne elég, pénzért nem is lehet megvásárolni, egy nyereményjáték keretin belül lehet rá szert tenni. A lent látható videóból kapunk egy kis részletet, hogyan is kell elképzelni egy ilyen különleges cipő elkészítését.

https://www.youtube.com/watch?v=U7K8VIqmj-M

Forrás: Highsnobiety

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×