Yeezy Boost 350 Pirate Black élménybeszámoló

A legelső Yeezy Boost 350 Pirate Black színösszeállítás még 2015 augusztusában jelent meg Kanye papától, ám ez év februárjában kapott egy kis ráncfelvarrást némi restock kíséretében. Ha jól tudom én vagyok az első szerencsés (vagy épp h*lye) a sneakerbox.hu csapatából, aki egy Yeezy-t birtokol, így enyém lett a megtisztelő feladat, hogy „első kézből” számolhatok be erről a surranóról, mely akár a hypetrain vezető ülésében is helyet foglalhatna.

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-01

Adidas Yeezy Boost 350 – Pirate Black

Itthon egyedül az Icons by Bizanc kapta meg az eladás jogát, és mindössze egy méretsort kapott kicsiny országunk. Ahhoz képest, hogy arról szólt a fáma, hogy kétszer annyi YZY-t droppolnak, mint szoktak, természetesen pikk-pakk elfogyott az összes pár annak rendje és módja szerint.

Ami engem illet, nem feltétlenül a körülötte kialakult hype miatt akadt meg rajta a szemem, ha egy mezei sneaker-ként jött volna ki akkor is ugyanúgy belebolondulok, bár tény, hogy a limitáltság azért motivált a beszerzésében.

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-03

Adidas Yeezy Boost 350 – Pirate Black #2

Annak rövid és élményekkel teli történetét, hogyan jutottam hozzá ehhez a párhoz alább elolvashatod, de most lássuk, miért is lehet ilyen népszerű ez a sneaker. Csakúgy mint a többi eresztés, ezt is Primeknit felsőrésszel, és Boost talppal látták el. Az anyaga nekem nagyon tetszik, sokkal vastagabb érzetre, mint pl. egy Janoski Max hálós felsőrésze, viszont így is nagyon könnyű és szellős lett. Ehhez hozzájárul még a Boost talp, amiben szinte öröm járni. A cipőt felvéve teljesen átöleli a lábat, nem is fontos hogy be legyen kötve a cipőfűző: megadja azt a kellő tartást, amit egy egész napunkat végigkísérő cipőtől elvárnánk.

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-07

Adidas Yeezy Boost 350 – Pirate Black #3

A hengeres cipőfűző még mindig nagyon tetszik, formája miatt lehet játszani vele, ha épp nincs kedvünk a masnihoz. Mivel laza felső részről beszélünk (és nyilván nincs lehetőség egy szabad példány felpróbálására) gyakran kerültem szembe olyan képekkel, hogy a cipővel modellt álló delikvensnek majdnem átszakította a kislábujja a cipő oldalát. Épp emiatt én is nagyon izgultam, hogy a nem szokványos méretű lábam hogyan fog összebarátkozni a surranóval, de örömmel jelentem: kellőképp összeszoktunk, és csak nagyon kicsavart helyzetben fordulhat elő, hogy a lábfej sziluettje felfedezhető legyen.

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-04

Itt igazából arra voltam kíváncsi, hogyan mutat feltűrve illetve alap állásban egy átlagos nadrággal.

Magáról a cipőről lerí, hogy azért benne van a rapper keze, emellett összhangban van a Yeezy kollekció ruhadarabjaival is. Értem ezalatt, hogy míg a ruháknál a szakadt illetve túlméretezett fazon játszik, úgy a cipőn is felfedezhető egyfajta hanyagság ami pl a cipő nyelvénél fedezhető fel a túllógás által. A szín igazából telitalálat, nagyon sok outfithez fel lehet venni. A többi színkombó nem is jött be nálam annyira, egyedül az OG színálással, a Turtle Dove-val vagyok személy szerint megelégedve ezen kívül.

Talán ez az első cipőm, amit elkezdtem csak úgy a cipőtartó állványról levéve nézegetni, hogy mégis mennyire flottul lett megcsinálva. Aki utólag akarja beszerezni a PB-t (megy úgy általában az összes YZY-t) eléggé mélyen a zsebébe kell nyúlnia, arra viszont már tényleg azt mondom, hogy hiába patentos cipellő, a resell árát már nem éri meg.

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-12

YZY

ÉN ÉS A YEEZY BOOST 350 PIRATE BLACK

Engem sose kebelezett be a Yeezy láz, a legelső 350-es cw tetszett meg először, de nem hajszoltam annak a lehetőségét, hogy valahogyan rátegyem a kezem. Se a birtoklási vágy, se az esetleges resell nem érdekelt. Nyilván ebben a cipős bizniszbe van pénz, ha az ember jól keveri a lapokat, de én mindig saját magamnak vettem őket, még csak az a jelmondat se lebegett a szemem elött, hogy „one to stock, one to rock”. Ezért is voltam egy kicsit szomorú, hogy abból a kb. 12-13 párból, ami Magyarországra érkezett a Pirate Black-ből, 5-6-ot már aznap felraktak eladni, holott sokszor még csak a kezükbe se volt a cucc…

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-06

Kicsit oroszosra véve a figurát 😀

Kis hazánkban ismét a Bizáncnál lehetett beszerezni a lépőt, mégpedig sorsolás útján választották ki a szerencséseket. Megnéztem magamnak ezt az „új” PB-et, és valamiért egyből beleszerettem, nem tudom hogy a Triple-Black vagy épp a minimalista design miatt, de nagyon megfogott, amit legutóbb talán a J4 Columbiánál éreztem.

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-14

Adidas Yeezy Boost 350 – Pirate Black #7

A játékszabályokat átolvasva szomorúan tapasztaltam, hogy a 19-ei sorsolást követően 3 órán belül el kell menni a cipőért, és mivel ez vidékről, ráadásul munkaidőben elég lehetetlen feladatnak tűnt hamar letettem a coppolásról.

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-08

Adidas Yeezy Boost 350 – Pirate Black #8

Mégse hagyott nyugodni a gondolat, így a munkahelyemen megkérdezve, majd az engedély után a FB-os KRG SneakerTalk csoportot becélozva egy-két ide vonatkozó kérdéssel mégis jelentkeztem a játékra.

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-13

Adidas Yeezy Boost 350 – Pirate Black #9

Vártam hogy pénteken kapok-e esetleg DM-et az Instán, vagy épp hívnak, de nem történt semmi, és miután ránéztem a Bizánc profiljára az a hír fogadott, hogy kisorsolták a nyerteseket, köszönik a játékot. De mivel én semmilyen értesítést nem kaptam (és a FB csoportban is megjelentek a screenshotjuk alapján áruló resellerek) szomorúan konstatáltam hogy ez most nemgyerebe. Ám annál is nagyobb volt a döbbenet, amikor 12:30-kor csörgött a telefonom. Egy kedves női hang tudatta velem, hogy én lettem az egyik szerencsés nyertes (megjegyzem, nem tudom a háttérben futó adminisztrációs teendőket, de ezt a hívást nem vártam 2 órával a verseny lezártát követően).

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-10

Adidas Yeezy Boost 350 – Pirate Black #10 – Katt a képre a további On Feet fotókért.

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-11

Adidas Yeezy Boost 350 – Pirate Black #11

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-09

Adidas Yeezy Boost 350 – Pirate Black #12

Természetesen nem kellett kétszer mondani, gyors egyeztetés után a kollegáimmal el is szaladtam a buszra, hogy este 7-kor már a(z) (valószínüleg) egyetlen vidékre került PB YZY-vel lépjek le a buszról.

adidas-yeezy-boost-350-pirate-black-02

YZY PB

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×