Nike Janoski SB x FB

A gördeszkának és a focinak is megvan a DIY, azaz „csináld magad” ága: amikor nem mértanilag kiszerkesztett skateparkokban csattogtatod a deszkád és nem fűtött gyepű stadionban rúgod a bőrt: a gördeszkában ezek a riderek által saját kézzel épített kis ívek és a haver garázsában összehegesztett korlátok, a fociban pedig a helyi grundon összeverődött srácok, amikor ha nincs kapu, két-két póló is megteszi a kapu gyanánt. A Nike tervezői ezt a két érzést gyúrták egybe ebben a szemrevaló fekete Nike SB Zoom Janoski SB x FB cipőben – részletek a tovább után!

Nike SB Zoom Janoski SB x FB

Nike SB Zoom Janoski SB x FB

A tavasszal sneaker review videósorozatunk egyik epizódjában a Jano cseresznyevirágzásra időzített ‘Cherry Blossom’ színállását mutattam be. A Janoski ezer arcára jó példa, hogy bár ugyanarról a sziluettről van szó, ennek a cipőnek teljesen más az összhatása.

Éjfekete felsőrésze szép, fényes bőrből készült, amit egészen különlegessé tesz a steppelt varrás az orr-részen – amúgy ez lenne a kapcsolódás a futball világához, hiszen az oldszkúl focicsukák rendelkeznek hasonló varrott orral. Ezen kívül más közösködés nincs: a talpa és a cipő további felépítése továbbra is a megszokott deszkás irány (jó ütödéscsillapítás és tapadás a griphez), szóval ha már választani kell, akkor ne focizz, hanem deszkázz benne 🙂

Nike SB Zoom Janoski SB x FB

Nike SB Zoom Janoski SB x FB

Még néhány részlet, ami megdobogtatta a szívem: a dombornyomott pipa (nekem idáig az összes Janómon csak varrott volt) és a sarokrész szintén dombor felirata, ami a régi cipőkészítő műhelyek hangulatát idézte fel bennem.

SB x FB Jano dombornyomott sarokkal és zászlós fűződíszekkel

SB x FB Jano dombornyomott sarokkal és zászlós fűződíszekkel

A zászlós fűződíszek a közelgő franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságre utalnak (legalábbis a francia zászlós, a csillagos-sávosat nem igazán tudtam hová tenni 🙂 Ezeket én amúgy biztos nem tenném fel a cipőmre, mert nem egészen azt a prémium érzést hozzák, mint a cipő többi 99%-a 😉

A talpbetétre egy arany SB logo került, melyet futballcsapatok emblémájához hasonlatosra designoltak, ugyanez került a mini-kollekció mez stílusú Dri-Fit pólóira is.

Az SB x FB Janoski mini-kollekciókba focimez stílusú pólók is kerültek

Az SB x FB Janoski mini-kollekciókba focimez stílusú pólók is kerültek

A cipő május elsején jelent meg, tudomásunk szerint Magyarországra nem került belőle. Ha neten rendelnéd, akkor infó, hogy láttunk olyan visszajelzést róla, hogy szűkebbre szabták, mint amit a Janoskiktől egyébként megszokhattunk.

NIKE SB STEFAN JANOSKI ELITE “SB X FB”

Színállás: Black/Varsity Red/Black
Nike kód: 833600-006
Megjelenési dátum: 2016. május 1.
Eredeti ár: $135

Nike SB Zoom Janoski SB x FB  (833600-006 /  Black/Varsity Red/Black)

Nike SB Zoom Janoski SB x FB (833600-006 / Black/Varsity Red/Black)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×