Skullcandy Smokin’ Buds 2 Wireless TESZT

A Smokin”” Buds egy legendás széria a Skullcandy kínálatában, mely folyamatosan meg tudott újulni az évek során. A legújabb generáció örökölte a minimalista Skullcandy brandinget plusz minden olyan technikai tudást is megkapott, ami nem hiányozhat egyikünk fejéről sem. Az SB 2-es széria Wireless változatát az elmúlt hetekben több szituban is teszteltük, hogy most megosszuk veletek a tapasztalatainkat. A folytatásban jöjjenek a részletek!

A Skullcandy wireless újdonságát teszteltük

A Skullcandy wireless újdonságát teszteltük

Kezünkbe véve az SB2 Wirelesst rögtön megállapíthatjuk, hogy a könnyű súly mellett igen rugalmas a szerkezete is, így nehezebben is sérül majd. A lapos kábelek praktikusak, nem csomózódnak, illetve a hátsó aksis rész sem foglal sok helyet. A Bluetooth-on keresztül kommunikáló füles bár elsőre egy darabból állónak tűnik, mégis tovább könnyíthető a hátsó részt körülölelő vékony és rugalmas nyakpánt levételével. Ennek fő funkciója, hogy extra merevítést adjon, például sport közben fixálja nyakunkon a fülhallgatót. Otthon, a kanapén fetrengve pedig kifejezetten jól jön, hogy közel észrevehetetlenné tudjuk  tenni a pánt nélkül.

Egyszerű és könnyed az SB2 Wireless kialakítása

Egyszerű és könnyed az SB2 Wireless kialakítása

A vezeték nélküli kapcsolódás pillanatok alatt megtörténik a bal oldali kábelen elhelyezett vezérlő gombok segítségével. A középső koponyás irányító gombot hosszan nyomva tartva kék-piros színnel kezd el villogni a hátsó aksin található lámpa, jelezve, hogy máris párosítható telefonunkkal. Ha összejött a dolog, akkor kéken felvillan a színjelzés és máris beröffenthetjük az első playlistünket. A lejátszást lazítós kék pulzálással jelzi a LED fény, ha megállítjuk a lejátszást, akkor pedig gyorsabb kék villogásra vált a Smokin”” Buds. A többi wireless Skullcandy füleshez hasonlóan okostelefonunk folyamatosan kijelzi az aksi töltöttségét, ami sosem árt és szerintem kifejezetten praktikus. Miután összelőttük Smokin”” Buds barátunkat a telefonunkkal utána már automatikusan csatlakozik majd hozzá a következő alkalommal. Bár csak nagyon ritkán távolodunk el a telefonunktól (gondolom te is:), de ha mégis így történne, nagyjából 10 méteres sugárban tudja venni a jelet a Skullcandy.

A rejtett Micro USB-s töltő és a vezérlő panel

A rejtett Micro USB-s töltő és a vezérlő panel

Az első pár alkalommal csak megszakításokkal használtuk a fülhallgatót, majd következett egy jó kis egész napos session, ahol sikerült lemerítenünk is. A gyártó leírása szerint 6 óra az akku üzemideje, amit nagyjából a mi tapasztalataink is igazoltak. Ha persze lemerülnénk, az aksin található micro USB porton keresztül gyorsan feltölthetjük kedvencünket. Utazásnál használva a fülbedugós változatok mindig jobban szigetellnek, mint fejhallgató testvéreik, a Buds esetében is közepes hangerőnél már nem nagyon szűrődnek be a külső hangok. Az Off-Axis™  segíti az illeszkedést és így a szigetelést is. A fülhallgató testhez képest nagyjából 45 fokkal van eltolva a fülbedugós ág, így sehol nem nyomja a fülünket a kilógó rész és mozgás közben is kényelmes viselet marad a füles.

Praktikus és kényelmes kialakítás a füldugóknál

Praktikus és kényelmes kialakítás a füldugóknál

Bár a Smokin”” Buds 2 wireless nem vízálló változat, komolyabb, izzadós sportoláshoz is bátran ajánljuk. A spéci kialakításnak köszönhetően a nyakpánt külön is tisztítható, ha úgy adódna. Ez a  futás közben tökéletesen működik és nem kell igazgatnunk a fülest menet közben, biciklin viselve ugyanez volt a tapasztalatunk. A jobbkezesekbe benézve is fixen marad a Smokin”” Buds 2 Wireless. Ha menet közben keresnek minket, akkor sincsen problem, mivel az OnBoard™ vezérlő a hangerő szabályozó mellett beépített mikrofonnal is rendelkezik, így headsetként is használható. A középső vezérlőgomb könnyen kitapintható és egy mozdulattal tudjuk is fogadni a hívásainkat.

A Smokin”” Buds 2 hangzása kiegyensúlyozott, ahogy a Skullcandy jellemzi; erőteljes basszus, természetes közép és precíziós magas hangok, amiket hallhatunk. Ha a telt hangzást és a basszus zenéket szereted, akkor inkább nagyobb méretű fejhallgatót ajánlunk, ami jó hír, hogy hamarosan érkezik a Grind Wireless változata is, mely ezeknek az igényeknek tökéletesen megfelel majd! Az elektronikus vonalat hallgatók viszont imádni fogják a Buds összhatást. Bár tudom, hogy kevesen vagytok, akik klasszikus zenén pörögnétek – de hátha a StarWars és John Williams, vagy valamelyik másik filmzene megragadt nálatok 🙂 – szóval a lényegre térve a hangszeres zenék, a magasokkal is szépen szólnak az új Skullcandyben.

Itthon is kapható további színek

Itthon is kapható további színek

Összességében a Smokin”” Buds 2 Wireless változata, nagyon jó áron ad high-tech tulajdonságokat, megtartva a lazítós Skullcandy megjelenést. Az anyaghasználat minőségi minden részlet esetében és kis méretéhez képest összetett hangzást produkál. Akik sokat mászkálnak fülessel a nyakukban, azoknak komoly hozzáadott értéke lesz a kábelmentes szabadságnak, amit nagyon fognak szeretni. Öltözködésnél és pakolásnál nincs többé kábelrángatás és fültépés. A tesztelt modelt több színben is megtaláljátok a headphones.hu webshopjában, a Skullcandy teljes termékpalettájával egyetemben. A tippünk, hogy ebből a jól sikerült modellből még jópár új színnel találkozunk majd és a közeli jövőben valamelyik Skullcandy signature vagy kollab szériában is feltűnik majd.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×