Vissza a gyerekkorba: 20 éves a Nike Air Uptempo

Azt hiszem, 1998-at írtunk… Javában dübörgött az álti a Fazekasban. Egyik tesiórán kosár előtt (amiben a mai napig borzalmas vagyok és nem ajánlom senkinek, hogy felkérjen a csapatába) láttam a szezon aktuális „legmenőbb” cipőjét valakin. Ez egy Nike Air Uptempo volt. Akkor eldöntöttem, nekem is lesz ilyen. És valóban, lett is – igaz, majdnem 20 évvel később… Hogy miről is van szó pontosan? Részletek a tovább után… 🙂

Nike Air Uptempo

Nike Air Uptempo

2016: Amellett, hogy folyamatos az innováció a Nike-nál, időnként elő-előkerülnek az archívumból klasszikusabb modellek is. Így járt nagy szerencsémre az Air Uptempo is, mely, amilyen hamar jött, olyan hamar el is fogyott nagyrészt azt itthoni üzletekben.

Az Uptempo mindent magában foglal, amiről 1996 szólt: Egyrészt akkoriban minden nagy volt: az emberek buggyos farmerben jártak és az volt a királyabb, akinek nagyobb volt a kocsija, az akkori divat a lábon is valami masszívabbat követelt. Másrészt ekkor kezdett el a graffiti is igazán elterjedni a városokban, mely a nagy Air felirat inspirációját képezte. Ugyancsak érdeklődés kísérte a kosárlabdát, és Scottie Pippen, az USA egyik akkori csillaga is az Uptempot választotta a meccsekre, tehát csak tudtak valamit ezek a Nike-sok akkoriban, már ami a technológiát illeti.

Nike Air Uptempo

Nike Air Uptempo

Tehát most újra itt van velünk, első körben a klasszikus fekete-fehér színében, de várhatóan követi a szintén alap fehér-piros verzió is hamarosan. Az összes nagyobb sneaker bolt kínálatában megtalálható… volt, de úgy tűnik, kis hazánkba kevés érkezett belőle, így azoknak, akiknek szintén gyerekkori élményeik kötődnek ehhez a lépőhöz, maradnak az alternatív beszerzési útvonalak.

Mit gondoltok erről a súról? Mit jelent(ett) nektek?

Nike Air Uptempo

Nike Air Uptempo

mollaka

Igyekszem nem túlzásba vinni a sneaker mániámat, de sajnos egyre inkább új szekrényre is kell költsek :-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • Dani szerint:

    Én amikor 3 éves voltam anya ilyet szerzett nekem gyerekcipőben és emlékszek rá, hogy mennyire utáltam de most mindent megadnék érte, hogy legyen egy fekete uptempo-m.Majd remélem egyszer sikerül.:)

×