Dent Kicks Custom X Sneakerbox Tiger Camo UltraBoost és NMD

DentKicksCustom munkásságát régóta követjük és pár hete már bemutattuk nektek egy videó interjúban egyik egyedi AM90 Cork csodáját, melyet a magyar borok inspiráltak. Az interjú után elkezdtünk ötletelni Csabival, hogy itt az ideje az első egyedi sneakerbox custom darabnak és, hogy melyik sziluettre és designra is essen a választás. Mivel az UltraBoostokat mind a sneakerbox csapat, mind DKC is előszeretettel hordja, sőt már egyedi darabok is gördültek le Csabi asztaláról, így hamar meglett a választásunk. És most következik a meglepetés vendég, ugyanis egy másik modell is bekerült a képbe az NMD személyében, ami tervezőnket szintén az első megjelenése óta foglalkoztatta. A folytatásban következzen a két egyedi festésű darab története és persze képek minden mennyiségben Christian Farkas jóvoltából.

DentKicksCustom X Sneakerbox

DentKicksCustom X Sneakerbox

Az, hogy valamilyen camo mintát szeretnénk majd viszontlátni a cipőn viszonylag hamar megvolt, mivel ez a design ha beakad valakinél onnantól kezdve sosem elég belőle, és nálunk bizony rendesen beakadt anno:) Mivel rengeteg típusú terepminta festés létezik, így a cél az volt, hogy valami egyedit találjunk, mely jól harmonizál a sziluettekkel, illetve ki tudja majd emelni a részeket, ahova felkerül. A hagyományos, inkább kerek formákat felvonultató mintákkal szemben az élesebb és tagoltabb tiger camo lett a nyerő és ennek is a mr_sabotage által is előszeretettel festett zöldbe hajló változata.

A három csík és a heelcup lettek kiemelve

A három csík és a heelcup lettek kiemelve

Az első ötletek között szerepelt a Boost talp feketére festése is, azonban ez végül törölve lett, hogy az UltraBoost technikai megjelenését megőrizzük, illetve a felső rész mintázata is jobban ki legyen emelve a vakító talpak felett. A fűző panelek és a heelcup végül egységes mintázatot kapott, egy részlet kivételével. Ez pedig nem más, mint a sarok merevítő belső oldala, ahova a sneakerbox logó került felfestésre, jelezve, hogy milyen felségjelzés alatt is repül majd a camo madárkánk.

Urban tiger camo

Urban tiger camo

Az UltraBoost NMD párján ugyanúgy a tiger camo koncepció érvényesül, azzal a különbséggel, hogy a heelcuppal szemben a sarok logós eleme került festésre. Az itt található adidas Trefoil logó, illetve a másik modellen az UltraBoost felirat kiemelt figyelmet kaptak, mivel ezek precíz festésére különösen nagy figyelmet kellett fordítania Csabinak, az eredmény persze, ahogy láthatjátok magáért beszél.

Részletek az NMD sarok részén

Részletek az NMD sarok részén

A projekt lezárultával a cipőket felvéve el kell, hogy mondjuk hatalmas feeling egyedi cipőben kilépni az utcára és mindenkit buzdítunk, hogy ha teheti vágjon bele profi bevonásával egy custom sneaker tervezésébe. És itt a profin van a hangsúly! Az elmúlt hetekben láttuk, hogy mennyi odafigyelést és precíz munkát igényel egy szépen sikerült custom sneaker elkészítése és, hogyha amatőr eszközökkel és rutin nélkül áll neki valaki, az nagy eséllyel bukó projektbe fordulhat:) Még egyszer big up DentKicksCustomnek a tiger camo csodákért, reméljük hamarosan újabb munkáiról számolhatunk majd be az oldalon!

Az NMD formavilágát is kedveli a tiger camo mintázat

Az NMD formavilágát is kedveli a tiger camo mintázat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×