Az év cipőtervezője nem más, mint Kanye West

Az adidas és Kanye West kollaborációja év elejétől szolgáltat témát és még decemberre is maradt miről írnunk ezzel kapcsolatban, hiszen a kissé sem szerénykedő rapper ezúttal az év cipőtervezőjének járó díjat vehette át. Oké. A tovább után átismételjük Kanye West és a német sportszergyártó idei sikersztoriját, illetve a rapper cipőtervező karrierjének állomásait is!

A Yeezy Boost nyerte az év cipője díjat

A Yeezy Boost nyerte az év cipője díjat

Kanye West cipőtervezésben is képes maradandót alkotni, a legmenőbb divatházak és sportszergyártók azonban nagy valószínűséggel a neve és az őt körülölelő hype miatt keresik fel sorra egy-egy kollaboráció reményében. A rapper 2009-ben a Louis Vuitton divatházzal karöltve tervezett mutatós és méregdrága sneakereket, illetve az olasz Guiseppe Zanottival működött együtt, valamint részt vett egy Bape kollaborációban is.

Kanye West x Louis Vuitton

Kanye West x Louis Vuitton

2007-ben láttak napvilágot az első olyan hírek, miszerint Kanye a Nike-val készül valami nagy dobásra. Az Air Yeezy sztorit Gergő egy korábbi cikkében alaposabban megismerhetitek, itt csak nagy vonalakban ejtsünk most szót róla. A Nike Air Yeezy 1 a 2008-as Grammy díjátadón debütált, természetesen maga a rapper viselte, ezt követte 2011-ben a Coachella fesztiválon meglepő módon szintén Kanye lábán bemutatásra került Yeezy 2. A Nike számára tervezett modellek persze jóval az első kiszivárgott képek után kerültek forgalomba és mint erre számítani lehetett szinte órák alatt kerültek ki a sold out felíratok. Az üzletek polcairól a legmenőbb sztárok lábaira és az eBay aukciós felületére költöztek át a Kanye nevével fémjelzett sneakerek.

Kanye és a Nike

Kanye és a Nike

A Nike-val közös sikersztori után 2013-ban mindenkit meglepetésként ért a hír, hogy Kanye a konkurens adidas-nál folytatja cipőtervező karrierjét. A kollabról többször röppentek fel hírek azonban a Kanye West x adidas modellekre idén februárig várnunk kellett. A rapper a New York-i divathéten a sztárvilág krémje és a divat véleményformáló vezéregyéniségei előtt mutatta be első adidas kollekcióját, melynek legjobban várt darabja természetesen a Yeezy Boost 750 volt. Szerintem bátrán és nem csak az egyéni véleményemre alpozva jelenthetem ki, hogy a várakozások jócskán megelőzték a végeredményt és sokan többre számítottunk az előzetes hírek alapján, azonban ez az eladásokat kicsit sem befolyásolta.

Kanye West első adidas kollekciója a Nw York-i divathéten debütált

Kanye West első adidas kollekciója a Nw York-i divathéten debütált

A Boost 750 megjelenését szintén a  divathéten bemutatott 350 követte, a „Roshe sziluett” bordázott középtalppal és fekete-fehér Primekit felsőrésszel lett felturbózva és természetesen ez esetben is egy szempillantás alatt kerültek ki a „sold out” felíratok. A júniusban megjelent színállást az augusztusban debütált full black modell követte és hogy teljes legyen a sor novemberben a „Moonrock” fantázianévre keresztelt világosszürke verzió is forgalomba került.

Yeezy 350

Yeezy 350

A cipőt mindvégig körülölelő hype persze nem éppen meglepő, hiszen maga Kanye West neve is bőven elég a nagy felhajtáshoz, az azonban hogy felesége, Kim Kardashian, közösségi média függő húga, Kylie vagy éppen Justin Bieber és Gigi Hadid is előszeretettel reklámozta a modellt még inkább sokat dobott a népszerűségen.

A Kardashian-klán kedvenc modellje is ez

A Kardashian-klán kedvenc modellje is a 350

Gigi Hadid, Kris Jenner és Justin Bieber is beálltak a sorba

Gigi Hadid, Kris Jenner és Justin Bieber is beálltak a sorba

Kanye Westet persze lehet szeretni vagy éppen nem szeretni, egy azonban biztos amihez nevét és arcát adja óriási felhajtás előzi meg a divatvilágban, valamint a bulvársajtóban egyaránt. Mi kíváncsian várjuk hogy mivel tudja még überelni magát az év cipőjének tervezője.

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×