Superstar egyetlen bőrdarabból

Nemrégiben a 3D-s cipőnyomtatást bemutató cikkünkben találkozhattatok először az adidas Futurecraft projektjével. A cipőkészítés határait feszegető program ezúttal az ikonikus Superstart gondolta újra egyetlen darab bőrből készült felsőrésszel. Hogy ezt hogy sikerült megvalósítaniuk? Részletek a tovább után!

adidas_futurecraft_superstar_1

Első pillantásra „sima” Superstarnak tűnik. Vagy mégsem az?

Az adidas az úgynevezett digitális marással készítette el a felsőrészt. Ezt úgy kell elképzelni, mintha egy finomhangolt CNC gépet küldenének a bőrdarabra: kivágja a formát, és mindenhol a szükséges vastagságúra marja az anyagot.

adidas_futurecraft_superstar_2

A digitális marás folyamata

Ezzel az eljárással is új lehetőségeket tár fel a projekt, hiszen a módszer által jobban igényre/lábra szabhatják majd a cipőket. Még a felsőrész vastagságával is lehet játszadozni: ahol nagyobb szilárdság kell vastagabb anyag maradhat, míg máshol el lehet vékonyítani a bőrt. De egy kép – pláne egy videó – többet mond száz szónál. Lássuk hát a folyamatot videón:

A Futurecraft Superstarból mindössze 45 pár készült – bár ha engem kérdeztek Hamupipőke cipője is tuti így készült –, de úgy tűnik sorra jönnek az új ötletek az adidas boszorkánykonyhájából. Kíváncsiak vagyunk mivel állnak elő legközelebb.

adidas_futurecraft_superstar_3

Lenyűgöző hatást kelt a sarokrész: minimalista, mégis kiforrott

Hír- és képforrásunk a SoleCollector volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×