Sneaker rajongó zenészek – Tóth Tibi és ByeAlex

Folytatva a cipő fan hazai zenészek sorát Kovács Krisztián után, most újabb, a színpadon is igényes cipőket viselő sztárokkal folytatjuk a sort. Tóth Tibi a Hooligans gitárosa igazi gyűjtő, míg ByeAlex szerint pedig a cipő rengeteget elárul viselőjéről. A tovább után ők válaszoltak kérdéseimre.

Tóth Tibinek szenvedélye a sneakerek gyűjtése.

Tóth Tibinek szenvedélye a sneakerek gyűjtése

ByeAlex

ByeAlex stílusa igazi üde színfolt a magyar zenei életben. Az énekes szívesen párosít első ránézésre talán egymástól teljesen elütő, de egy-egy outfitben együtt tökéletesen működő darabokat, amiket szinte kivétel nélkül mindig ütős cipőkkel egészít ki.

Valahol olvastam, hogy a Dorko a kedvenc cipőmárkád, miért éppen ez (fontosnak tartod e magyar márkák támogatását vagy egészen véletlen hogy ez a kedvenced?)

Nem, nincs kedvenc cipőmárkám. Anno vettem egy Dorkót és az üzlet megkeresett, hogy van e kedvem reklámozni a többit. Mivel tetszett, hogy ilyen jó áron, ilyen minőségi magyar culát lehet venni, ezért igent mondtam. Idén, a TOMS oldalán láthattok, az új klipemben is van rajtam TOMS csuka.

Miért szereted a sneakereket, esetleg gyűjtöd e őket?

Nem gyűjtöm a cipőket, de elég sok van nekem is. A munkám megkívánja a változatos megjelenést. Kedvelem a cipőket, beszédesek.

Van kedvenc márkád vagy modelled? Illetve melyik jelenleg a kedvenc cipőt?

A kedvenc cipőm jelenleg egy fekete-military kombós, magasszárú Supra. De imádom még a classic, kilencvenes Puma Trinomic lépőmet, illetve az ezüstszínű, lakk, Martens cipőmet is

ByeAlex egyedi stílusának kötelező kiegészítői a sneakerek.

ByeAlex egyedi stílusának kötelező kiegészítői a sneakerek, mint ez a Puma XT 1

Tóth Tibi – Hooligans

Tóth Tibi a Hooligans gitárosa több mint húsz éve a magyar zenei élet egyik oszlopos tagja és bizony az sem titok, hogy igazi szenvedélye a sneakerek gyűjtése. Tibi saját becslései szerint körülbelül 600 pár cipőt őrizget gardróbjában, amelyek között igazi ritkaságok, sőt designer darabok is vannak.

Ha jól tudom gyűjtöd a cipőket? Emlékszel még mikor kezdődött ez a szenvedély? Illetve fel tudod idézni, melyik volt az első sneakered?

Olyan tíz éve kezdtem el körülbelül gyűjteni őket, pontosan nem emlékszem melyik volt a legelső, de az első darabok között voltak Vans és Jordan modellek.

Körülbelül hány pár cipőd van?

500-600 pár körül gondolom.

Miért kedveled a sneakereket?

Öltözködésben is ezt a sportos vonalat kedvelem, így cipőkben is ez a stílus áll hozzám a legközelebb. Vannak alacsony és magasszárú cipőim is, általában a ruhától függ, hogy milyet választok.

Van e kedvenc márkád modelled?

A Nike Jordan, ebből is inkább az I, illetve III, de kedvelem a Flight-okat is és a Gucci sneakereit, valamint van a gardróbomban Marc Jacobs Vans kollekcióból, azt is szeretem.

Melyik a jelenlegi kedvenced vagy amit mostanában a leggyakrabban viselsz?

Jordan az is, az 1-es széria Mid White a jelenlegi kedvenc.

Van e álomcipőd? Vagy olyan sneaker, ami még nincs a gardróbodban de mindenképp be szeretnéd szerezni?

A Kanye West x Louis Vuitton kollekció egyik darabja mindenképp ebbe a kategóriába tartozik. Olyat szeretnék egyet.

Tóth Tibinek szenvedélye a sneakerek gyűjtése.

Tóth Tibinek szenvedélye a sneakerek gyűjtése.

Néhány mutatós darab Tibi tekintélyes gyűjteményéből.

Néhány mutatós darab Tibi tekintélyes gyűjteményéből.

 

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×