Sneakerek inspirálta divat – Alexander Wang 2015

A divat állandó körforgásban van és már régóta nincs új a Nap alatt, így a legnagyobb designerek gyakran a street style-ból vagy egy-egy szubkultúrából kénytelenek inspirálódni. Alexander Wang 2015-ös tavaszi-nyári kollekciójához pedig éppen a cipőkultúrából és az ikonikus sneakerekből merített ihletet. A tovább után megmutatunk öt cipőt, amiből a designer legújabb kreáció születtek.

Alexander Wang újraértelmezte a sneakereket.

Alexander Wang újraértelmezte a sneakereket.

Alexander Wang  rendszerint a New York-i divathét egyik legünnepeltebb tervezője és divatbemutatóinak első sorában olyan hírességek foglalnak helyet, mint Kim Kardashian, Kanye West vagy éppen Nicki Minaj. A tervező munkái a kollekcióiban domináló fekete szín mellett még arról is könnyen felismerhetőek, hogy ruháinak vonalvezetése igencsak egyszerű, gyakran már-már férfias, de mégis minden részletében figyelemreméltó. Legújabb darabjaihoz évről-évre a grunge, a rock vagy éppen a francia sikk stílusjegyeiből merít ihletet, illetve törekszik a külvárosi stílus high fashion-be való áthelyezésére is. Talán ezért nem is meglepő, hogy 2015-ös kollekcióját a már ikonikus vagy éppen újabb sneakerek inspirálták. Wang ruháihoz és kiegészítőihez olyan modelleket használt, mint például a Nike Air Force és az adidas Stan Smith. Darabjain a cipők mintái, textúrája, színei és sziluettjei is könnyen felismerhetőek. Íme erre öt példa!

Nike Air Force 180

A táska, mely a „Black and Airforce” névre hallgat, így nem is kell sokat gondolkodnunk melyik cipőből is inspirálódhatott a tervező ennek megálmodásakor. A táska „légtalp” díszítést kapott, melyhez az Air Force 180 sziluettje is párosult azonban, hogy még véletlenül se tévesszük össze más sneakerekkel az időtlen fekete-fehér-királykék színösszeállítást is megkapta.

Nike Air Force 180 inspirálta táska.

Nike Air Force 180 inspirálta táska.

adidas Stan Smith Primeknit

Nyilvánvalóan ez a sneaker inspirálta a következő darabot, hiszen az adidas Stan Smith modellje már évek óta jelen van a divat világában. A cipőért olyan hírességek rajonganak, mint Kanye West vagy Alexander Skarsgard, illetve kollekciójának ezen lookját látva már azt is tudjuk, hogy Alexander Wang is. Ezúttal a sneaker Primeknit modellje került tervezőasztala mellé és az ikonikus zöld-fehér színállás mellett a textúrából is inspirálódott, sőt a ruhák mellett a táskák és egyéb kiegészítők is a klasszikus lépő jegyében lettek megvalósítva.

Így merített ihletet az adidas Stan Smith modelljéből.

Így merített ihletet az adidas Stan Smith modelljéből.

Nike Flyknit Lunar2

A Nike Flyknit szövete bőséges inspirációt adott Alexander Wang „bodycon” ruhájához. A sneakernél használt innovatív technológia rögtön felismerhető a kreáción, illetve az illesztések és a kék-fekete színösszeállítás sem enged minket valamilyen más modellre következtetni.

Nike Flyknit Lunar2 kicsit másként.

Nike Flyknit Lunar2 kicsit másként.

Nike Air Woven

Alexander Wang idei tavaszi-nyári kollekciójához Nike Air Woven darabját is újragondolta. A cipő összetéveszthetetlen „kötésrajza” illetve főbb színei (kék és narancs) megmaradtak és a tervező ehhez adott magas sarkakat, illetve a megszokott magassarkúaktól jóval zártabb, már-már „zokni-szerű”  felsőrészt.

Nike Air Woven magas sarkakkal.

Nike Air Woven magas sarkakkal.

Air Jordan III „Black Cement”

Az Air Jordan 3 több okból is időtállónak mondható, egyrészt a fazon miatt, másrészt pedig a fekete-szürke-piros színállás miatt is. Nos ezt Alexander Wang is jól tudja, így nem is meglepő, hogy ehhez a kollekciójához ebből az ikonikus lépőből is merített „egy kis” ihletet. Kreációja felsőrészéhez a szürke printelt panelekből inspirálódott, derékrésznél pedig az élénk piros és fekete színű díszítést használta.

Az Air Jordan III "Black Cement" sem maradt ki a sorból.

Az Air Jordan III „Black Cement” sem maradt ki a sorból.

 

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×