Virágos nyomatok a legmenőbb sneakereken

Lassan már tényleg nem kell sokat várnunk a tavaszra, így a legnagyobb márkák sorra rukkolnak elő az idei tavaszi-nyári szezonra tervezett cipőikkel. Nekem valahogy most nagyon megtetszettek a virágos printekkel díszített sneakerek és az új szezonban bizony van is miből válogatni, hiszen a Nike, az adidas, a Converse és a Vans is több modelljét díszítette különböző virág nyomatokkal. A tovább után megnézhetitek, hogy pontosan melyek is ezek a cipők.

Ki a virágot szereti, rossz ember nem lehet: virágmintás sneakerekből válogattunk

NIKE KD 7 EXT

A Nike és Kevin Durant kollaborációjának legfrisebb gyümölcse a KD 7 modell (erről Bálint egy korábbi cikkében ITT olvashattok), ami olyan sikeres, hogy szinte páratlan gyakorisággal jelenik meg belőle új színösszeállítás. A tavasz közeledtével a Nike elsőként ezt a darabját öltöztette virágba, és egy igazán egyedi, kicsit extrém, de mégis nagyon ízléses sneaker született. A piros és sárga árnyalatú rózsanyomatokat zöld levelek és már-már művészeti magaslatokba hajló, barokkos indák kötik össze. A cipő fehér talprésze pedig tökéletes kontrasztot ad a mogyoróbarna bőrből készült pántnak és bélésnek. Mint tudjuk az ördög mindig a részletekben rejlik, ezért külön piros pont a tervezőbrigádnak, hogy a cipő belső talprésze is ezzel a virágos nyomattal lett díszítve.

Nike KD7 EXT Floral

Nike KD7 EXT Floral – Kattintsatok a képre a további fotókért!

Nike KD 7 EXT Floral

Nike KD 7 EXT Floral

Nike KD 7 EXT Floral

Nike KD 7 EXT Floral

Nike KD 7 EXT Floral

Nike KD 7 EXT Floral

Nike KD 7 EXT Floral

Nike KD 7 EXT Floral

Nike KD 7 EXT Floral

Nike KD 7 EXT Floral

NIKE ROSHE RUN „FLORAL”

A Nike minimalista modellje is hatalmas népszerűségnek örvend az utóbbi években és ebből is szinte mindenki talál olyan színűt, amilyet éppen elképzelt, sőt már a mintás darabok közül is tudunk válogatni. A számos színállás és minta között természetesen most virágos nyomattal díszített darabot is találunk. A fekete alapon élénk és feltűnő lila illetve kék árnyalatú virágok és zöld levelek adják meg a cipő egyediségét. A sötét és élénk színeket pedig tökéletesen töri meg a fehér talp és „pipa”. A 2012-ben megjelent Roshe Run modell sztorijáról Gergő cikkében olvashattok bővebben.

Nike Roshe Run Floral Spring 2015

Nike Roshe Run Floral Spring 2015

 

ADIDAS ORIGINALS ZX FlLUX  „NEOPRENE GRAPHIC” PACK

Az adidas ZX Flux modellje két színösszeállításban kapott élénk, friss, virágos nyomatokkal díszített megjelenést. A neoprén használatával pedig még a cipő felülete is kicsit csillogó lett. A hawaii stílusú mintával díszített sneaker fekete alapján a lehető legjobban mutat a merész kék és rózsaszín levél, illetve virág print, a fehér talp és a sarokrész gumidíszítése pedig tökéletesen megtöri a cipő eredeti, sötét megjelenését. A másik, már kapható színösszeállítás egy menta alapon zöld és narancs nyomatokkal díszített darab, aminek a mintája megegyezik az imént említett lépő díszítésével, de a barna rácsdísznek és az üde menta színnek köszönhetően ez esetben egy sokkal frissebb és tavasziasabb darabról beszélhetünk.

adidas Originals ZX Flux "Neoprene Graphic Pack"

adidas Originals ZX Flux „Neoprene Graphic Pack”

Y-3 2015 S/S „FLORAL”

A német cég Yohji Yamamoto által designolt almárkájának két darabja a „Qasa” és a „Retro Boost” kaptak tavaszra új köntöst. Az előbb említett „Qasa” kék alapon zöldes levelekkel és rózsaszín virágokkal díszített nyomatának ellenére is valahogy túl fekete lett (pedig azt hittem a feketéből sosem lehet semmi sok) és ezen még a kontrasztra rásegítő fehér talp sem tudott sokat javítani. A „Retro Boost” viszont első látásra szerelem lett, a fekete alapon narancs és sárga színű virágok printekkel díszített neoprén darabon tökéletes mutat az állati printtel díszített betét és még a feltűnő márkajelzés sem zavaró. Tökéletes.

adidas Y-3 Qasa High Yohji Yamamoto Plumeria Graphic Floral Pack"

adidas Y-3 Qasa High Yohji Yamamoto Plumeria Graphic Floral Pack”

adidas Y-3 Retro Boost Yohji Yamamoto Hibiscus Graphic Floral Pack

adidas Y-3 Retro Boost Yohji Yamamoto Hibiscus Graphic Floral Pack

CONVERSE CHUCK TAYLOR 70s „FLORAL CAMO” PACK

Tavaszra a Converse is előrukkolt virágos darabokkal, a ’70es Chuck Taylor „ox” és „high” fazonok két színállásban kaptak virágos mintát. Az „iceberg green” kicsit camo jellegű, a zöld rengeteg árnyalatát itt-ott élénk menta szín töri meg, a barna leveleket és virágokat pedig ágakkal kötötték össze. A „desert rose” fantázianévre keresztelt darab pedig a sivatagi terepre emlékeztethet minket, ugyanis a barackos és halvány barna színeket barna virágos nyomatokkal díszítették.

Converse  Chuck Taylor 70s "Floral Camo"

Converse Chuck Taylor 70s „Floral Camo”

VANS ERA ’59 „ALOHA”

Természetesen a Vans sem maradhat ki semmiből, így a márka tervezői is megálmodtam (eddig) egy virágos darabot a tavaszra. Az ’59-es Era az „Aloha” fantázianevet kapta és nem kell nagy agytorna ahhoz, hogy rájöjjünk a cipőt hawaii virágos mintával turbózták fel. A sötétkék alapra élénk színű sárga és piros virágokat helyzetek, amit itt-ott zöld levelek is kiegészítenek. Őszintén nekem az egész cipőben legjobban a fehér talphoz igazodó szintén fehér színű bőrből készült sarokrész tetszik csak igazán.

Vans Era 59' Aloha

Vans Era 59′ Aloha

nojemi

Vallom, hogy egy jól megválasztott cipő a legegyszerűbb szettet is tíz pontossá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×