A Nike jövője a kosárlabda pályán

Kevin Durantről sokat hallhattunk a nyáron a sneakerbox.hu szempontjából is érdekes témában: az NBA regnáló MVP-jének ugyanis lejárt a szerződése a Nike-nál. Az Under Armour be is jelentkezett érte egy közel 300 millió dolláros ajánlattal. Azonban korábbi szerződésében volt egy pont, ami szerint a Nike meccselhet bármilyen ajánlatot, ergo Durant korlátozott szabadügynök lett. Hogy mi lett az ügyből? A tovább után megtudjátok.

Kevin_Durant

Kevin Durant-ért nagy csatát vívott a Nike és az Under Armour

Hosszas huzavona és ellentétes szakértői vélekedések után a Nike végül megadta az Under Armour által felajánlott összeget, így Durant maradt a Nike kötelékében. Úgy tűnik nem csak a kosárvilág, de az amerikai sportszergyártó is jövője zálogaként tekint az Oklahoma City Thunder 35-ösére. Szerződtetésével nem vállaltak túl nagy kockázatot, hiszen a KD lógóval ellátott termékek már tavaly is 175 millió dolláros forgalmat generáltak.

Nike_KD7_sketch_Leo_Chang

A KD7 vázlatai

Durant hetedik signature cipőjét látva azt hiszem kijelenthetjük, hogy mi, cipőrajongók is jól jártunk az üzlettel! A kezdeti útkeresés után úgy tűnik végre megtalálták az irányt ezzel a vonallal is. Leo Chang tervező ötvözte a bedobóknak szükséges robbanékonyságot és rugalmasságot a talp elülső részén az erőcsatároknak szükséges tartással és stabilitással. Ezt több technológia összegyúrásával érte el: hálós felsőrész Dynamic Flywire-rel megerősítve, Hyperposite a sarokrészen, Zoom Air betét a talpban, és végül Durant külön kérésére a tépőzár. A cipőt a részletek teszik teljessé: a 35-ös mezszám a tépőzáron – benne a cipő 7-es sorszáma –, Durant szülőállamának, Maryland-nek a térképe a talpon, végül a szeretteinek neve a tépőzár belső felén. Az eladási számokat nem bízzák a véletlenre. Kis túlzással nincs olyan hét, hogy ne jelenne meg új színösszeállítás a cipőből. Ezekből válogattunk nektek párat:

Nike_KD7_Good_Apples

Nike KD7 Good Apples

Nike_KD7-Uprising

Nike KD7 Uprising

Durant megtartásával a Nike hosszútávon biztosította helyét a kosárlabda elitjében, felkészülve Kobe Bryant pár év múlva bekövetkező visszavonulására. Erős nevekkel a csapatban, és még erősebb termékkínálattal magabiztosan tekinthetnek a jövőbe. A többi márkának nagyon fel kell kötniük a nadrágszíjat, ha egy kis részesedést is el akarnak orozni a Nike meglehetősen nagy tortájából.

Nike_KD7_Global_Game

A „Red October” sem maradhatott ki – Nike KD7 Global Game

Forrásunk a Nike volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×