A tizedik

Sajnos Kobe Bryant nem a legszerencsésebb idényét futja, de idén már elért egy igen komoly mérföldkövet: megelőzte Michael Jordan-t az NBA pontlistáján. Január utolsó napján pedig újabb szép jubileumnak örülhetett: a Nike bemutatta tizedik Nike signature cipőjét! A tovább után sorra vesszük a technikai újításokat, amit ez a modell hoz a cipőbizniszbe.

nike_kobe_x_1

Kobe Bryant presents: Kobe X

Az első képek felbukkanása után elég vegyes volt a cipő fogadtatása, de azt hiszem mondhatjuk azt, hogy inkább negatív jelzőkkel illették a cipőt a sneakerhead-ek. Bevallom őszintén a sziluettet még nekem is szoknom kell. A cipő külleme talán nem is üti meg a Kobe vonal szintjét, pláne a tizedik jubileum okozta magas elvárások miatt – amit a Nike is csak fokozott az elmúlt 10 napban Twitter oldalán. Hiszen valljuk be, mindenki valami extrát várt… De lássuk inkább, hogy az egyszerű külső milyen részleteket rejt!

nike_kobe_x_2

Minimalista formába akarták önteni a legkorszerűbb technológiát

A Kobe vonalban mindig nagy hangsúlyt fektettek a talp teljesítményére. Most sincs ez másképp: egy hibrid csillapítást fejlesztettek ki a Nike boszorkánykonyhájában. A Lunarlon betétet apró, Nike Free-re hasonlító barázdákkal látták el, hogy biztosítsák a lábfej természetes mozgását. A sarokrésznél mindezt Zoom Air betéttel toldották meg. A technológia láthatósága miatt a talpat áttetsző gumival borították. És még itt is sikerült újítani: a legjobb tapadást biztosító külső talpat sikerült megalkotni a Nike tervezőinek. A több száz kitüremkedés úgy tapad a kosárlabda pályához – legyen az parketta, vagy beton –, mint a versenyautók gumija a Hungaroringre.

nike_kobe_x_3

A Kobe X „versenyautó gumija”

A felsőrész természetesen az eddigi legkönnyebb, legerősebb, legellenállóbb. Az új, nyílt szövésű textilt a kígyóbőr mintázata és ellenálló képessége ihlette. Mi más, ha egyszer a Fekete Mamba cipőjéről beszélünk?

nike_kobe_x_4

Az új, nyílt szövésű textil

Hirtelen ránézve lehet egy egyszerű cipőt látunk, de ha megvizsgáljuk a részleteket beláthatjuk, hogy a Nike ismét nagyon komoly kosaras cipőt rakott nekünk össze, mely méltón folytatja a Kobe IV-gyel megkezdett alacsony szárú vonalat. Az először bemutatott színösszeállítást, a 5 AM Flight-ot február 7-étől vásárolhatjátok meg. Újabb színek, valamint az alább látható teljes kollekció folyamatosan érkeznek.

nike_kobe_x_5

A Kobe X kollekció

Hír- és képforrásunk a Nike volt.

 

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.
×