Előttem az utódom

A ma hajnali Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves összecsapáson Kobe Bryant 26 szerzett pontjával megelőzte példaképét, Michael Jordant az NBA pontlistáján, ezzel minden idők harmadik legtöbb pontot szerző játékosává vált a ligában. A Nike mindezt egy új, limitált NIKEiD színkombinációval ünnepelte. Részletek a tovább után!

kobe_bryant_3rd_nba_alltime_scoring

Kobe ma hajnalban megelőzte példaképét az NBA pontlistáján (fotó: NBA Facebook)

Kobet lehet kedvelni, vagy utálni a pályán és azon kívül mutatott magatartása miatt. De azt semmiképp sem lehet vitatni, hogy jelenleg ő az egyik legelszántabb, legalázatosabb játékos a ligában. Munkamorálja egészen rendkívüli. És mióta betette a lábát a „nagyok közé” tudni lehetett kinek a nyomába eredt.

A ma hajnali teljesítményével tehát Michael Jordan elé került a pontlistán 32.310 pontjával, és már csak Kareem Abdul-Jabbar (38.387) és Karl Malone (36.928) előzik meg. Kobe a blog szempontjából kiemeltebben kezelt sneaker témában is hasonlóan eredményes: kezdetben az Adidas készítette signature cipőit, majd egy kis cipő „free-agent”-kedés után a Nike-hoz szerződött. És mondhatjuk, hogy a többi már történelem. Bár már a német sportszergyártónál is meglehetősen extra cipőkkel rukkoltak elő, amit a Nike-val karöltve végeztek az elmúlt pár évben, az megváltoztatta a kosaras cipők piacát. A 2008-ban bemutatott Kobe IV újra divatba hozta az alacsony szárat a kosarasok körében, és ez a trend azóta is töretlen.

nike_kobe_iv_ankle_insurance

Kobe Bryant a Nike Kobe IV reklámkampányában

A történelmi mérföldkövet – mégiscsak a világ legjobb kosárlabdázóját előzte meg a listán – a Nike egy külön Kobe 9 NIKEiD színkombóval ünnepli. A cipő alapja a lila és zöld színekben pompázó Flyknit felsőrész. Ezen kívül minden más színe változtatható: a cipőfűző, a talp, a nyelv, a pipa. A 21 lehetőség között akár sötétben világító részletekkel is feldobhatjuk napjaink egyik legkedveltebb kosaras cipőjét.

nikeid_kobe9_mambamoment

NIKEiD Kobe 9 Elite Low „Mamba Moment”

És egy kis érdekesség a végére. Ahogy már említettük, Adidas és Nike szerződése között Kobe sneaker „szabadügynök” volt, így kedvére viselhetett különböző cipőket, köztük természetesen Air Jordan-eket is. A NiceKicks számítása szerint ezáltal több, mint 2000 pontot Jordan cipőiben szerzett 🙂

kobe_bryant-michael_jordan_airjordan7

Michael Jordan és Kobe Bryant – mindketten Air Jordan-ben

Forrásunk a Nike volt.

kbalint

Magam sem tudom nálam mi volt előbb: a Run-D.M.C., vagy az adidas Superstar. Mindenesetre eléggé megfertőződtem a sneakerek iránti vonzalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×