DVS téli szemle a Psychostoreból és a SetUp Shopból

Torey Pudwill, Daewon Song és Flo Mirtain mindössze három név azok közül a deszkásokból, akiket a DVS cipői megannyi új trükkhöz hozzásegítettek. Jövőre ünnepli 20. évfordulóját a márka, amely sok emlékezetes modellt adott a deszkásoknak. A legfrissebbek közül a Jarvist már bemutattuk nektek, ezt a cipőt Flo Mirtain különleges színösszeállításával egyszerűsége miatt szerettük. A letisztult formák mellett a DVS igen erős a masszív, bulky csukák frontján, így szemlénkbe ezekből is néztünk párat. Jöjjenek akkor a legkedveltebb darabok!
DVS szemle Pro modellekkel

DVS szemle Pro modellekkel

A Comanche modell nevét a komancs indiánokról kapta, akik messze földön híresek voltak harci kedvükről. Ha te is egy harcost keresel a bőr szaggató griptape-ekkel és boka gyilkos trükkökkel szemben, akkor megtaláltad a neked való cipőt. A dupla és tripla varrások, az extra borítás az orron, illetve az olliezó részen hosszú ideig kitartanak. A Comanche vastagon párnázott, így a felcsapódó deszkától védi a lábfejet, illetve a bokát. Megjelenésében ugyebár egy bulky skate shoe-ról beszélünk, giga logóval a sarok részen és méretessel a talpon. A régi iskola kedvelőinek nem okozott még csalódást ez a cipő és a friss darabokkal sem lesz gond, úgy látom!
Comanche a DVS modellek  törzsfőnöke

Comanche a DVS modellek törzsfőnöke

A Vapor modell nevét egy spéci technológiáról kapta. Ennél a cipőnél a varrott-ragasztott talpszerkezetbe építettek egy Vaporcell elnevezésű ütődéscsillapító középtalpat, mint egy extra kényelmi funkcióként. A letisztult összképet nem rontja el a sarokvédő párnázás sem. A Vapor 4 féle színben kapható a Psychostoreban, melyek közül nem lesz könnyű választani! A szürke és a tengeri fenyő árnyalatok jópofák, van egy all black, fekete darab, illetve egy piros/kék kombináció, ami a legbevállalósabb (ez a színváltozat a Psycho webshopjában, illetve a győri SetUp Shopban elérhető csak). Az egyrészes orr szolid hangulatot ad a cipőnek, amit a talp oldalsó, hátul a sarokig futó színes betétjei dobnak fel design fronton. A Vapor  bőr felső részének lehet kell egy kis idő, amíg betörik, de utána nem lesz panasz rá kényelmi oldalról. A talp tartósságát itt a cupsole kialakítás garantálja masszív ragasztásaival, illetve ne feledkezzünk meg a korábban említett Vaporcell betétről. A Comanche-al szemben egy kompaktabb darabról beszélünk tehát, melynek sötét változatai melóba is felvehetőek.

DVS Vapor választék a Psychostoreból

DVS Vapor választék a Psychostoreból

Az újabb iskola vonalát követve következzen Torey Pudwill pro modellje a DVS Torey 3. Puds cipője kapott egy igen megosztó formai elemet, ami nem más, mint a lábfej részen található tépőzár. Tapasztalataim szerint ezért az extráért valaki vagy nagyon odavan, a másik tábor pedig freak outol tőle. Ami biztos, hogy így a fűző csere nem lesz probléma, mivel teljesen védve van, illetve biztos tartást ad a lábfejnek. Ha már tartás, akkor a DVS cipőknél meg kell említsük, hogy sokszor szűk profilúak, így a Vapor és Torey esetében is a szokásosnál lehet egy számmal nagyobb példány lesz majd a nyerő. A DVS kínálatában a Torey az egyik kivétel közepesen magas szárával, ami tovább javítja a csuka tartását. Ha már patentra belőttük a felső rész fogását, nem árt, ha nem márványlapra hajazó talpakon állunk! A Vaporcell technológia természetesen itt sem marad ki a csomagból és a talp halszálkás mintázata az elvárt tapadás mellett lazán hajlik.

Big T, vagy Torey

Big T AKA Torey Pudwill pro modellje

A Torey 3 megjelenése igen éles lett és ami ritkaság egyedi. Bár sok elemet kombináltak benne, szinte mindet:) az összhang kellemes. A túlzó tépőzárhoz nagy, de letisztult T logó került a nyelvre, illetve a sarok részen egy jópofa bőr függő is segíti a felhúzást. Végezetül annyi, hogy egy télire is hordható cipőről beszélünk, amiben jól fogja magát érezni a lábunk.

A szemle utolsó modelljéhez érkeztünk, mely szintén egy pro modell. Chico Brenes hatalmas forma. 9 évesen Nicaraguából szökött át az államokba majd lett profi deszkás. 2009-ben szülőhazája fővárosában Managuában nyitott egy skate shopot, hogy a helyi srácoknak vissza adjon abból, amit ő kapott a deszkázástól. Brenes nem mai csirke, több, mint 20 éve pro és a World Industries pro csapatának is tagja volt anno, DVS-es cimbijével Daewon Songgal. Egy szó, mint száz tudja mitől lesz jó egy gördeszkás cipő és ez a Nican is látszik. Igényesen kialakított vulkanizált talp és one-piece varrásmentes orr garantálja a kényelmet és a boardfeelt. A cipő kivehető talpbetétet kapott, melyet az Ortholite készített és komoly vastagságú, ami a vulkanizált talp esetében nem árt az ütődések csillapításakor.

Chico Brenes tolállából: DVS Nica Vulc

Chico Brenes tolállából: DVS Nica Vulc

A szemlében bemutatott cipőket, és ezen felül még  egy csomó más modellt is megtaláltok a Psychostore webshopban, illetve a Podmaniczky utca 9. alatt található Psychostore üzletben. Emellett az egyik legprofibb vidéki skateshop a SetUp Shop győri üzletében is ott várnak titeket a DVS modellek!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×