Globe őszi szemle a STÉG-ből

A Globe a cruiser dezskák és kiegészítők piacán is komolyan versenyzik, azonban a fő profilt számunkra még mindig a cipőik jelentik. A brand idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, így presztizs szempontból sem utolsó, milyen modelleket mutatnak a nagyérdeműnek. Itthon a STÉG polcain találjátok meg a friss példányokat, melyekből a legjobbakat igyekeztünk összeválogatni nektek ebben a szemlénkben.

cover stég globe szemle

Ausztrália legjobbjai a STÉG-ben

A Motley Mid az elmúlt évek favorit modellje és ez valószínűleg idén sem lesz másképpen. Komoly bélések és magas szár az igazán hideg időre, mindannak ellenére, hogy egy alapból vékonyan párnázott cipőről beszélünk. A csuka megjelenése alkalmi, már-már elegáns. Én inghez is jó szívvel ajánlom, nem csak, ha kockásról beszélünk. A talpbetétje kényelmes, de nem mondanám, hogy deszkázásra találták ki, mivel keveset tompít. Cserébe kényelmes mindennapi viselet a Motley Mid, nagyszerűen tartja a bokát, a nyelv rész jól szellőzik (plusz a szellőző lyukak a cipő belső oldalán is segítenek), ami azért télen sem árt. Ha bringázáshoz kerestek éppen csukát, akkor mindenképpen olvassátok el korábbi tesztünket Demián Barnabással, aki főleg parkban nyúzta a Motleyt.

globe motley mid stég őszre

Fullos meleg a Motleytől

Taj Burrow, az ausztrál fenegyerek, aki pár éve még Kelly Slatert is leverte a Billabong Pipeline Masters döntőjében talán ismerősen cseng nektek. Taj 2008 óta saját pro modellel  is nyomul a Globenál, melyből most 4 színt is mutatunk nektek. Személyes kedvencem az olívzöld változat fehér fűzőivel, ízes deszkás hangulatot hordoz magában. Egyedi és jellegzetes alacsony profilú felső rész, mely a jobban párnázottak közé tartozik. Fém fűzőlyukak és ollie pad a tartósság jegyében, de ezek inkább csak stílusjegyek a cipő hangulatához. A korábbi kerek Globe logó, most négyszögletes lett a nyelven, illetve a talpbetétbe került a Taj Burrow felirat. Az éjfekete színállás mellet még 2 pasztelebb árnyalatban is kapható a TB az őszre.

globe taj burrow stég őszre

A TB is földszínekkel nyomul az ősszel

Ajánlónkban soron következő Mahalo Mark Appleyard pro modellje egy technikailag kiélezett darab. Mr Appleyardnál az elsődleges szempont az volt, hogy jól nézzen ki a cipő és letisztult legyen mindemellett a forma. Nos a forma annyira azért meg lett megvariálva, hogy kitűnjön a Mahalo a low top rengetegből. Kifejezetten jól mutat a kiemelkedő, fűzőlyukakig vezetett oldalsó panel a cipőn. Az elején a technikával kezdtem a sort, nézzük is mit találunk az Appleyard szignós nyelv alatt. A Mahalo talpbetéte, illetve shockpadje kellemes sarok emeléssel rendelkezik puhasága mellett, az STRAC vulkanizált talpszerkezet kockás mintázatával pedig legnagyobb örömünkre tapad mint az istennyila. Összefoglalva, ahogy a névadó a Transworldnek is nyilatkozta „That shit looks pretty good. That shit is extra fresh!” WORD!

Kedvencünk a Mahalo "That shit looks pretty good. That shit is extra fresh!"

Kedvencünk a Mahalo „That shit looks pretty good. That shit is extra fresh!”

A szemle befejező darabjának egy klasszikust választottunk, a Globe Encore modellje már a 2. generációt tapossa és egyre jobb. A tripla-dupla kombót is beadja, tehát tripla varrások és dupla borítás az orr-részen kifejezetten deszkás felhasználásra. Könnyed darab, mégis vastagon párnázott. Az STRAC talpbetét ebbe a modellbe is bekerült, így olyan modellekkel is felveszi a versenyt csillapításban, mint az SB Koston és Lunarlon betétes társai. A barna/fekete színállás azt hiszem sokak választása lesz, főleg azoknak, akik korábban is szerették a Globe klasszikus skate vonalát.

steg skateboarding globe

Encore 2 régi és új arcoknak

A fentiek mellett további Globe modellek várnak titeket a STÉG budapesti üzletében, a Villányi út 36. szám alatt. Ha van kedvenc kiszemeltetek, akit esetleg nem láttatok, mindenképpen kérdezzetek rá, mert egy-egy darabos beszerzések egy spéci feature az üzletben!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×