SNOW – Black Monday

Ma reggel tragikus hír érte az snowboardosok és freestyle síelők közösségét. A tegnapi napon Argentínában lavinabalesetben meghalt Liz Daley amerikai snowboardos, illetve Chilében J.P Aucilar és Andreas Fransson kanadai és svéd freerider filmforgatás közben. Habár a két baleset független egymástól, a tragikus egybeesés miatt szeptember 30-a sötét napként vonul be a freeriderek világába. Mindhárman tapasztalt riderek voltak, többek J.P. Auclair innovációjának köszönhető, hogy a mai freestyle síelés eljuthatott erre a szintre.

J.P. Auclair (photo: Orage)

J.P. Auclair (photo: Orage)

J.P. Auclair tagja volt a New Canadian Air Force freestyle csapatnak, akik a 90-es óta diktálták a freestyle sí vonalát. A Sherpa Cinemas-al közösen készítették az elmúlt évek két legsikeresebb filmjét, az All I Can, illetve Into The Mind moviet.

J.P Auclair és Tom Wallish Into The Mind szegmese.
J.P Auclair világhírűvé vált videója az ALL I Can-ből

Andreas Fransson nem egy szoksásos freerider volt. Nem lehetett vele találkozni X-Gamesen, sem híresebb versenyeken, azonban rengeteg filmet forgatott és profi hegymászóként művészetté fejlesztette a freerider síelést. Legutóbb J.P. Auclairrel közösen forgatott, amikor a  baleset történt. Pár éve egy súlyos balesete után a Salomon elkészítette vele a Tempting the Fear rövidfilmet, amely Andreas fizikai és pszichológia határairól szól.

ANDREAS FRANSSON – TEMPTING THE FEAR

Liz Daley amerikai snowboardos volt, Andreashoz hasonlóan vele sem lehetett a snowboard mainstream vonalában találkozni, azonban karrierje neki is figyelemre méltó. Többek között ő is forgatott együtt Andreassal és az EPIC TV-vel. Mindhármuk halálát lavinabaleset okozta, amely újonnan felhívja a figyelmet arra, hogy ha a backcountry gyönyőrű világába látogatunk, mindig tájékozódjunk az aktuális hóviszonyokról és mérlegeljük a kockázatokat. REST IN PEACE!

EPIC TV – LIZ DALEY


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×