Odd Future – Egy nem hétköznapi jövő

Folytatnám a korábban elkezdett, hazánkban kevésbé ismert márkák bemutatását. Az Odd Future szintén a tengerentúlról származik, Európában még nem igazán nyert teret, de remélem ez idővel változni fog. Az előző Vans-es cikkemben már tervbe vettem, most élek is a lehetőséggel, hogy bemutassam nektek a srácok ’14-es spring summer lookbook-ját. 🙂 Részletek a tovább után.

A "teljes" Odd Future bagázs.

A „teljes” Odd Future bagázs.

Ha valaki először veszi szemügyre a kollekció bármelyik darabját, mindent elmondhat róla, csak azt nem, hogy hétköznapi lenne. Nem is feltétlen a színek miatt, azok annyira még nem is kirívóak, nade a minták… Van itt a fordított kereszttel megáldott macskafejen kívül még delfin, tacó, jumpman paródia, és az elmaradhatatlan fánk. Az egész crew szimbólumát Tyler rajzolta meg még 15 éves korában, amiről meg is emlékezik az „Oldie” című számában (lásd lentebb). Ennél megjegyezhetőbb logót nehezen lehetne csinálni, a Highsnobiety írt is erről egy rövid cikket, melyben az Odd Future mellett olyan nevek is szerepelnek, mint a Wu-Tang Clan vagy a Daft Punk. Nyári szett lévén inkább a pólók dominálnak, de ott figyel egy-két tank, ing, de még sityak is.

Odd Future Summer Lookbook 2014

Odd Future Summer Lookbook 2014

A kollekció kinézetét sose random dobálják össze, minden motívum szorosan kapcsolódik a srácokhoz. Ha épp nem egy szám alapján születik meg az elképzelés róla, akkor valamelyik Loiter Squad epizódból merítenek ötletet a cuccok díszítéséhez. Sok Odd Future tag megtalálható minta formájában szinte kivétel nélkül mindegyik kollekcióban. Itt van például Jasper Dolphin, akit értelemszerűen a delfin szimbolizál, Earl alias Earl Sweatshirt, akit a gyurmából faragott fej alakít, helyet kapott még a mexikóiak tradícionális kajája is, amire Taco Benett lehet méltán büszke, illetve gyakran megjelenik még az OFWGK†Δ (Odd Future Wolf Gang Kill Them All) felirat is.

Odd Future Summer Lookbook 2014 - #2

Odd Future Summer Lookbook 2014 – #2

Az Odd Future-ről röviden

2007-ben hívta életre Tyler, the Creator a bandát a napfényes Los Angelesben. Eredetileg 6 fős baráti társaság volt, de ez az idő előrehaladtával rohamosan gyarapodott (saját bevallásuk szerint mára 60 fősre duzzadt a kollektíva).  Az OF afféle anyacégnek tekinthető, ugyanis azon belül több kisebb zenei alakulat is létrejött, többek között a MellowHype,The Jet age of Tomorrow, MellowHigh, EarlWolf, bár véleményem szerint csak együtt tudnak igazán sikeresek lenni, külön utakon járva csak Tyler és Earl Sweatshirt ért el átütőbb eredményeket. Az egyik legismertebb számuk az Oldie, érdemes leccsekolni a Youtube-ot a klipp miatt, elég masszív cuccokat lehet látni  ;), de linkelem a csapat hivatalos Soundcloud csatornáját is.

Earl-hoz kapcsolódik, hogy miután kiadta első albumát,az egyetemen jogot tanító édesanyjánál kiverte a biztosítékot, és rögtön elküldte fiát egy szamoai nevelőintézetbe, és még a zenéléstől is eltiltotta. Barátai nem hagyták ezt szó nélkül, több számukban megemlékeznek hányatott sorsú barátjukra, illetve elindították a Free Earl „mozgalmat” is.

Odd Future donut és Earl

Odd Future donut és Earl

Szerencsére nem volt hosszúéletű szegény srác száműzetése, s miután visszatért haverjaihoz, össze is dobtak egy albumot Earl-nek. A banda ha nem épp egy számot rak össze, vagy a kollekciójukat tervezgetik, akkor igyekeznek filmes babérokra törni. 2011-ben útjára indították saját komikus hangvételű rövid sorozatukat az Adult Swim-en, melynek neve Loiter Squad. Leginkább a Jackass-hez lehet hasonlítani a produkciójukat, és ez nem véletlen, ugyanis a Dickhouse producerkedik itt, akik ezelőtt a Jackass-t igazgatták. A sorozat már a harmadik évadánál tart töretlen lelkesedéssel sőt, olykor még vendégszereplők is felbukkannak, úgymint Johnny Knoxville, Chris Pontius, Xzibit, de még Lil Wayne is. Linkelek egy kis kedvcsinálót a sorozathoz, ha valakit érdekelne. 🙂

Mit is mondhatnék még el. Írtam egy keveset a zenéjükről, filmes karrierjük szárba szökkenéséről, de itt a lényeg mégis a ruhákon van. Nem olcsó brandről van szó, de az efféle egyediségnek sajnos ára van, úgyhogy ha valaki mindenképp gyarapítani akarja a ruhatárát valamelyik darabbal, érdemes kivárnia egy akciót. Főleg így ősz derekán érdemes nyitott szemmel járni, mivel a boltok/webshopok most szórják ki a nyári darabokat egész korrekt árcédulával. Felsorolok egy pár általam is ismert/kedvelt megbízható webshopot, amit nem csak az Odd Future miatt, hanem általában is érdemes nyomon követni 😉

Route One – KickZ – size? – UrbanIndustry – CaliRoots – Odd Future

csehla

47-es lábbal nem könnyű az élet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×