Vans Chima Ferguson Pro cipőszemle

A Vans mindig is a letisztult, egyszerű felépítésű cipőiről volt híres, gondoljunk csak az Old Skool vagy az Authentic modellekre. Az évek múlásával viszont jöttek a különböző tech vívmányok (a’la Sole tech), a Vans pedig igyekezett felzárkózni a gyorsan fejlődő tech-cipő piaccal. A 2013-as évben megjelent Chima Ferguson Pro a vászoncipők rövid élettartamára reflektálva nyújtja egy kényelmes, elegáns és strapabíró cipő összképét. Ismerjétek meg jobban a cipőt Dávid blogger padawanunk bemutatásában a tovább után!

Vans Chima bemutató

Vans Chima bemutató

Forma

A Chima formailag rendkívűl hajaz egy régi, már kifutott modellre, a Type II-re. A fűzőrész rövid, az orr hosszú, ideális ha valaki nem szereti a cipőfűzőcserét minden 20. kickflip után. A sarok felett és a nyelven elhelyezett bőrszerű díszítőelemek finom eleganciát kölcsönöznek a cipőnek. A megjelenése óta sokféle színvariációval jelent meg, leírásunk alanya teljesen fekete, parafa hatású díszelemekkel.

Vans Chima részletek (Katt még több képért!)

Vans Chima részletek (Katt még több képért!)

8

Vans Chima részletek

Vans Chima részletek

Méretezés

Nem kell fél számmal nagyobbat-kisebbet rendelned, mint jó néhány modellnél (tehát true-to-size), elsőre is nagyon kényelmes volt, nem igényel hosszú betörési időt.

Felsőrész

Vans célja a Chimával, egy strapabíró vászon deszkás cipő létrehozása volt. E célt hivatott szolgálni a DuraCap nevű technológia, amely viszonylag egyszerű: egy vékony gumiréteg a vászon alatt, amit a nagy terhelésnek kitett zónáknál alkalmaznak – ami jelen esetben természetesen a cipő orra. Az eredmény egy rugalmas, könnyű és nehezebben szétcincálható cipő. A nyelv nem túl vastag, kellemesen párnázott.

A Vans Chima nyelve

A Vans Chima nyelve

Talp

A klasszikus vulkanizált gofritalp, kicsivel nagyobb tapadás a korábban megszokottnál.

Vans Chima: A talp

Vans Chima: A talp

Belső kialakítás

A sarok védelméről egy Ultracush Lite talpbetét gondoskodik, amely kényelmes, azonban rövid idő alatt elveszti a tartását utcai használattól, így nagy lépcsőzésekhez nem kifejezetten ajánlott. Szellőzésért 2 darab szellőzőnyílás felel a talp belső oldalán, a nyári hőségben könnyen meleg helyzet adódhat, erre még rátesz a fent említett talpbetét, mely pont eltakarja ezeket belülről.

Vans Chima: szellőzőlyukak, amiket eltakar a vastag talpbetét

Vans Chima: szellőzőlyukak, amiket eltakar a vastag talpbetét

Vans Chima Ultracush Lite talpbetéttel

Vans Chima Ultracush Lite talpbetéttel

ÖsszeGZÉS

Akik szeretik a klasszikus Vans cipők sziluettjeit, de kicsit strapabíróbb cipőre vágynak – akár utcai használathoz, akár deszkázni – a Chima Pro hozza a várt eredményeket (a szellőzést leszámítva). Az örök életű vászoncipők azért még váratnak magukra, de addig is a Chima tűnik a legjobb alternatívának. A Vans Chima Ferguson Pro-t itthon is beszerezhetitek!

Vans Chima: Klasszikus Vans, strapabíróbb kiadásban

Vans Chima: Klasszikus Vans, strapabíróbb kiadásban

vendégblogger

Ezt a cikkeinket vendégszerző írta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×