Vans Chima Ferguson Pro cipőszemle

A Vans mindig is a letisztult, egyszerű felépítésű cipőiről volt híres, gondoljunk csak az Old Skool vagy az Authentic modellekre. Az évek múlásával viszont jöttek a különböző tech vívmányok (a’la Sole tech), a Vans pedig igyekezett felzárkózni a gyorsan fejlődő tech-cipő piaccal. A 2013-as évben megjelent Chima Ferguson Pro a vászoncipők rövid élettartamára reflektálva nyújtja egy kényelmes, elegáns és strapabíró cipő összképét. Ismerjétek meg jobban a cipőt Dávid blogger padawanunk bemutatásában a tovább után!

Vans Chima bemutató

Vans Chima bemutató

Forma

A Chima formailag rendkívűl hajaz egy régi, már kifutott modellre, a Type II-re. A fűzőrész rövid, az orr hosszú, ideális ha valaki nem szereti a cipőfűzőcserét minden 20. kickflip után. A sarok felett és a nyelven elhelyezett bőrszerű díszítőelemek finom eleganciát kölcsönöznek a cipőnek. A megjelenése óta sokféle színvariációval jelent meg, leírásunk alanya teljesen fekete, parafa hatású díszelemekkel.

Vans Chima részletek (Katt még több képért!)

Vans Chima részletek (Katt még több képért!)

8

Vans Chima részletek

Vans Chima részletek

Méretezés

Nem kell fél számmal nagyobbat-kisebbet rendelned, mint jó néhány modellnél (tehát true-to-size), elsőre is nagyon kényelmes volt, nem igényel hosszú betörési időt.

Felsőrész

Vans célja a Chimával, egy strapabíró vászon deszkás cipő létrehozása volt. E célt hivatott szolgálni a DuraCap nevű technológia, amely viszonylag egyszerű: egy vékony gumiréteg a vászon alatt, amit a nagy terhelésnek kitett zónáknál alkalmaznak – ami jelen esetben természetesen a cipő orra. Az eredmény egy rugalmas, könnyű és nehezebben szétcincálható cipő. A nyelv nem túl vastag, kellemesen párnázott.

A Vans Chima nyelve

A Vans Chima nyelve

Talp

A klasszikus vulkanizált gofritalp, kicsivel nagyobb tapadás a korábban megszokottnál.

Vans Chima: A talp

Vans Chima: A talp

Belső kialakítás

A sarok védelméről egy Ultracush Lite talpbetét gondoskodik, amely kényelmes, azonban rövid idő alatt elveszti a tartását utcai használattól, így nagy lépcsőzésekhez nem kifejezetten ajánlott. Szellőzésért 2 darab szellőzőnyílás felel a talp belső oldalán, a nyári hőségben könnyen meleg helyzet adódhat, erre még rátesz a fent említett talpbetét, mely pont eltakarja ezeket belülről.

Vans Chima: szellőzőlyukak, amiket eltakar a vastag talpbetét

Vans Chima: szellőzőlyukak, amiket eltakar a vastag talpbetét

Vans Chima Ultracush Lite talpbetéttel

Vans Chima Ultracush Lite talpbetéttel

ÖsszeGZÉS

Akik szeretik a klasszikus Vans cipők sziluettjeit, de kicsit strapabíróbb cipőre vágynak – akár utcai használathoz, akár deszkázni – a Chima Pro hozza a várt eredményeket (a szellőzést leszámítva). Az örök életű vászoncipők azért még váratnak magukra, de addig is a Chima tűnik a legjobb alternatívának. A Vans Chima Ferguson Pro-t itthon is beszerezhetitek!

Vans Chima: Klasszikus Vans, strapabíróbb kiadásban

Vans Chima: Klasszikus Vans, strapabíróbb kiadásban

vendégblogger

Ezt a cikkeinket vendégszerző írta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • sklep internetowy szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, incredible weblog format! How lengthy have you ever been blogging for? you make blogging glance easy. The total glance of your web site is great, let alone the content! You can see similar here dobry sklep
×