Shoefni

Új blogger padawanunk, Dávid cikke azoknak szól, akiknek nem nyílik lehetőség minden második hónapban új cipőt vásárolni deszkázáshoz. Bizonyára többen használtok ragasztót a cipő oldalára kenve, hogy annak élettartamát hosszabbítsátok, ez viszont sokszor olyanná teszi a cipőt mintha kétkilónyi rászáradt takony lenne rajta. Ha jobban szereted az esztétikusabb megoldásokat, akor a tovább után minden instrukciót megtalálsz, ami a cipő felturbózásához szükséges.

Shoefni: előtte és utána

Shoefni: előtte és utána

A különböző flip trükkök és ollie-k nyomán keletkező sérülések a cipőkön valószínűleg minden deszkásnak ismerősek. A sérülések mértéke persze egyénenként változó lehet, de a lényeg ugyanaz: kiküszöbölni őket.

Shoefni: támaszd fel deszkás cipőd 1/12.

Shoefni – a deszka áldozata

Hozzávalók: cipőragasztó (barkácsboltban, de a Tescoban is kapható, nagyjából 700 forint), tű-cérna (ajánlott), régi ruhadarab (lehetőleg erősebb), olló, papír, 1db lerúgott cipő (ajánlott), fölös idő.

Shoefni: támaszd fel deszkás cipőd 2/12.

Shoefni hozzávalók

Először is fel kell mérni a „károkat”. Fontos hogy tudjuk hol érzékeny az adott cipő a környezeti behatásokra, ami jelen esetben a gördeszka. A képeken látható Old Skool például hajlamos az orr oldalsó részén található varratnál kikopni, majd lyukat képezni, így érdemes ezt megerősíteni.

Ajánlott megtervezni egy kis rajzzal a leendő koncepciót, de vakon is neki lehet esni. Én egy egész oldalpanelt terveztem a cipőnek, illetve egy kis gumi darabot az orrára.

Shoefni: támaszd fel deszkás cipőd 2/12.

Shoefni tervezés

Mintát veszünk a panelről, így tudjuk mekkora anyagot kell majd kivágnunk. Itt egy nejlonzacskó a célszerszám, de bármi áttetsző flexibilis anyag megteszi.

Shoefni: támaszd fel deszkás cipőd 4/10.

Shoefni mintavétel

A mintát rajzold át a papírra, ez alapján fogod tudni kivágni a szükséges anyagmennyiséget. Ha szükséges, korrigáld a vonalakat.

Shoefni: támaszd fel deszkás cipőd

Shoefni minta átrajzolás

A papírminta alapján rajzold körbe, majd vágd ki az anyagot.

Shoefni: támaszd fel deszkás cipőd

Shoefni anyag kivágás

Kend be ragasztóval a felületet és jól nyomd rá az anyagot (+tipp: ha ellenállóbbá szeretnéd tenni az ollienál is igénybe vett területet, tegyél az anyag alá vékonyabb gumit, vagy szimplán egy másik réteg textilt).

Shoefni: támaszd fel deszkás cipőd

Shoefni anyagragasztás

Ajánlott bevarrni az alját a textilnek, mivel ez hajlamos felkunkorodni használatból eredően. (Férfimunka, erős ujjakat igényel, ezért csak ajánlott).

Shoefni: támaszd fel deszkás cipőd

Shoefni varrás (férfimunka, nem tréfadolog)

Akinek hasonlóképp problémát jelent az orr elülső részén keletkező lyuk, annak ajánlom a havertól kapott, kukázott, másra fel nem használható, lerúgott cipő gumitalpának (vagy orrának) használatát. Ha jól csinálja az ember, kis idő után szépen lesimítja a grip és alig látszik hogy más cipőről lett ráoperálva. (Érdemes egyébként figyelni a trendeket, a gumírozott orrú cipő lehet a következő nagy divat!)

Shoefni: támaszd fel deszkás cipőd

Shoefni: új gumiorr

A végeredmény még így sem olyan amit az ember bálba vagy érettségire húz fel, de mindenképpen esztétikusabb képet nyújt mint ragasztóval szétkent társaik. Arról nem is beszélve hogy ezt a módszert ismételgetve újra-és-újra eltűntethetjük a deszkázásból adodó nyomokat.

A sufnizott cipők tesztjével később jelentkezünk! Ha kérdésetek van, ne tartsátok magatokban, irány a hozzászólások 🙂

Shoefni: támaszd fel deszkás cipőd

Shoefni: ha bálba nem is, deszkázni tökéletes lesz 🙂

vendégblogger

Ezt a cikkeinket vendégszerző írta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×