Ez a cikkünk már két évnél régebbi. Használd a keresőt itt jobbra vagy böngészd a tageket a cikk alján, hogy frissebb írásokat találj ebben a témában!

Az angol Size? webshop az elmúlt évek egyik legkifinomultabb military kollabborációját mutatta be a Nike közreműködésével. Az elmúlt években rengeteg sneakert láttunk, amelyek desingját a katonai színek, egyenruhák, terepminták ihlettek, azonban a 2014–es Army & Navy kollekció teljesen más irányból közelítette meg a fegyveres erők stílusának értelmezését. Kattintsatok a továbbra a részletekért.

Size? x Nike - Army & Navy kollekció (képek: Highsnobiety)
Size? x Nike – Army & Navy kollekció (képek: Highsnobiety)

Tavaly nyáron mutatta be a Nike 2k13 Camo kollekciót, ahol az Air Max One, AM90, 95 és 97–es sneakerek mintázatát nyugati hadseregek terepruháitól kölcsönözték. Pár hónapra rá jelent meg a SneakerBoots kollekció, amely szintén hasonló katonai beütéssel rendelkezik, ahol itt a fő szempont a cipők strapabíróságának erősítése volt.

Size? x Nike - Army Nike Huarache
Size? x Nike – Army Nike Huarache
Size? x Nike - Army Nike Air Max 93
Size? x Nike – Army Nike Air Max 93
Size? x Nike - Army Nike Air Max Light
Size? x Nike – Army Nike Air Max Light
Size? x Nike - Army Nike Air Max Light
Size? x Nike – Army Nike Air Max Light

A mostani Army & Navy kollekció azonban visszakanyarodik egészen a második világháborúig. Az Army kollekcióban három darab sneaker az Air Max Light, Air Huarache és az Air Max 93 kapott helyett, mintázatuk pedig a második világháborús az angol egyenruhák világát idézi. A kollekció Army darabjai  január 31–től , a Navy sneakerek pedig február 21–től elérhetőek a Size? webshopjában átlagosan 33.000 Ft–ért.

Size? x Nike - Navy Air Max 93 (kattintsatok a többiért!)
Size? x Nike – Navy Air Max 93 (kattintsatok a többiért!)
Size? x Nike - Army Nike Air Max Light
Size? x Nike – Army Nike Air Max Light
Size? x Nike - Navy Air Max 93
Size? x Nike – Navy Air Max 93
Size? x Nike - Navy Huarache
Size? x Nike – Navy Huarache
Size? x Nike - Navy Huarache
Size? x Nike – Navy Huarache
Size? x Nike - Navy kollekció
Size? x Nike – Navy kollekció