Beszámoló a II. BoardUp Ollie Jamről

Nagy fless és már tavaly télen is nagyon élveztük, hogy van egy snowboard park a város közepén, de a múlt hétvégén a Board Up és a Shantee House igazi missziót töltöttek be: ebben az elb*szottul tavaszias januárban arra vállalkoztak, hogy egy igazi téli versenyt rendeznek nekünk: az Ollie Jamet. Természetesen a sneakerbox csapatának is ott volt a helye: Végi volt a verseny speakere, Marci fotózott, Gergő pedig az indulók között volt. Több tucat rider és érdeklődő jött össze a tél kis szigetén, és mindenki nagyon jól érezte magát, katt a továbbra beszámolóhoz, a galériát a Facebook oldalunkon tudod megnézni!

II. BoardUp Ollie Jam

II. BoardUp Ollie Jam (Fotók: Mezriczky Marci)

Késő délelőtt volt már, amikor megérkeztek a riderek és az érdeklődők a Műjégpálya sarkában felállított és hóval borított indítón, a versenyzők pedig csatoltak és melegítettek a jól ismert kapu és a piros-fehér rúd felett. Ahogy beszélgettünk, hamar kiderült, hogy a havon töltött napok száma egyikünk számára sem idén fog rekordot dönteni… éppen ezért még hálásabbak voltunk a BoardUp shaper csapatának és persze a verseny támogatóinak, hogy lehetővé tették, hogy kicsit úgy tegyünk, mintha tél lenne 🙂 Az ollie kapu mellett egy zártszelvényes korlátot is felállítottak, melyet leginkább a freesíelők kóstolgattak a nap folyamán, sőt még a Big Air Bag elé is került egy keskeny hósáv, hogy egy kis szállás is lehessen a napban.

A melegítések után az első versenyszám az Ollie Jam egyik új hajtása, a sí magasugrás volt, ahol három induló volt, és ennek megfelelően három dobogós is – de ez nem jelentette azt, hogy a teljesítmények alacsony színvonalúak lettek volna 🙂 A legmagasabbat Jordán Belián ugrotta, majd Bánstik Dávid és ‘Happzy’ Bence következett a sorrendben.

II. BoardUp Ollie Jam - Belián a sí magasugrás győztese

II. BoardUp Ollie Jam – Belián a sí magasugrás győztese (Fotók: Mezriczky Marci)

A következő versenyszám a Limbo Jam volt, ahol épp fordított a feladat, mint az Ollie Jamen: a rúd egyre alacsonyabban kerül és a profi technika mellett a gumi ízületek, a puha deszkák és lazán becsatolt kötések és bakancsok hozhatják el a győzelmet a ridereknek. A jófajta zenék, madárcsicsergés és a könnyű tavaszi szélben mindenki a leglazább formáját adta, végül Kirsch Dávid 40 centiméteres magasság alatt is át tudott slisszanni, gratulálunk 🙂

II. BoardUp Ollie Jam - Dávid átcsusszant a 40 centi alatt is

II. BoardUp Ollie Jam – Dávid átcsusszant a 40 centi alatt is (Fotók: Mezriczky Marci)

A nap fénypontja természetesen az Ollie Jam volt, ahol Végi szigorú, de igazságos vezetésével indultak egymás után a snowboardosok az egyre magasabbra kúszó piros-fehér rúd átolliezására. A shaperek és Sipi most is folyamatosan karban tartották az olvadó havat, „mellékhatásként” a verseny végére már egy mini-kicker emelkedett a kapu előtt, de még ezt figyelembe véve is fantasztikus eredmények születtek! Kirsch Dávid és Agócs Bence egészen az utolsó pillanatig párbajoztak, míg végül Bence az elképesztő 145 centis magasság felett is pöpecül átemelte a lapját 🙂  A hivatalos új rekordmagasság így 145 cm (bár a kis kicker magassága miatt 140 centiről is van szó párhuzamosan 🙂 Akárhogy is, aki ott volt, az tanúsíthatja, hogy Bence és Dávid is elképesztő rugókkal rendelkeznek 🙂

II. BoardUp Ollie Jam - olllé!!! Bence a 145-öt is átviszi, új rekord!

II. BoardUp Ollie Jam – olllé!!! Bence a 145-öt is átviszi, új rekord! (Fotók: Mezriczky Marci)

Köszönjük a Board Up Snowboard Parknak és a Shantee Housenak a szervezést, és persze a támogatóknak is: Városligeti Műjégpálya, Store 13, Freegun, Sony, Ridehouse, Magyar Snowboard Szövetség, Skullcandy.

Fotók: Mezriczky Marci

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×