Dani betesztelte az Emerica Hsu cipőt

A szeptemberi Chill and Ride 6 amatőr indulói közül a zsűri döntése alapján Ungerhofer Danit lett a sneakerbox.hu legfrissebb cipőtesztelője, ebben a szezonban a harmadik és tavaszig már valószínűleg az utolsó is egyben 🙂 Dani a STÉG felajánlásából egy Emerica Hsu cipőt kezdett el koptatni az ősszel. Most befutott az eredmény, néhány jófajta kép kíséretében. Érdemes elolvasni a cikket, mert nemcsak azt tudhatod meg, hogy muzsikált a cipő BMX-ezés közben, de Daniról is kiderül pár érdekesség 🙂 Tovább!

[caption id="attachment_29272" align="alignnone" width="620"]Ungerhofer Dani betesztelte az Emerica Hsu cipőt (manual to over toothpick, fotó:  Hajnal Balázs) Ungerhofer Dani betesztelte az Emerica Hsu cipőt (manual to over toothpick, fotó: Hajnal Balázs)[/caption]

Mutasd be magadat pár mondatban!
23 évvel ezelött születtem, Győr a lakhelyem, építésznek tanulok, hamburgereket készítek pénzért. Szeretek az ételekre fahéjt hinteni, és nemrég tudtam meg hogy a „redikül” az a „ritikül”. A jövőben emberkereskedéssel szeretnék foglalkozni: Embereket vásárolni annyi pénzért amennyit az emberek érnek, és eladni őket annyiért amennyit ők saját magukról gondolnak. 2002-ben kezdtem BMX-ezni.

Az 11 éve volt 🙂 Saját megítélésed szerint milyen szinten vagy a BMX-ben?
Az utóbbi években kissé háttérbe szorult a bmxezés. Persze saját akaratomon kívül. Viszont akárhányszor kijutok mindig hatalmas dopping. Kiszakít a valóságból. Rengeteg dolgot köszönhetek a biciklizéssel töltött éveknek: a rengeteg helyet ahova eljutottam, barátaimat, a gondolkozásomra is rányomta a bélyegét.

Ungerhofer Dani: Fufanu (Fotó: Poleczki Richárd)

Ungerhofer Dani: Fufanu (Fotó: Poleczki Richárd)

Mielőtt belemennénk, hogy milyen volt az Emerica Hsu-ban bicózni, mesélj, hogy milyen cipőid vannak/voltak az utóbbi időben?
Ha alacsony szárú, akkor Etnies Sheffield, ha mid akkor éS Theory 1.5, ha magas szárú: Nike Dunk, ha elegáns: Vans Chauffeur, ha bohém: Vans Old skool, ha az eddigi kedvenc akkor Emerica Spanky.

Milyen a „viszony” a cipőiddel? 🙂
Szeretem a kopott, piszkos, megviselt cipőimet. Imádom történeteket mesélő piszkot vagy szakadásokat. Nem szeretem kötögetni a cipőfűzőt. Mindig csak annyira van meghúzva, hogy le és fel tudjam venni anélkül, hogy a fűzőhöz kéne érnem.

Ungerhofer Dani: 50/50 (Fotó: Poleczki Richárd)

Ungerhofer Dani: 50/50 (Fotó: Poleczki Richárd)

Általában hogy “teszed” tönkre a cipőidet?
Kistökös koromban a talpaim sarka szokott eltűnni, de azóta már leszoktam a csoszogásról. Most már megérik a cipőim talplyukadás nélkül azt, hogy elfáradjon a lépésektől az anyag, és kilyukadjon a gyűrődés mentén. Leggyakrabban ez nem szokott zavarni – mint már mondtam, imádom hogyha a cipőim viharvertek. A vulkanizált talpúak pedig leggyakrabban elválnak a felső résztől.

Rátérve akkor a Hsu-ra: mennyit használtad, milyen gyakran volt rajtad?
Csak a Hsuban gurultam mióta megvan. Úgy rémlik, még sosem volt olyan cipőm amit egyből befogtam bicózni. Ilyen szempontból is élmény volt. De szívesen viselem utcán, buliban, suliban is.

Ungerhofer Dani BMX cipőteszt: footjam tailwhip (Fotó: Hajnal Balázs)

Ungerhofer Dani BMX cipőteszt: footjam tailwhip (Fotó: Hajnal Balázs)

Mennyire passzol a cipő a te biciklis stílusodhoz?
Legtöbbször a privi trailsünkön szoktam gurulni. Néha egy kis street. Parkunk sajnos nincs. Sosem érdekeltek az aktuális legtrendibb trükkök. Inkább az élvezetnek bicózok, és csakis olyat csinálok ami jó érzést okoz… Nem vállalok olyanokat, amit magamra kell erőltetni. Imádok olyan dologokat belelátni az éppen aktuális helyszínekbe, amikre mások nem gondolnának.

Mi volt az első benyomásod a cipőről, amikor megláttad a STÉG-ben? És hogyan igazolódott be vagy épp változott használat közben?
Ha megvizsgálok egy lépőt, azt mindig úgy teszem, hogy elképzelem full feketén, és akkor felteszem magamnak a kérdést: Még most is tetszik? Ha igen, akkor csak ezután veszem kézbe, és vizsgálom meg, hogy hol és mennyire gyűrődik a felsőrész, mennyire merev a talp… Így tettem a Hsuval is. Persze előfordul, hogy rabul ejt egy szín vagy textúra. Ilyen volt a Hsuval is. Betörésre nem volt szükség, nagyon kényelmes volt már az első pillanattól kezdve.

Ungerhofer Dani betesztelte az Emerica Hsu cipőt

Ungerhofer Dani betesztelte az Emerica Hsu cipőt

Mi a véleményed a cipő talpáról?
Bicós szemszögből a cipőtalpra vagyok a legkényesebb… Ha túl merev, az az érzésem hogy nincs kontakt a lábfejem és a biciklim között, és én is merevé válok… Ha túl puha, akkor meg túlságosan érzem. Viszont van az a középút ami benne van ebben a cipőben.

Ungerhofer Dani betesztelte az Emerica Hsu cipőt: íme a talp

Ungerhofer Dani betesztelte az Emerica Hsu cipőt: íme a talp

Mi a véleményed a felsőrészről?
Legjobban a félmagas szárú cipőkben szeretek bmxezni. Egy kicsivel jobban védi a bokát, de sokkal szabadabban érzem magamat, mint egy magas szárúban. Tetszik hogy nincsenek felesleges illesztések csak azokon a pontokon, ahol a gyűrődéseket meg kell oldani. Valamint imádom a tetején a barna anyagváltást.

Ungerhofer Dani betesztelte az Emerica Hsu cipőt: íme a felsőrész

Ungerhofer Dani betesztelte az Emerica Hsu cipőt: íme a felsőrész

Dani, köszönjük a tesztet, reméljük még hosszú ideig tudod koptatni ezeket a cipőket! És persze köszönjük a STÉG Skateshopnak, hogy lehetővé tette, hogy létrejöhessen a cipőtesztelés!]]>

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×