A Puma Suede 45. szülinapját ünnepli

Az egyik legismertebb klasszik Puma modell, a Suede már 45 éves. Ennek apropóján készült el 450 darab a zafírszínű Suede Sapphire cipőből, mely világszerte november 8-tól lesz elérhető. Nézzétek meg a részleteket a tovább után!

[caption id="attachment_28835" align="alignnone" width="620"]Puma Suede Sapphire a 45 éves évfordulóra Puma Suede Sapphire a 45 éves évfordulóra[/caption]

A Puma Suede Sapphire-t is a Puma japán gyárában tervezték meg és dolgozták ki. Egyedileg csiszolt velúr bőrből készült, bélését finom borjúbőr borítja. A cipő sarokrészénél a „Sapphire” embléma, a nyelv rész hátoldalán pedig „Made in Japan” felirat látható.

Puma Suede 'Sapphire'

Puma Suede ‘Sapphire’

 

Kis visszatekintés a Suede gazdag múltjára

A modell 1968-ban jelent meg először, és rövid időn belül a legismertebb és a legnépszerűbb lett a PUMA cipők között. A kosárlabda legenda, Walt ’Clyde’ Frazier tette ismertté az első Suede modellt. A ’70es években a B-Boyok emelték kultikus szintre, majd az 1980-as évek breakdance kultúrájának táncosai. A Suede visszatérése az underground kultúrán, például az olyan filmeken keresztül történt, mint 1984-es „Beat Street”. A ’90-es évek elején több utcai szubkultúra tagjai is szívesen hordták, például a gördeszkások vagy a punk rock revival zenei világában mozgók.

És ha már múltidézés, ide kattintva megnézheted korábbi, a Suede modellről írt cikkeinket.

Puma Suede történelem

]]>

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×