Hamarosan itt a Supra Skytop IV

Szeptember végén mutatkozott be a Sneaker Freaker magazinban a Supra zászlóshajó modelljének, a Skytop-nak negyedik generációja, a Supra Skytop IV. Gondolom nem csak nekem jutott eszembe a cipőre pillantva, hogy „hát ez meg micsoda”, ezért kicsit szemezgettem a Muskával készült interjúból: a tovább után még több érdekességet és képet ismerhettek meg a legfrissebb Skytopról!

[caption id="attachment_28536" align="alignnone" width="620"]Supra Skytop IV - "védőpáncélban" és anélkül - Katt a többi képért! Supra Skytop IV – „védőpáncélban” és anélkül – Katt a többi képért![/caption]

A Sneaker Freaker interjúban Chad Muska elmondta (a teljes interjú angolul itt olvasható), hogy a Supra nagyon nagyott nőtt a kezdetek óta, de az változatlan, hogy a Skytop mindig kiemelkedjen az átlagból, valahogy más legyen. Most a negyedik generációs modellnél is ‘valahol legbelül’ érzi, hogy ez megint sikerült és hogy sikeres is lesz, holott még a cégen belül is sokan mondták, hogy „Hát ez meg mi, ez elég elvadultan néz ki'”. Ez a modell Muska szerint egy igazi keverék: a múlt, a jelen és a jövő, illetve az edző- deszkás-, kosaras és utcai cipők kombinációja.

Az interjúban rákérdeztek, hogy az Air Mag (a Vissza a jövőbe cipője) befolyásolta-e őket a tervezésben és Muska elmondta, hogy ő követi a cipődivatot, de nem az a sneaker freaker fajta, aki mindegyik megjelenésről tud – például arról sem tudott, hogy végül is a valóságban is kiadták ezt a cipőt, de mint elmondta, anno ő is nagyon beleesett a cipőbe, amikor látta a filmet és tudat alatt biztosan befolyásolta is.

Supra Skytop IV - hátulról

Supra Skytop IV – hátulról

Rátérve a Skytop IV-re Muska kiemelte, hogy bár az esztétika nagyon nagy szerepet játszott, de a legjobb deszkás cipőt akarták megtervezni és szerinte sikerült is: a megnyújtott orr-rész, a varrások figyelmes elhelyezése, a deszkaérzet, a nagy sarokrész, a nagyvonalú párnázás az EVA réteggel, a talp középső részén a gumirátét – fizikai egyenletekkel nem tudja leírni, de tudja, hogy jó benne deszkázni. A belső „cipő” szintén Muska kedvence: csak belebújsz és tartja a lábad, ráadásul a varrások nem nyomhatják meg sehol a lábadat.

Ami biztosan szemet szúr mindenkinek a cipőn, az a lecsatolható bokapárna… A beszélgetésből az derült ki, hogy ez még egy korábbi ötlet volt, hogy egy félcipőből magas szárút csináljanak és ez ilyenformán öltött testet a Skytop IV-en. Amúgy ez a tartozék csak a cipők első két kiadásán lesz rajta, a későbbieken nem. Ez az egyik legmegosztóbb „tartozék” a cipőn, van aki szerint szuperkúl, van aki szerint szörnyű.

Supra Skytop IV -  a fel- és lecsatolható bokavédelem

Supra Skytop IV – a fel- és lecsatolható bokavédelem

Eddig az interjú összefoglalója 🙂 A saját véleményem az, hogy az biztos, hogy elég formabontó a cipő, de a „lecsatolható bokavédő” (ami engem inkább egy tie fighter oldalszárnyaira, vagy elbaszott karosszékre emlékeztet) nélkül már bevállalható. A Supra cipőkkel kapcsolatban mindig is ott volt az az érdekes kettősség, hogy lehet, hogy nagyon jó deszkás cipők is egyben, de itthon szinte senki sem erre használja őket, mert ahhoz ez pöppet drágák és jónéhány olyan esetet is hallottunk, hogy a méregdrága Supra nemhogy a deszkázást, de az utcán mászkálást sem tolerálta túl sokáig. Szóval egyedül a kinézet dönt 🙂 Az pedig vagy bejön az embereknek, vagy nem. Az biztos, hogy a „maga idejében” a Skytop I-es és és II-es is formabontó volt, de attól, hogy valami nagyon más, mint az éppen divatos cipők, még önmagában nem garancia a sikerre.

Neked bejön? 🙂

Supra Skytop IV 4 - neked bejön?

Supra Skytop IV 4 – neked bejön?

]]>

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×