Penderik Dani betesztelte a Lando cipőket

Ahogy azt korábban már olvashattátok, a dunakeszi skatepark májusi megnyitóján Penderik Dani lett az első, aki a verseny zsűrijének döntése alapján megnyerte a világtörténelem első sneakerbox.hu cipőtesztelő különdíját (azóta már megvan második tesztelőnk, Budai Benji Szentesről és terveink szerint a Chill and Ride 6-on egy harmadik rider követi őket 🙂 Dani két Lando cipőt kapott az Eastern Hard Times szíves felajánlásából: egy Lando Blunt és egy Lando Super Nice modellt. Interjú és tapasztalatok a cipőkkel a tovább után!

[caption id="attachment_27256" align="alignnone" width="620"]Penderik Dani tesztelte a Lando Blunt cipőt (Fotó: Egry Krisz) Penderik Dani tesztelte a Lando Blunt cipőt (Fotó: Egry Krisz)[/caption]

Dani, először is mesélj egy kicsit magadról!
Penderik Dánielnek hívnak, Budapesten születtem, 22 éves vagyok… és talán nem veszem annyira komolyan a bmxezést, mint mások!
Azon kívül, hogy nem veszed komolyan, mondd el hogy megy most a bicózás!
Már elég rég óta bmxezem, nagyjából 11 éve. Amire büszke vagyok, hogy 14 évesen hátraszaltóztam, tudok előrét is. És szerintem a lawnmower-t egy függőleges wallride falra is csak én csináltam a Chill and Ride 2-n! Mostanában inkább az utcán bmxezem, korlátokon csúszkálok összevissza, de szívesen ugratnék is valamerre, vagy nyomnám valami normális skateparkban!

Penderik Dani crank (Fotó: Egry Krisz)

Penderik Dani crank (Fotó: Egry Krisz)

Hol és kikkel biciklizel itthon a legszívesebben?
Utca, utca, utca, de hétköznap meló után azért az Erzsire is jó kimenni és kicsit gyakorolni, mozogni! És hogy kikkel? Egyértelműen az ISM KRU-val: Bunkó Ferivel, Bakó Viktorral és Dudás Gergővel, de Tökiékkel is jót szoktunk gurulni. Meg a Minimal Crew-al is, igazából mindenkivel szívesen bicózom, csak biciklizzünk!
Mik a bicós terveid a nyárra?
Nincsenek tervek: a versenyek szerintem gagyik itthon! Roadtrip meg…? Ha-ha, hát ez nem Amerika. Nincs oylan szponzorom, támogatóm, aki fizetné az útiköltséget vagy bármi mást. Úgyhogy… Ezen kívül dolgozom, és mindenki más is körülöttem, úgyhogy nyári tervek kilőve…
Amúgy ha valamelyik külföldi szponzorált pro-val “életet” cserélhetnél egy hónapra, akkor ki lenne az és miért?
Nem cserélnék életet senkivel sem, nem akarok se Harry Main lenni, se Simone Barraco. Én én vagyok, és jó nekem itt, jó életem van nem panaszkodom… Egyedül egy normális skatepark hiányzik, de nagy álmom az, hogy egyszer valahogy építek egyett ahova mindeki tud majd jönni sportolni,és mimimum egy europai színvonalú pálya lesz..majd egyszer!

Penderik Dani: 50 to bar (Fotó: Egry Krisz)

Penderik Dani: 50 to bar (Fotó: Egry Krisz)

Milyen cipőket szeretsz és mostanában milyenek voltak?
Huhh, Osiris… meg ez előtt a két tesztelnivaló Lando cipő előtt vettem egy hasonló Landot, az is mai napig megvan, és simán lehet hordani utcára, biciklizésre, olyan jó állapotban van! Télen jó a magas szárú, de nyáron inkább a vékony cipő a jobb egyértelműen, stílusra legyen szolid visszafogott letisztult, semmi csicsa!
Mit érdemes tudnunk a cipőviselési szokásaidról? 🙂
Szeretem a cipőimet tisztán tartani, elég sokszor ki vannak mosva, illetve ha megyek valahova, nem csak ugy gyalog, hanem mondjuk bmxezni, akkor is megtisztítom megsikálom, hogy faszán nézzen ki. A lányok is sokszor a cipőt nézik meg először, vagy nem? 🙂 Mindegy, sokat számít, és szerintem tükrözi az egyéniséget meg ilyesmi 🙂 És inkább lazán hagyom, hadd kapjon levegőt a lábam is…
Mennyit használtad ezeket a Lando cipőket, milyen gyakran voltak rajtad?
A Bluntot (ez a barna) elég sokat használtam, ezt csak bmxezésre. Teljesen jó, egy darab szakadás nincs rajta, a talpán semmi kopás, pedig azért elég sokat fékezek lábbal! Pikk-pakk kinyúlt a cipő, úgy értem, hogy kb. 3-4 nap után már fel sem tűnt, hogy még új! Nagyon kényelmes, elég vastag talpbetét van benne, mindössze egyszer fájdult meg benne a sarkam!

Lando Blunt: befogva BMX-ezésre (Fotó: Egry Krisz)

Lando Blunt: befogva BMX-ezésre (Fotó: Egry Krisz)

A zölddel (Lando Super Nice) ugyanez a helyzet, bár ezt nem hordom bicozásra. Egyébként hordhatnám, mert előfordult hogy abban gurultam, és ez is kiválóan teljesített! Színe még az eredeti, pedig sokszor kisikáltam!!
Mennyire passzol a Blunt a te biciklis stílusodhoz?
100%-ban passzol, szerintem én nem is bicikliznék másban, ezek a lengyelek jól kitalálták! Sokszor szoktam letrappolni, de a vastag talpbetétnek köszönhetően semmi baja sincs se a talpamnak, se a sarkamnak, egyszer fordult csak elő, hogy megfájdult volna a lábam!

Penderik Dani: hangi (Fotó: Egry Krisz)

Penderik Dani: hangi (Fotó: Egry Krisz)

Mi volt az első benyomásod róla, amikor kivetted a dobozból? És mi volt az általános benyomásod ez használat közben?
Első benyomás? Hát mivel a Blunt 42-es,a Super Nice pedig 43-as, nagyon kíváncsi voltem, hogy jó lesz-e a „kisebb méret” biciklizésre, de végül teljesen jó, pont annyira kitágult mint amennyire kell! Színek jók, varrások épek, a vulcanizálás pedig 100%-os, még egyetlen egy helyről sem jött le az oldala a cipőnek!
Minden tetszik rajtuk, mint mondtam semmi csicsa semmi fölösleges varrás vagy dizájn elem, nem mértem le a súlyát -ilyennel én nem foglalkozom, de most direkt megemeltem, és én könnyűnek mondanám. A Super Nice modellt egyáltalán nem kellett betörni, a Bluntot meg 3-4 napba tellett. Öröm volt felhúzni a lábamra, és kimenni vele bmxezni!
Mi a véleményed a cipő talpáról?
A Blunt cipő talpa szerintem nagyon jó, egyszerű dizájn, nem annyira vastag, de nem is az a lapvékonyságú. Én bmx-szel járok dolgozni elég messzire, keresztül a városon, és igen sokat kell használnom a lábféket, de még egy kicsinek mondható kopás sincs rajta! Nem merev, teljesen rugalmas, a talpbetét meg már korábban is említettem, hogy nagyon szuper, vastag a sarkánál (kb. 5-10 mm).

Lando Super Nice: Dani utcára és gurulásra használta (Fotó: Egry Krisz)

Lando Super Nice: Dani utcára és gurulásra használta (Fotó: Egry Krisz)

Mi a véleményed a felsőrészről?
A felsőrész tökéletes,olyan amilyennek lenni kell, ahhoz képest, hogy ezek elvileg deszkás cipők, bmxezésre is kiválóak, az elején nincs semmi fölösleges varrás, ahol ki tudna szakadni. A bokát annyira nem védi, mivel nem magas szárú és nem is mid. De a belső oldala azért kimondottan párnázott. Egyszer fájt csak, amit a cipőnek „tudhattam volna be”… bár tény hogy nem szoktam sok tailwhippet csinálni 🙂 Amúgy amire én használom, arra fullos! A színek egyáltalán nem fakultak, pedig mindkét cipő többször is ki lett már mosva, sikálva.
Általában hogy “teszed” tönkre a cipőidet? Van-e valami élettartam hosszabbító trükköd?
Nagyjából két éve már csak ilyen vékonyabb vulcanizált talpú cipőket hordtam, azokat rendszeresen úgy tettem tönkre, hogy a leszakadta talpa: a vulkanizálás elengedett! A Lando cipőm közül egyiknek még egy milimétert sem engedett az oldalán a vulcanizálás… Úgyhogy ezt nagyon jónak mondhatom! Eddig még semmi élettartam-hosszabító trükköt nem kellett bevetnem! Az ilyen talpleválásra amúgy ajánlani tudom a Loctite „flexibilis” pillanatragasztót. Kicsit borsos az ára, de nagyon jól tart, annyi a lényege, hogy akkor ragaszt jól ha minél erősebben összepasszírozzuk a két anyagot!
Dani, köszönjük szépen, hogy ilyen részletesen megosztottad velünk a tapasztalataidat! És persze még egyszer köszönjük az Eastern Hard Times webshopnak, a Lando cipők egyik legfőbb hazai lelőhelyének, hogy felajánlotta a cipőket!]]>

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×