DO IT JAM Szentes 2013 – beszámoló

Július 6-án reggel Csongrád megye felé vettük az irányt, úti célunk a szentesi DO IT JAM BMX és MTB verseny volt. Nagyon jó hangulatú verseny volt: Mindenki a maximumot adta, az országosan ismert és a lokál biciklisek egyaránt, a közönségről nem is beszélve. Élménybeszámolóhoz,  a videós beszámolóhoz, és képekhez katt a továbbra!

[caption id="attachment_26978" align="alignnone" width="620"]Do It Jam 2013 @ Szentes Do It Jam 2013 @ Szentes * Katt még képekhez![/caption]

A meghívott riderek közül jó néhányan nem tudtak eljönni: idén nyáron már sajnos nagyon sokan lesérültek, a párhuzamosan Bukarestben megrendezett Dirt on Fire, illetve az esküvői/nyaralási/fesztiválszezon is elszipkázott jónéhány ridert. De a jelen lévők lelkesedése és bevállalós biciklizése „pótolta a létszámot”, és egy igazán jó hangulatú és nagyon fasza verseny kerekedett, mind a pro, mind az amatőr kategóriában.

A selejtezők és az amatőr döntő is látványos trükkökkel zajlott le, a zsűri és a szervezők egyöntetű véleménye volt, hogy nagyon sokat fejlődtek a srácok tavaly óta, a szaltó a boxon például mostanra teljesen sztenderd trükk számít 🙂

A döntős pro BMX-esek közül Kempf Zozó és Hájas Máté közül az utolsó trükkig kétesélyes volt, hogy ki állhat fel a szentesi ‘flat’ dobogó legfelső fokára 🙂 Zozó elképesztően felpörgött, és olyan trükköket adott be egyperegy versenykörben mint, a 360 kp-ból footjam vázpöri, vagy a 900-a, amit mellesleg szintén elsőre adott be. Gyökkettővel tekert bele, és a cső alatt tette meg a két és fél fordulatot, amit óriási őrjöngés követett.

Hájas Máté – barátnője pozitív kisugárzásának hatására – a döntőben az eltervezett trükkök nagy részét patika pontosan, magas szállásokkal adta, az utolsó trükk résznél pedig másodjára beadta a 360 vázpöriből kp-t is.

Hájas Máté @ Szentes (Fotó: Varga Zsolt)

Hájas Máté @ Szentes (Fotó: Varga Zsolt)

A harmadik Turányi Rómeó lett a pro mezőnyben. Neki köszönhetően egész sok minimal muzsikát hallhattunk a versenyen, de természetesen nem ez volt a legnagyobb érdeme 🙂 Hasonlóan a többiekhez, ő is 110%-ot ment és bevállalta a flair dropot is, amibe Magyarországon még senki sem fejelt bele. Az „első fele”, azaz az elhatározás már ment, levetette magát a negyedív tetejéről, amiről még lesétálni is para, de sajnos a kerékre érkezés – egyelőre – elmaradt.

Turányi Rómeó @ Szentes (Fotó: Varga Zsolt)

Turányi Rómeó @ Szentes (Fotó: Varga Zsolt)

A pro helyezettek elmondták, hogy a többi induló közül kiemelnék Csucsut, aki egyre bátrabban dobálja a flaireket, főleg ahhoz képest, hogy egy közelmúltbeli versenyen rendesen adott a fejének és az arcának egy félresikerült hátraszaltószáznyolcvan. Stupek Frici hozta a real street formát, ahogy az amatőrök közül Szabó ‘Dühi” Sanyi is, overben szedte át, szétpötyögte a street elemeket. Csenke Bálintot is megemlítették, aki nagyon sokat fejlődött.

És végül, de nem utolsó sorban ott van a pro kategóriába nevező szentesi lokál rider, Budai Benjámin, akinek többek között elképesztő előreszaltó kísérletei miatt döntött úgy a zsűri, hogy ő legyen a sneakerbox.hu cipőtesztelője.

Budai Benji @ Szentes (Fotó: Varga Zsolt)

Budai Benji @ Szentes (Fotó: Varga Zsolt)

Ennek megfelelően az ő kezébe került a limezöld cipősdoboz és a hátára a sneakerboxos „Superman” köpönyeg. Benji egy Nike cipőt szeretne tesztelni, a vele készült interjút és cipőtesztet természetesen elolvashatjátok majd itt a boxban.

Új cipőtesztelőnk, Budai Benji Szentesről

Új cipőtesztelőnk, Budai Benji Szentesről

Riszpekt a lelkes szervezőknek, a verseny támogatóinak, a zsűrinek, és persze a lelkes közönségnek, akik tényleg végigszurkolták-végigtapsolták az egész versenyt, és felspanolták a ridereket is. A PowerTech magazin jóvoltából már készül a videó, addig is nézzétek meg Facebook galériánkat, melybe a képeket Varga Zsolti, szentesi lokál deszkás lőtte.

Az eredményhirdetés után este a legtöbb rider a közeli Delelő szórakoztató komplexumban (lángosos és kocsma egyben 🙂 gyűlt össze, jópáran pedig a körös-toroki beachen verettük tovább az éjszakában, ahová vérmérséklettől/alkoholszinttől függően ki biciklivel, ki kocsival, ki pedig taxinak látszó tárggyal indult útnak…

Köszönjük a színes szentesi vendéglátást, reméljük, jövőre újra találkozunk 🙂

A helyezettek:

BMX Pro
1. Kempf Zoltán
2. Hájas Máté
3. Turányi Romeó
(6.) Sneakerbox.hu cipőtesztelő különdíj: Budai Benjámin
BMX amatőr
1. Szepesi Tibor
2. Csenke Bálint
3. Kis Álmos
MTB
1. Kis Péter
2. Takács Gyuri
3. Vécsi Ádám
Végül, de abszolút nem utolsósorban, nézd meg a Power Tech és Szeleczkei Patrik által készített videóbeszámolókat!

]]>

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×