El Fenómeno, más néven Ronaldo cipője 15 éves jubileumát ünnepli

1998-ban a Nike tervező gárdája azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megalkotja a kor leggyorsabb és legkönnyebb focicipőjét. A tervezésbe bevonandó sportolók közül egyetlen név merülhetett csak fel, méghozzá Ronaldo Luís Nazário de Limáé, akit legtöbben csak Ronaldoként ismerünk. A brazil foci fenomén a tervezőasztaltól részt vett a cipő megalkotásában, mely utána a pályán igazolta az alkotásába invesztált energiákat és időt. Mind a Serie A-ben, mind a  világbajnokságon jól szerepelt cipő és gazdája. Bár 98-ban nem sikerült a világbajnoki cím elhódítása 2002-ben ugyanolyan elánnal készültek, mind a Nike mérnökei, mind R9 a Korea és Japán által rendezett megmérettetésre. Ronaldo nem csak új frizurájával tudott így hódítani a pályán, hanem mindössze 195 grammos  Nike Mercurial Vapor I-es cipőjében szórta a gólókat. A Vapor I új fejezetet nyitott a füves pályára épített modellek között extra könnyű súlyával  . Idén 15 éves évfordulóját ünnepli a Mercurial és, hogy pontosan milyen modellel? Erről olvashattok a Tovább után!

[caption id="attachment_25809" align="aligncenter" width="620"] Legendák a pályán: Ronaldo és a Nike Mercurial                 fotó:soccerbible.com[/caption]

Ronaldo menetelésével párhuzamosan a kétezres években egy új csillag kezdett tündökölni Angliában, aki évekkel később átvette a stafétát a brazil csodacsatártól. Christiano Ronaldo méltón követve a hagyományokat vesz részt a Mercurial modellek kialakításában és persze a pályán is meg-megvillan a Nike pipa egy sarokba lecsapódó bombákat megelőzően. A Mercurial Vapor IX évfordulós modelljét az 1998-as design ihlette, ahogy a képeken is látszik a nagy öreg kék/ezüst/sárga színösszeállításában pompázik. A forma az elmúlt 15 évben még ergonomikusabb és kecsesebb lett. A cipőből mindössze 1998 darab készült, melyek a Nike webshopjában és a kiválasztott üzletekben elérhetőek.

15 évnyi fejlődés

Kecses az évfordulós Vapor IX

Új perspektíva a pályán

]]>

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.
 • Török Péter szerint:

  Szeretném meg kérdezni,hogy hol lehet be szerezni,és még azt is,hogy mennyibe kerül?Köszönöm szépen a segítséget.Egy örök RONALDO imádó.

  • vegi szerint:

   Szia Péter,
   A Football Factorban kapható volt, de hogy maradt-e még méret, azt tőlük tudod megkérdezni.
   A megújult boltjuk ma nyit az Andrássy út 81 alatt! Telefonszámuk: 06 20 296 2669
   Üdv,
   Sneakerbox

×