Turányi Rómeó Nike Mavrk 3 cipőteszt

Decemberben kapta meg Romo a tesztelésre szánt új Nike Mavrk 3 cipőjét, hogy biciklizzen benne, és megossza velünk tapasztalatait. Bár az időjárás inkább a snowboardozásnak kedvezett (istenem, de még hogy ^^) azért a BMX-ezésre is nyílt alkalom fedett helyeken, például az eXboxban. Így aztán  elkészült a cipőteszt és egy friss kérdezz-felelek Rómeóval. Ezzel amúgy Turányi úr „a sneakerbox által legtöbbször meginterjúvolt” ridere címet is elnyerte 🙂 Olvasd el te is, hogy mi történt mostanában Romoval, és hogy muzsikált a Mavrk! Tovább!

[caption id="attachment_24672" align="alignnone" width="620"]Rómeó tesztelte a Nike Mavrk 3 cipőt Rómeó tesztelte a Nike Mavrk 3 cipőt[/caption]

Mivel még év eleje van, tökéletes alkalom egy kis visszatekintés az előző évre! Tudom, hogy elég sok dolog történt veled 2012-ben. Szerinted mik voltak a legfontosabb történések és miért?
Hát Geri,  nem is tudom hogy hol kezdjem, talán csak úgy elkezdem. Nagyon sok versenyen elindultam itthon, és sok jó eredményt értem el sikerült párszor a dobogó legtetejére állni amire nagyon büszke is vagyok, például a Gyulabike Feszt, Kexx fesztivál. Törekedtem arra hogy ne veszítsek a lendületből, több új trükköt is tanultam. Ezek inkább technikai trükkök kp icepick-ből footjam. Ez például a nemrég megjelent videómban is látható. Újra megtanultam az air dupla vázpörgetést aminek nagyon örülök…. Meg ott a dupla kp, no-hand kp. Próbálom felvenni a ritmust – és úgy érzem megy is! 2013-ra a cél, hogy minél több versenyre jussak el, és meg is akarom nyerni őket. Lehet nagy falat,  de aki nem mer, az nem is nyer, erről ennyit 😉

És mi a helyzet a BMX-en kívüli élettel? Suli, meló, csaj?
Mindezek közben rá kellett hogy jöjjek, hogy Magyarországon a mai fiatalságnak nagyon nehéz dolga akad, ha bármit is kezdeni szeretne magával! Akár az álláskeresésről beszélünk vagy csak szimplán az létfenntartásról. Mondjuk ki: az ember pénzből él, szóval pénzt kell teremtenie amivel nekem nem is volt soha problémám, mindig megoldottam hogy meglegyen az, amire éppen szükségem volt. De rá kellett ébredjek, hogy ez ideig óráig megy és nekem ennél több kell biztos pontra van szükségem. És ehhez bizony az iskolapad a leghelyesebb út. Szóval visszaültem a padba és dolgozom úgy érzem megtaláltam önmagamat és a célomat.  Már tudom mit akarok az élettől. Jelenleg a vendéglátás területén tevékenykedem Az én iskolám is a Gundel Károly hatásköre alá tartozik, így az iskolámon keresztül lett állásom is, amiben úgy érzem abszolút jól helytállok.

A magánéletemben is nagy változások történtek, lassan 8 hónapja vagyunk együtt a párommal akit nagyon szeretek! 🙂 Nagyon megérjük egymást minden téren. Persze néha azért mi is összekapunk, de egy jó kapcsolathoz a viták is hozzátartoznak, ez így normális. Ki merem jelenteni hogy életemben talán most vagyok a legboldogabb, és a legkiegyensúlyozottabb is 🙂

Turányi Romo a pécsi évadzáró versenyen

Turányi Romo a pécsi évadzáró versenyen

Volt mostanában valami változás a bicikliden, amit érdemes megemlíteni?
Belépett az életembe az Xtreme Street Wear egy új szponzor! aminek nagyon örülök és nagyon nagy motivációt add nekem! Végre egy olyan dolog indul itthon, aminek értelme is lesz! 🙂 A vázam meg hófehér lett, és még mindig olyan könnyű a bmx-em mint volt… aki emelte már, az tudja. 🙂

Mit tudsz tenni, hogy ne gyere ki a gyakorlatból így télen sem?
Próbálok heti rendszerességgel járni gyakorolni az Exboxba. Jelenleg arra törekszem hogy ne veszítsem el azt a tudást, amire felgyúrtam magam a nyáron és az ősszel, szóval próbálom magamat szinten tartani!

Mi volt a legutóbbi verseny, amin részt vettél, és milyen eredménnyel?
A legutóbbi versenyem Kecskeméten volt a Happy New Year Bmx Jam. Az Xtreme Street Wear Team is jelenvolt Belvári András amatőr kategóriában indult Katona „Spenót” Máté pedig pro kategóriában feszegette saját határait, sikerült beadnia egy transfer barrel rollt, amivel Spenót a döntőbe is bekerült. Nagyon büszke voltam a csapatra mindenki nagyon odatette magát! Nekem pro kategóriában a harmadik helyet sikerült elérnem, nagy volt a boldogság ! 🙂 Az egész verseny nagyon lendületes és színvonalas volt. Pár embert kiemelnék még: Kempf Zozó és Hájas Máté iszonyatosan jót mentek!!! És nagyon nagy tisztelet a kecskemétieknek, nagyon király kis pályájuk van!

Romo barrel roll a spine-on (Happy New Year BMX Jam Kecskemét)

Romo barrel roll a spine-on (Happy New Year BMX Jam Kecskemét)

Ha most lefékezne egy autó a ház előtt és odavinne biciklizni, ahová csak szeretnéd, akkor hová mennénk, és miért pont oda?
Akkor valószínűleg abba a Woodwardba mennénk, ahol egy kedves barátom Szántó Bálint is volt már, és nagyon jó élményekkel tért onnan haza. És még azért is lenne jó, mert ott biztosan és biztonságosan megtudnám tanulni azokat a trükköket is, amiket itthon nem nagyon lehet, mert nincsen rá lehetőség! De csak úgy mennék ki, ha a barátnőm is velem tartana. Szóval vinnénk őt is magunkkal 🙂

OK, akkor őt is felírjuk az utaslistára 😉 Ahogy hallhattuk, most nagy menetben vagy, de azért ha valamelyik pro-val “életet” cserélhetnél egy hónapra, akkor ki lenne az?
Mondjuk a Totalbmx csapatából Alex Coleborn, Mark Webb vagy akár a „Szandállal”, azaz Daniel Sandovallal is cserélnék. De amúgy meg jól érzem magamat az életemben, szóval bekaphatja az összes :DDD Igazság szerint csak egy jó fedett használható pálya kellene a belvárosba!!!

Fedett pályát nem tudunk fakasztani a sziklából, de lássuk azt amit tudtunk intézni: a Nike Mavrk 3 🙂 Hogyan használtad a cipőt, milyen gyakran volt rajtad?
Valamennyit utcára is használtam, de inkább bmxeztem benne. Most a fotók előtt kimostam és a talpát is megsúroltam.
A havat hogy bírta? 🙂
Jól, kellett párszor rúgnom mostanában benne a havat és jól bírta, nem ázott át!

Mi volt az első benyomásod róla, amikor kivetted a dobozból? És mi volt használat közben?
Mikor kivettem a dobozból, feltűnt hogy milyen könnyű.  Ezt használat közben közben is éreztem. Jobban mentek a vázpörgetések, és a footjam-eket is dinamikusabban pakolgattam vele 🙂 Szívesen hordom utcára is mert jól néz ki a cipő! De egy tépőzárat tehetnének rá szerintem…

Nike Mavrk 3 - a felsőrész a teszt után

Nike Mavrk 3 – a felsőrész a teszt után * Katt még több képhez!

Nike Mavrk 3 - a teszt után hátulnézetből

Nike Mavrk 3 – a teszt után hátulnézetből

Nike Mavrk 3 - a talp a teszt után

Nike Mavrk 3 – a talp a teszt után

Hát igen, a legtöbb BMX-es tépőzár rajongó 🙂 És ennek hiányától eltekintve, mi a véleményed a felsőrészről és a talpról?
Én személy szerint nem csak a tépőzárért vagyok oda, de a magas szárú cipőkért is, mert sokkal jobban tartják a bokát és védik is az ütődéseknél. A talprésze nagyon jól tartja a lábat a pedálon, és a front-jam csuszások is nagyon jól mennek benne, a varrások is jól bírták és bírják is! Semmiféle gyűrődést nem tapasztaltam a talpbetét pedig nagyon jól csillapítja a dobbantásokat és az ütődéseket. A színét is jól tartja mert tekertem már vele esőben haza! Miután kimostam ugyanolyan jól nézett ki a cipő mint előtte. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek!

Örülünk, hogy bejött a cipő Romo, használd továbbra is egészséggel, és hasonlóan nagy menetet kívánunk neked mint 2012-ben volt 🙂
]]>

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×