Popa Roli Nike cipőteszt

Itt a tél, ami általában csak a snowboardosoknak és (free)síelőknek jó hír, de szerencsére azért ilyenkor sem áll meg a BMX-es élet. Két ismert bicóssal készítünk most cipőtesztet így télvíz idején – mind a ketten egy-egy Nike cipőben BMX-eznek majd. Egyikük Turányi Rómeó, akiről már számos cikket olvashattatok itt a boxon 🙂 A másik riderünk pedig Popa Roland, a Minimal Crewból. Ő most „debütál” blogunkon, és egy Nike Mogan Mid 2 cipőt fog  nyűni pár hétig. Utána – ahogy már megszokhattátok – egy interjúval egybekötve számol be a tapasztalatairól. A cipőről többet is megtudhatsz a tovább után!

Popi betesztel egy Nike Mogan Mid 2 cipőt

Popi betesztel egy Nike Mogan Mid 2 cipőt (Fotók: Mezriczky Marci)

A Popi által tesztelt cipő egy Nike Mogan Mid 2, mely a BMX-esek körében kedvelt Mogan sorozat tagja. A hasított bőr és festett bőr felsőrész sötétkék (egészen pontosan Dark Obsidian/Thunder Blue) színben pompázik, ezt finoman egészíti ki a pipa és a logo világoskékje, és a talp piszkosfehér színárnyalata.

Popa Roland Nike Mogan Mid 2 cipőteszt

Popa Roland Nike Mogan Mid 2 cipőteszt

Persze a szép külső mellett a technikás belső is fontos, a felsőrész a kritikus helyeken megerősítésre került, és rajta van a legtöbb bicós által keresett állítható tépőzár is. A nyelv és a boka körüli rész megfelelő párnázottsággal van ellátva, de mégsem olyan buflák a cipő hatása, amolyan közepes, mint a szármagassága 🙂

A talp heringszálka mintázatú, hogy jól megtapadjon a pedálon és a külsőn egyaránt, az oldaltalp pedig tartós gumiból készül. A talpbetét süllyesztett, hogy minél jobban érezd a pedált. Persze nem úgy, hogy beleszúr a talpadba a pedáltüske, a csillapításért az egész talpon végighúzódó ütődéscsillapító középtalp és a Zoom légbetét felel.

Nike Mogan Mid 2 cipőteszt - kivillan a tapadásért felelős heringszálkás talpmintázat is

Nike Mogan Mid 2 cipőteszt – kivillan a tapadásért felelős heringszálkás talpmintázat is

Roli az elkövetkező hetekben ebben a cipőben nyomatja majd a trükköket és néhány hét múlva egy rövid videó kíséretében beszámolunk arról, hogy neki hogy jött be a cipő. A fotókért köszönet Mezriczky Marcinak, Üröm Cityből.

Popa Roli vs. Nike Mogan Mid 2 (Dark Obsidian/Thunder Blue)

Popa Roli vs. Nike Mogan Mid 2 (Dark Obsidian/Thunder Blue)

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)
×