CamOne Infinity, avagy action kamera 5×3 centiben

Az extrém kamerák piacán ma már igen sokféle modellt találunk, melyek vetélkednek a kegyeinkért. Emlékszem még 5-6 évvel ezelőtt is vágyálom számba ment, hogy egy víz és ütésálló masinát rögzítsek a bukómra, az meg pláne szürreális volt, hogy halszem objektíven keresztül rögzítsem a történéseket. Az ilyen profilú kamerák új üdvöskéje a CamOne Infinity modellje, melyből a tél során lehetőségünk lesz egy teszt példányt magunkkal vinni snowboard túráinkra, deszkázni a Deákra, vagy a Bronzöntőbe és úgy mindenhova, amit érdemesnek találunk a megörökítésre. A folytatásban megismerkedünk újdonsült barátunk legfontosabb technikai tulajdonságaival és megosztjuk veletek az első benyomásainkat.

CamOne Infinity teszt action extrém sport kamera

Havon, vizen, levegőben és úgy mindenhol, CamOne Infinity

Pár szót a gyökerekről, ugyanis az Infinity családfája komoly izgalmakat rejt. A német anyacég, az ACME ugyanis magas szinten van jelen a rádió távirányítású autók és egyéb repülő, forduló, száguldó járművek piacán. Készítenek kifejezetten terepre is négykerekűeket, de ott vannak az Rc helikopterek is a palettán.

CamOne Infinity teszt action extrém sport kamera

Az alap szett tartalma bőséges

Az Infinity első, második, sőt harmadik pillantásra is igen kicsinek tűnik, méretében tuti a legkisebb, amivel eddig talákoztunk. A ház kialakítása egyszerű és alapból található rajta fotós aljzat, mellyel könnyen fel tudjuk rögzíteni álványra is. Az alap kamerához egész sor kiegészítő jár, többek között a bukósisakra rögzítést segítő pánt, a kormányra, illetve egyéb hasonló formákra rögzítést biztosító bilincs és a megszokott felragasztható tappancsok. A kamera gombjai jól kezelhetőek a házon kívül és belül is; van bekapcs/kikapcs, világítás gomb és a menü, illetve navigációért felelős gombok, melyek, ha nem a menüben vagyunk, akkor a fotó/videó funkciókért felelősek. Ennek a két felvételi módnak a külön választása különösen jó ötlet, mivel sok esetben, nem videót hanem képet és fordítva akarunk készíteni és nincs időnk állítgatni. Itt, ha videót akarunk akkor például a külön videó gomb megnyomásával rögtön indulunk is. A világítás funkcióra kitérve van egy beépített mini LED lámpa az Infinityben, melynek fénye este csak a nagyon közeli tárgyakat világítja meg, de pl egy buli videóban poén perspektívát ad a hátteret sötétben tartva.

CamOne Infinity teszt action extrém sport kamera

A kijelző hatalmas előnyt jelent az Infinity-nél

És most következzen a kamera legnagyobb előnye, ugyanis ennek a hátoldalán találunk egy nagyjából 2×3 centis kijelzőt, melyen bár nem az új Burton film premierjét fogjuk megcsodálni, mégis legalább annyira örülünk neki. Az eddig általunk használt GoPro-nál ezt hiányoltuk a legjobban, mivel a felvételek visszanézéséhez szükségünk volt minden esetben a számítógépre. A visszanézés mellett ugyanolyan fontos funkciója, hogy egy felrögzítést követően pontosan látjuk a perspektívát, amiből készülni fog a kép, vagy videó.

CamOne Infinity teszt action extrém sport kamera

A felrögzítés egyszerű és stabil, a bringa kormány nagy kedvencünk perspektívában

A kamerával lehet ugyebár állóképeket is készíteni, de elsősorban videofelvételekhez optimalizálták. Használhatjuk full HD 1920×1080 (1080p) és ennél kisebb 1280×720 (720p) valamint 720×480 pixeles felbontásban. 30 vagy 720p és 720×480 felbontásban akár 60 kép/s sebességgel tudunk felvenni. A 60 kép / másodpercees felbontás lehetővé teszi, hogy a belassított felvételeink is patent minőségben jelenjenek meg. A CamOne képe a többi hasonló extrém kamerával egyező módon tűző napsütésben adja a legpatentebb képet, de már derült időben is szép és élénk képek kapunk. Amennyiben nem nekünk áll az időjárás, vagy belső térben fimezünk akkor romlik a kép minősége és zajosodik.

Ahogy írtuk télen bővebben és videók formájában is beszámolunk majd az Infinityvel kapcsolatos tapasztalatainkról. A kameráról bővebb infókat a camonetec.hu oldalán találhattok, ahol az árusító üzletek is szerepelnek. A CamOne Facebook oldalát pedig szeretettel ajánljuk, ahol hamarosan egy nyereményjátékkal rukkolnak majd elő, illetve akciók is várhatóak!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

×