Unit Riders, a dirt és T-shirt királyok

A Unit cuccok palettájáról a pólók szerintem azok, melyek először megragadnak bennünk, ha látunk egyet. A kaliforniai brand hatalmas mintákkal dolgozik, melyeket nézegetve a kétkerekű sportok szerelmesei jó ideig el tudnak időzni. Csajok lengén öltözve, dörti bikes és mindez megbolondítva színekkel és olyan kellékekkel, mint mondjuk egy vízi pisztoly, hogy azért ne vegyük túl komolyan magunkat. Idéntől már itthon is kaphatóak a cuccok a Procross forgalmazásában, így a folytatásban megnéztük a hazai kínálatot, illetve a Unit sztorinak is utána mentünk és a guineai gyökerek mellett találtunk pár igazán masszív videót olyan riderektől, mint a dirt young gun Jaie Toohey, vagy a szétvart szupersztár Andreu Lacondeguy. Akkor hajrá a tovább után..

Zsiványok két keréken

Zsiványok két keréken és a kádban;)

A Unitot az Everest bratyók Paul és Ian találták ki még 2002-ben és a márka logójának az ikonikus 5 ágú csillagot választották, melynek közepére egy gyújtó gyertyát helyeztek. A MotoCross azóta is fő profilja a márkának, van saját junior MX akadémiájuk, ahol az ifjú titánok tanulhatnak és fejlődhetnek pro edzők kezei alatt. Paul úgy álmodta meg a Unitot, hogy egy határoktól mentes action sport márkaként tudjon működni. Hogy mire is gondolt, azt legjobban az alapítást követő időszak adja vissza, amikor a srácok Ausztrália keleti partvidékét járták furgonjukkal és onnan árulták az otthon nyomott pólóikat. A minták azóta is minden évben igazán jól sikerülnek és autentikusan visszaadják azt az érzést, amiért anno fiatalként beleszerettek és itt nem csak a benzingőzzel járó csajokról beszélek:)

Íme pár darab a Unit grafikáiból, melyek itthon is kaphatóak

Íme pár darab a Unit grafikáiból, melyek itthon is kaphatóak

Az első pár év után már lelkes szponzorált csapattal bírt a Unit, mely azóta még jobban megerősödött a márka felívelésével párhuzamosan. Bár nem vagyunk FMX-ben annyira otthon, de Mat Rebeaud neve még nekünk is ismerősen cseng, talán azért, mert a Red Bull X-Fighters állandó résztvevője és 2008-as összetett bajnoka. A mountain bike és bmx palettán is masszív nevek állnak a csapattagok listáján, melyről Andreu Lacondeguy mindenképpen kiemelendő. Az elmúlt 3-4 évben gyakorlatilag rocksztárrá nőtte ki magát a spanyol titán, melynek alapját az a tehetség adja, amit az alábbi videóban is megvillant:

Az itthoni választékban a pólók mellett a kiegészítők kapják a főszerepet, így a sapikból, táskákból és az övekből találtok inkább sötétebb színekben cuccokat. Emellett egy-két gyöngyszemre is lehet bukkanni, ha például valamelyikőtök a kádból kilépve, vagy a strandra kilépve ne tudna létezni Unit törülközője nélkül.

Pár cucc srácoknak a hazai kínálatból

Pár cucc srácoknak a hazai kínálatból

A fiúk mellett a lányokra is ugyanolyan figyelmet fordítanak a Unitnál, így a női vonalon a táskák és a kabik az igazán erősek.

Szelekció a szebbik nemnek

Szelekció a szebbik nemnek

A fenti cuccokat a Procross kínálatából szemeztük, a teljes kollekciót megtaláljátok a webshopjukban, illetve a Margit körúton, ha kézbe is fognátok őket. A pólókhoz már nekünk is volt szerencsénk és jó tapasztalatunk is, mivel a régi trendeket idézve időtálló vastagabb anyagból készülnek. A többi cuccot még élesben nem nyúztuk, így a kommentekbe várjuk a ti tapasztalataitokat! Záró akkordként pedig íme egy vidi Jaie Toohey-től a Nitro Circus üdvöskéjétől.

 

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.
×