Gyulabike Feszt beszámoló, avagy tópart, dirt, csajok és persze pálinka, ahogy azt Gyulán illik

Júliusban egész sok helyen jártunk a snekerbox csapattal és a Beachattackről hazatérve Gyula felé vettük az irányt, hogy részt vegyünk a Gyulabike feszten. A szervező csapatot régóta ismerem és az évek alatt jó barátság szövődött közöttünk, így nem először és nem is utoljára tértem vissza Békés megye számomra legkedvesebb városába. A rendezvény három napos volt idén és a kétkerekű sportokra koncentráltak a szervezők. A folytatásban olvshatjátok beszámolónkat  a hétvége történéseiről, illetve azt is megtudhatjátok mi mivel járultunk hozzá az eventhez és, hogy kötöttem ki végül  gyulai kórház sürgősségijén, nyugi, azóta jól vagyok;)

 A Kempf-tó festői helyszínül szolgált az eseménynek

A Kempf-tó festői környezetül szolgált az eseménynek         fotó:http://sandorszivos.blogspot.hu/

Mivel mi szombat reggel érkeztünk csak le, így az első két nap eseményeit csak címszavakban foglalom össze nektek. Csütörtökön és pénteken a parké volt a főszerep. Pénteken került sor  BMX-re, ahol is pro kategóriában Rómeó szerezte meg az első helyet, őt szorosan követte a mostanában előreszaltóiről elhíresült Kempf Zozó, a harmadik helyre pedig Hájas Máté futott be.

Készülődés a park körökre

Készülődés a park körökre

A hétvégére a fő helyszín áttevődött a Kempf-tóhoz, ami a belvárostól nagyjából 5 percre található és egy külön kis világ. A Gyulabike csapat már jó ideje építi és ápolja dirt pályáját, mely közvetlenül a partra épült és az indítóról gyönyörű kilátás nyílik a tájra. A fesztivál apropóján egy homokos beach is kialakításra került, ahol röpipálya, koktélok, Red Bull sátor és DJ kamion várta a nagyérdeműt. A helyszín feelingje 10-ből 10-es volt és biztos vagyok benne, hogy egy Budapesthez közeli helyszínen ki kellett volna tenni a megtelt táblát. A távolság mellett igen szép számmal jöttek az eseményre és a jó időnek köszönhetően folyamatosan ment a strandolás és lokál bombázóból is akadt bőven.

Trails versus strandröpi

Trails versus strandröpi                                                  fotó:http://sandorszivos.blogspot.hu/

Nagy Gábornak és a winch.hu-nak köszönhetően egy winch és két slider is került a tó vizére, így egy wakeboard performansz erejéig mi is hozzájárultunk a kilátogatók szórakoztatásához. Sajnos egy rosszul sikerült érkezésnél sikerült rádupláznom egy Beachattackes lábfejsérülésre, így egy kórházas kitárő után csatlakoztam újra a csapathoz. Az erős szélnek köszönhetően a dirt program kicsit megcsúszott, így ennek köszönhetően én sem maradtam le a döntőről.  A pálya kialakítása személy szerint nagyon tetszett ugyanis egy a külföldi videókból ismerős pályaelem a teherautó plató is bekerült a setupba.

Folyamatos shapelés, hogy Csepi biztosabban ugorhassa a hátrát

Folyamatos shapelés és Csepi is biztosabban ugorja a hátrát:)

A dirt döntővel párhuzamosan be is sötétedett és a beachen felgyúltak a hatalmas fáklyák, igazi tengerparti hangulatot lopva a gyulai estébe. A zene folyamatosan szólt a RedBull sátor alól, csak a díjkiosztó idejére halkult el, hogy a nap legeredményesebb riderei kihirdetésre kerüljenek. Mountain Bike kategóriában dupla gyulai siker született, ugyanis a profik mezőnyében Nagy Daninak sikerült elhoznia az első helyet, míg az amatőröknél Nagy Alex dominálta a mezőnyt. Pro kategóriában a második helyet  Horvát „Wini” Ferenc, míg a harmadikat Lenthár Gábor szerezte meg. Az amatőröknél Tisza Gergő lett a 2. és Takács György állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A BMX mezőny eredményei pedig a következők lettek:

BMX Pro Dirt Jump:
1. Szabó Konrád
2. Újvári Boldizsár
3. Hatvani Tibor

BMX Amatőr Dirt Jump:
1. Rajki Gergő
2. Pápai Dániel
3. Szilfai Róbert

Tópart és égő fáklyák, a nap tökéletes levezetése

Tópart és égő fáklyák, a nap tökéletes levezetése

Az eredményhirdetés után még kicsit chilleztünk a homokban majd a belváros felé vettük a irányt. Lecuccoltunk a koliban és egy kis bemelegítő pálinkázás után a Hídfő felé vettük az irányt, ahol nagyjából minden versenyző tiszteletét tette, hogy koccintson egyet az első Gyulabike feszt örömére. Csapatunk kíválóan érezte magát a lenn töltött két napban, reméljük jövőre még többen találkozunk itt, Gyulán!

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×