Lokál Skateshop Store Check

A Lokál a belvárosi core skateshop iskolapéldája. A három jóbarát Laci, Mészi és Zsombor keze munkáját dícséri az üzlet, ahol a soktízéves tapasztalat párosul a romkocskmák fílingjével és olyan cuccokat is megtalálunk, amik nem jönnek szembe velünk a sarkon. A Farkasemberek éjszakája vetítésen jártunk először nálunk, majd egy pár héttel rá alaposabban is szemügyre vettük a Dob utcában található üzletet. A folytatásban megtudhatjátok, hogy is jött a Lokál ötlete, illetve megismerhetitek a srácokat is, akik szívvel lélekkel mögötte állnak.

A Lokál csapata végig kalauzolt minket az üzletben és mini interjút is adtak nekünk

A Lokál csapata végig kalauzolt minket az üzletben és mini interjút is adtak nekünk

Mivel mindenkinél megvan a deszkázás iránti szerelem, így az évek alatt egyre jobban megérett a gondolat a csapatban, hogy beleugorjanak egy saját üzletbe, melyet maximálisan a magukénak éreznek. A helyválasztásnál lényeges szempont volt, hogy belvárosi jól frekventált helyen legyen és mindemellett szívesen térjen be ide hazánkfia és a külföldi skaterek is egyaránt. Az üzlet egy belső udvarról nyílik, melyben többek között kerthelység is található, ami a tervek szerint a jóidővel szintén deszkás hangulatot áraszt majd berendezéseivel. Emellett a shop ajtajával szemben a Lokál bár található, ahol szintén deszkák és egyéb képek díszítik a falat és mindemellett egy sört is be lehet dobni. De lépjünk is be az üzletbe. Az előtérben a Mészi munkái és egyéb underground művészek alkotásai fogadják az embert, mint a Nikon által díszített snowboard-gördeszka szett, vagy a használt lapból készített ukulele hawaii gitár. Bár csak pár négyzetméterről beszélünk, én egy fél órát biztosan elidőztem itt összességében.

Ukulele deszkából és régi dekkek az előszobában

Ukulele deszkából és régi dekkek az előszobában

Innen tovább lépve az üzletbe a deszka fal fogad minket, melyen az old school és ma újra virágzását élő cruiser formák mellett a klasszikus profilú lapok uralják a terepet, Flip, Element, Habitat, Santa Cruz, Polar és Alien Workshop lapok fedik le a falat. Apropó fal, mely új hatást kelt, mintha csak most húzták volna fel, de a srácok elmesélik, hogy nem volt egyszerű a műemlék épületet rendbe szedni, hogy a mai formájában fogadhassa a vásárlókat. Vakolás, csövek, szegelés és festés nem egyszerű kombóját követve született meg a végső állapot. A lapok mellett természetesen a többi hardware-t is megtaláljátok, mint az Independent felfüggesztések, az alap és cruizer kerekek, hogy párat említsünk. Ha komplett longboardra, vagy cruiser deszkára fáj a fogatok a tavaszra, akkor is jó helyen jártok, mivel ezekből is volt bőven a Lokálban. A linken megtaláljátok az aktuális kínálatot.

A hardware választék

A hardware választék

Textil fronton a srácok büszkék, hogy hazai, illetve saját cuccokat is forgalmaznak, így Lokál pólókból is van választék, illetve a szegedi RestLess brand cuccait is megtaláltuk. Emellett az Almost kínálatot emelném ki. A lányok figyelmét külön felhívnám, hogy a most felpörgő BlindChic táskái is helyet kaptak az üzletben. A márka szegedi, illetve ljubjanai illetőségű, de a cuccok Budapesten készülnek. Ha még nem ismernétek őket, akkor csekkoljátok a honlapjukat itt. Ahogy látjátok a Lokálban nem kevés magyar márkát megtalálhatok és ha az előbbiek nem lennének elég, a Faun hazai longboard deszkáit is becserkészhetitek, színes, vidám grafikáikkal.

Már a Lokál pólók is kinn lógnak a válfán, átellenesen a Faun szivárvány deszkái

Már a Lokál pólók is kinn lógnak a válfán, átellenesen a Faun szivárvány deszkái

A fiúknak feltettünk pár kérdést arról, mit csinálnak a shoppon kívül és persze a cipős kérdés sem maradhatott ki:

A Lokálon kívül mivel telnek a mindennapjaitok?

Zsombor: A Bronzöntőben vagyok még benne, de most az üzlet miatt kevesebb időm volt rá. Próbáljuk nyitva tartani és szervezni a dolgokat. Télen egész jó élet volt kinn, szerdán csúcs van, mindig tele van és a longboardos csajok is elkezdtek kijárni.

Van örök favorit deszkás cipőtök?

Zsombor: Az egyszerű deszkás cipőket szeretem. Puma Clyde, na az nagy kedvenc volt. Deszkás márkákból a vulkanizált Vans-ek, mint az Era például. A légtalpakért, illetve a nagy vastag talpakért nem vagyok oda. Most Elementben deszkázom. Itt is a sima, egyszerűbb modellek jönnek be, az Element Quartz Lo kúrvajó cipő. Az alacsony szárúakban jobban mozog a bokád, ezeket jobban kedvelem.

Mészi: A nagy nyelvű bumszli cipőket nem szeretem. A Graviseim elég sokat bírnak. Anno még a SkateRex jött be.

Laci: Legyen minél egyszerűbb. Vulkanizált talp, hasított bőr az alap. Tonic-okban deszkáztam sokat. Most ebbe a Supra Cubanban hajtok. Jó benne deszkázni, kaucsuk nyers gumi talpa van, ami érezhetően jól tapad.

Taido Manwolf, Supra Cuban és Element surranó feszült a fiúk lábán

Tipp, hogyan lehet a cipők tartósságát javítani?

Shoe Go!

Merre gurultok mostanában?

Zsombor: Bronzöntőben és utcán szeretek deszkázni.

Melyik a legújabb mű az üzletben?

Mészi: A terepasztal. A vonatok Nikon munkáját dícsérik, még Ovistól kaptam őket. Tervbe van véve egy snowboard is, téli változatban. Ratrak is szerepel majd rajta. Nagy gyűjtő vagyok, van vagy 10 a Pisten Bullytól elkezdve mindenféle gyártmány a Tecnics Legóból változatig.

Az ominózus terepasztal alkotójának karjaiban

Vezettél is már ratrakot?

Mészi: Vezettem. Mátraszentistvánon mi csináltuk 3-4 éven keresztül a funparkot. Csomót ültünk a ratrakos mellet, hogy ezt ide tolja, azt meg odaJ

Honnan merítesz inspirációt a műveidhez?

Mészi: Nézelődök körbe-körbe és mindig meglátok valamit. Szerencsére folyamatosan jönnek az ötletek. Most például egy ásót akarok majd készíteni gördeszkából. Nagyon sok minden van a fejemben van, csak hát itt a meló, majd nyáron nekiesek!

Hó és beton rider is vagy. Gördeszka vagy snowboard?

Mészi: A snowboardot annyiban jobban szeretem, hogy nem egy hétköznapi dolog. A kiutazás jó hangulatú mindig, együtt laktok, együtt esztek, együtt keltek. Jó idő és friss levegő, körbenézel és arra mész amerre akarsz. A gördeszkában is inkább a gurulós vonalat képviselem. Emellet nekem ott van a mountain board és a longboard is.

A shop harmadik helysége az előtér és a pult után egy belső szoba, ahol a cipők és a többi ruha kapott helyett. Supra, DC és DVS, hogy a triumvirátust említsem, mely a cipő falat uralja. Az igényesebb, inkább utcai és prémium anyaghasználatú cipők kaptak az üzletben helyet, illetve a MachoTaildrop szériás éS cipőkből is akad még pár darab, melyeket csak a Lokálban lehet itthon kapni.

Sapikból a kötöttek mellett a baseball vonal igen erős, tavaszra lesz miből választani

Sapikból a kötöttek mellett a baseball vonal igen erős, tavaszra lesz miből választani

KR3W gatyák és hoodiek hadrendben várják a tavaszt és meglepően nagy a választék sapikból a NewErák mellett Flexfit változatok, de kamionos klasszikusok is vannak az üzletben. Az autentikus környezetet a Mészi keze munkáját dícsérő alkotások adják a gördeszkából készült polctól a kerekekből montázsolt képekig. Kedvencünk a 7 rétegre épített terepasztal volt, melyen még  a makett vonatok is szét voltak tiltva graffitivel.

KR3W pulcsik és farmerok, cipő fronton az igényesebb Supra és Gravis modellek viszik a prímet

KR3W pulcsik és farmerok, cipő fronton az igényesebb Supra és Gravis modellek viszik a prímet

Az üzletet Lokál Facebook oldalán tudjátok nyomonkövetni.

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×