Torstein Horgmo – akit érdemes megismerni

Ebben a szezonban állandóan Torstein Horgmo nevét emlegették nekem: Kis Beni az interjújában, végi, mikor Murauban In Your Face-t, Torstein úr kedvenc játékát játszottuk (1:21-nél kapom a spray-t 🙂 és mikor Bálintnak is az az ötlete támadt, hogy szívesen írna egy cikket a norvég riderről csak egyetérteni tudtam. A cikk el is készült, át is adom a betűket Bálintnak! – Gergő

Torstein Horgmo egy tehetséges DJ, rendező, márkaalapító, blogger és klasszis snowboardos egy személyben, mindezt az egyik leglazább stílusban és hihetetlen humorral kísérve. A tovább után nézzétek meg a norvég fenegyerek bioját és felszerelését.

Torstein Horgmo, a norvég snowboardos fenegyerek (Fotó: cldfx.com)

Torstein Horgmo, a norvég snowboardos fenegyerek (Fotó: cldfx.com)

Torstein Horgmo

Torstein Horgmo

Rendhagyó módon, vázlatszerű pontokban nézzük meg, miért is „awesome”, amit Torstein csinál:

Snowboard:

X-Games bajnok, Dew Tour bajnok, slopestyle és Big Air mester, laza és letisztult stílussal. A korlátokra is hihetetlen stílussal pakolja fel a lip trükkökön át a tailpressig bármit, azonban a backcountryban is otthonosan mozog. Signature trükkjei: switch 1260, triple backflip, beef curtain (egy roastbeef szerű grab két kézzel) és még sok más, többek között a triple cork, melyet ő landolt elsőként, azért mert a „duplákat vicces volt megtanulni, de a triple cork izgalmasabb” J. Kiváló részeket deszkázott össze a DC’s  IT és a Storming videókban. Nézzétek meg a legfrissebb DC vágást a legjobb pillanataiból:

Blog és videók

Torstein a saját weboldalát nagyon gyakran updateli újabbnál újabb videókkal és hírekkel. Game of Skate-hez hasonló játéka a Game of in Your Face, melyben mindig valamilyen pro-val vagy helyi sráccal párbajszerűen megmérkőznek. Az egyik félnek mondania kell egy trükköt vagy line-t , melyet a másiknak be kell adni, s ha nem sikerül, akkor kap egy strike-ot. Két strike egy spray in your face, vagyis egy arconhavazás. A blogon illetve Vimeon megnézhetitek Torstein rengeteg poén videóját, emellett Facebookon és Twitteren is megtalálhatjátok.

Torstein: egy kis heliboarding

Torstein: egy kis heliboarding

 

Zene

Saját zenei stílusát brostepnek hívja, amely a dubsteppel közeli rokonságban levő műfaj. Nem egy videójában a trükkök alatt a saját mixei pörögnek. A bal alkarján egy „Instrumental” tetoválás jelzi azt, hogy a zenét leginkább basszussal és dalszöveg nélkül kedveli. A SoundCloud profilján hallgathattok bele a trackjeibe!

Torstein Horgmo (Fotó: cldfx.com)

Torstein Horgmo (Fotó: cldfx.com)

Szett

A DC snowboards támogatja, így bakancsok közül a választása a team modellre, a Judge-ra esett. A bakancs technológiai jellemzői az Aerotech szellőzés, gyors és ötletesen tartó fémfűzők, továbbá flexibilis mozgástartománnyal rendelkezik, mely így parkban is kényelmes kontrollt biztosít.  Kötésként nem hivatalosan Burton Cartelt használ. A snowboardját Nicole-nak hívják, kapcsolatuk elég rázós, ha jól tudom mostanában szakítottak, lehet, hogy a 2012-es újabb deszka miatt 😀 Lock & Load camberrel készült a signature deszkája, mely a lap viselkedését leginkább egy gördeszkáéhoz teszi hasonlóvá, így biztosít extra pop-ot és megfelelő hajlékonyságot.  Továbbá Neff sapikban és Oakley Crowbar szemüvegekben csúszik, illetve az általa is alapított AWSM övek és kiegészítők dobják fel a szettjét. Ezen a montázson megnézhetitek az általa preferált DC kabátot és egyéb kiegészítőket is.

Egy kis szemezgetés Torstein szettjéből

Egy kis szemezgetés Torstein szettjéből

Torstein idén is szép szezont zárt, jövőre remélhetőleg új trükköket húz elő a tarsolyából – lévén a triple cork-ot is 7 hónap alatt tanulta meg.

×