Rómeó tesztelte a Vans Skink Mid cipőt

Turányi Rómeóval néhány hónapja olvashattatok egy interjút itt a boxon, aminek része volt egy Vans cipőteszt is. Romóról tudjuk, hogy nagy Vans rajongó, ezért nem kellett sokat várni a duplázásra, ezúttal egy Vans Skink Mid modellel kapcsolatban osztja meg velünk tapasztalatait, mely órákkal a téli innsbrucki roadtripjük előtt került a lábára. A tovább után élménybeszámoló és cipőteszt Rómeó – és mivel a Skink modell örökség idén tavasztól Baxter és Edgemont cipőkben él tovább, ezért azt is megnézzük, hogy az utódok mit ugranak és milyen színben érhetők el itthon.

Rómeó Vans Skink cipőteszt

Rómeó betesztelte a Vans Skink cipőt

Nem is olyan rég készült egy sneakerbox cipőteszt a közreműködéseddel és most itt a következő! Pontosan hogy is került a lábadra ez a Vans Skink?
Előzőleg egy Vans Owens Hi 2 modellt volt alkalmam tesztelni, egyszerűen imádtam azt a cipőt, nullhuszonnégyben ezt hordtam, utcára, biciklizéshez, bulihoz és hát a több hónapos használat akkor már eléggé alaposan látszódott rajta, a vulkanizált gumitalpa megadta magát ott, ahol a legtöbbet kapta a pedáltól. Ajkay Ádi és Garajszki Peti kitalálták, hogy csináljunk egy BTS Tourt Innsbruckba,  és mivel én is BTS támogatott vagyok, ezért megkérdeztek, hogy van-e kedvem velük tartani. Persze volt, de kábé ott álltam cipő nélkül, amiben biciklizhetnék, ekkor kaptam sürgősségi segítségként ezt a Skink Mid cipőt a MOFO-tól. Azért esett a választásom erre a cipőre, mert mindenképpen magasabb szárú cipőt szerettem volna, hogy védje a bokámat. Nagyon megszerettem az Owens Hi vulkanizált gumi talpszerkezetét, de most a Skink Mid-re esett a választásom, és mivel már két ilyen cipőm is volt korábban, biztos voltam benne, hogy ez alkalmas lesz BMX-ezésre a roadtripen. Ennek vastagabb a talpa, de mintázata ugyanolyan goffrimintás, ami nagyon tapad a pedálhoz!

Az új cipővel lábamon már csak gyorsan összecuccolni mentem haza, másnap már indultunk reggel és megállás nélkül levezettünk Innsbruckba. Éjszaka volt, amikor elértük az Alpokat és ott olyan hóviharba kerültünk, hogy csak harminccal tudtunk menni az autópályán, de szerencsére élve megérkeztünk 🙂 Garajszki Peti helyi ismerősénél laktunk, Fabionál, aki a skateparkban dolgozik.

A skatepark üzemeltetője nagyon rendes volt, zárás után ottmaradt velünk, hogy nyugodtan tudjunk kamerázni. Durván egy hetet voltunk kinn, minden nap bicikliztünk, ez volt a fő program, leforgattunk pár részt a ride.hu trükksulihoz is. A BMX mellett kihagyhatatlan volt, hogy Fabio macskáját túráztassuk, a Kínából importált lézerpointerrel: teljesen rá volt állva a lézerfényre, még a falon is azt üldözte.

Innsbruckot hatalmas hófödte hegyek veszik körül, és bár a helyi nevezetességeket is megnéztük, de a hegyek látványától aléltam el teljesen, még sosem láttam ekkorákat. Jót tett ez a környezetváltozás, az emberek kedvesek voltak velünk, persze elmentünk velük bulizni is. Az egész tour jó hangulatú volt, együtt  mozogtunk végig.

Mikor használtad a cipőt?
Kifejezetten BMX-ezéshez használtam (a képek bő egy hónapos használat után készültek – Gergő), utcára egyáltalán nem. Elég könnyű cipő, az Owens Hi-hoz képest, ami előzőleg volt mindenképpen könnyebb.

Mi a véleményed a felsőrészről?
Nálam csak a magasabb szárú cipők jöhetnek számításba, ennek is jó magas, alaposan kibélelve, ez jól jött a hideg időben) Én végig bekötöm a cipőimet, ez úgy fogta a bokámat, mint egy bokamerevítő, A varrások duplák, a felsőrész nagy része hasított bőr, ezért nekem iszonyat tartósnak bizonyult. Nem szakadt szét, nem lyukadt, ki. A footjameket jól bírja, nem volt elcsavarodás, nem változott el az alakja.

Vans Skink cipőteszt - a felsőrész is jól vizsgázott

Vans Skink cipőteszt – a felsőrész is jól vizsgázott

És a  talp hogy teljesített?
A talp iszonyatosan  kemény az első napokban-hetekben, ekkor még nem éreztem benne annyira  pedált, amennyire én szeretem,  de hamar felpuhult, betört a cipő a pedálnál és így már jó volt nekem. Mivel féket használok, ezért nem fékezem el a cipőtalpamat, ezért nincs is rajta extra kopás jól bírja a mai napig (főleg, hogy a felsőrész a talp egybe vannak varrva) és még tavasszal is fogom ezt is használni a biciklizéshez. Jól tapad, és a mintázata is okés.

A talpbetétről mi volt a benyomásod?
Én minden cipőből kiveszem a talpbetétet vagy vékonyabbra cserélem, mert nem szeretem, ha megemeli a sarkamat és megváltoztatja a talpam állását. A teljesen vízszinteshez vagyok hozzászokva, minden más, ami egy kicsit is felemeli a sarkat és ettől előre lejt, nekem nem jó, kényelmetlen. Ebből a cipőből is egyből  kikaptam 🙂

És ettől nem lettek kellemetlenebbek az érkezéseid?
Én nem éreztem, hogy ettől nekem rosszabb lenne…

Vans Skink cipőteszt: A talp a helyén, a talpbetétet Romo kikapta :)

Vans Skink cipőteszt: A talp a helyén, a talpbetétet Romo kikapta 🙂

Összehasonlítva más cipőiddel, mi a véleményed erről a Skinkről?
Nagyon jó, de inkább azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan szeretnek együtt élni a pedállal és a vékony vagy könnyen felpuhuló talpakat szeretik. Például most van egy Nike 6.0 Mavrk Mid 2 cipőm is, annak olyan betonkemény a talpa, hogy biciklizés közben nem is érzem vele a pedált – ezt nem szeretem benne.

Ha változtathatnál a Skinken, mit csinálnál vele?
Mindenképpen tépőzárat tennék rá!

Rómeónak már csak egy tépőzár hiányozna a tökéletességhez :)

Rómeónak már csak egy tépőzár hiányozna a tökéletességhez 🙂

 

A Skink utódai: Vans Edgemont és Vans Baxter

A Vans Skink modellt – bár még előző szezonokból fellelhető néhány színváltozata a neten és itthoni üzletekben – nem lehet majd kapni. Ha bejött-bejön a Skink, akkor helyette a hozzá nagyon hasonló félcipő Baxter és a mid szármagasságú Edgemont modellekből választhatsz. Mind a kétcipőből érkezett Magyarországra 2012 tavaszára.

Az Edgemont első és második ránézésre is egyperegy a Vans Skink utódja, az egyes varrások vonalvezetése kicsit talán különbözik, de a robosztus megjelenés, a félmagas szár, a bőséges tömés a boka körül, a deszkázás és a BMX-ezés által leginkább gyilkolt területek megerősítése, a varrott-ragasztott cupsole talp mind mutatja, hogy ki az idősebb tesója 🙂 Rómeó, tépőzár még mindig nincs rajta 😉 Az idei tavaszi fekete/kék/kockás (Black/Blue/Plaid) ráadásul szerintem egy elég jól sikerült színkombó, 24 990 Ft-ért zsákolhatod be a Vans cipőket is árusító hazai üzletekben, webshopokban, Budapesten pl. a The Lab, a Speed vagy a Zone Mammut boltokban.

Vans Edgemont

 

A Baxter pedig a félcipő változat, a kistesó azoknak a ridereknek, akiknek a bokavédelem helyett inkább a boka szabad mozgása, illetve a jobb szellőzés a bejövősebb. A szármagasság különbségétől eltekintve ez a modell is ugyanazt tudja, mint az Edgemont. Idén tavasszal-nyáron itthon tökfeketében (Black/Black) kapható, 21 999 Ft-ért.

Vans Baxter

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×