Supra cipő fűzés

A cikkek népszerűségéből látjuk, hogy a Supra cipők idén is nagyot mennek, sokan szeretnétek minél többet olvasni róluk. Egy másik népszerű téma a cipőfűzéssel kapcsolatos tanácsaink, szóval arra gondoltunk, hogyha ezt a kettőt összekombináljuk, akkor azt biztos szeretni fogjátok 😀 Tippek, trükkök, praktikák, hogyan fűzd be kedvenc Suprád a tovább után!

Supra cipőfűzés - mindent amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni :D

Supra cipőfűzés – mindent amit tudni akartál, de sosem merted megkérdezni 😀

Személy szerint olyan nagyon mélyen sosem érintett meg a cipőfűzés témája, sőt anno az oviban nagyon gyűlöltem, mert az istennek sem sikerült megtanulni bekötni a cipőmet, a szép masniról nem is beszélve… Azóta is megelégszem a sima egyenes vagy a keresztbe fűzéssel, de amikor felhúztam az első Supra Skytop II-es cipőmet, arra gondoltam hogy egy különleges cipőnek különleges fűzés jár. Aztán végül is megmaradtam az egyenes fűzésnél, de elgondolkodtam, hogy melyik lyukig kell felfűzni ezt a cipőt, melyik irányból kezdjem, ilyenek. Úgy tűnik, hogy nemcsak én, de Supra is komolyan vette ezt a kérdést, mert weboldalán külön részt hozott létre, amiben képekkel illusztrálva, modellekre lebontva megkapod a hivatalos és helyes fűzési módokat a Supra cipőkhöz – na ezt kapjátok meg itt alább, magyarra fordítva és kiegészítve a neten itt-ott fellelhető további praktikákkal.

1. lépés

Ha a nulladik lépésen túlvagy, hogy beszerezz egy Supra cipőt (és nem valami hamisítványt), akkor neki is láthatunk 🙂 A cipőfűzővéget kívülről befelé kezdd el befűzni, a jobb és a bal oldalon egyaránt, tehát a fűző felülre kerüljön és ne alulra. Ügyelj rá, hogy a fűző szépen, egyenletesen kifeküdjön, ne legyen benne gyűrődés vagy csavarodás, se túl laza, se túl szoros ne legyen. Pontosan ugyanannyi fűző jusson a jobb- és baloldalra egyaránt.

Supra cipőfűzés - első lépés

Supra cipőfűzés – első lépés (kívülről befelé és szépen egyenletesen 🙂

2. lépés

Keresztező fűzéssel (mindig kívülről befelé) fűzd fel a cipőfűzőt, ügyelve rá, hogy az ne csavarodjon meg egyszer sem, mikor áthúzod a fűzőlyukon, és arra is figyelj, hogy a két szál pontosan középen keresztezze egymást, ne feszüljön a fűző, de ne is álljon el.

Supra cipőfűzés - másodk lépés: fel a tetejéig

Supra cipőfűzés – másodk lépés: fel a tetejéig

3. lépés

Folytasd szépen a megfelelő legfelső fűzőlyukig… és hogy melyik a megfelelő? Erre is megvannak a Supra ajánlások modellenként 🙂 A Suprán nincs helye a szép masninak, a maradék fűzőt rejtsd el a cipőben, hogy ne kandikáljon ki sehol. Bizonyos modelleknek (pl. a Skytop II-nek) van csinos kis belső nyelvzsebe, ahová betűrheted a fűzőt – igen, ez az eredeti funkciója, akik mást tárolnak ebben a stash pocketben azok őőő… tévednek 🙂

Tehát a Supra által ajánlott legfelső fűzőlyukak, ameddig be kell fűzni a cipőt:

Közepes és magas szárú modellek: A magas szárú (Cuttler, Henry, Pilot, Thunder és Vaider) és a közepes szárú (Bandit, Society Mid, and Skytop III) modelleket felülről a harmadik fűzőlyukig fűzd fel – szabadon hagyva a legfelső kettőt.

Skytop modellek: A Skytop I és II cipőknél a legfelső három fűzőlyuk eleve szabadon marad, plusz az alsó sorból a legfelső is, mert itt csak az utolsó előttilyukig ajánlják a fűzést.

Félcipők: Az alacsony szárú Suprákat (Assault, Amigo, Dixon, Skylow, Stacks, Thunder Low, Vaider Low és Bullet modellek) az utolsó előtti lyukig fűzd fel, a legfelsőt szabadon hagyva.

A TK Societynél ameddig lehet, addig fűzd (úgyis csak alul van fűző), a felső tépőzárakat meg van aki mind a kettőt behúzza, van aki mind a kettőt kihajtja – ez egyéni ízlés kérdése 🙂

Supra cipő fűzés - melyik modellt meddig...

Supra cipő fűzés – melyik modellt meddig fűzd fel

Elrettentő példák 😉

És itt van néhány végzetes hiba, amit elkövethetsz fűzés közben, sorrendben: Nagyon meghúzott cipőfűző, ami összerántja a cipőt (tipikus bicós hozzáállás 😉 túl lazán hagyott fűző (ez nem hiphopos Air Force One 🙂 vagy megcsavarodott fűzők.

Supra cipőfűzési tippek: hibák

Szörnyű bűnök, amiket egy Supra befűzése közben elkövethetsz 🙂

 

Végül egy kis videó a TK Society-vel, variációk két tépőzárra, a viselő lazasági fokának megfelelően 🙂

 

A képek és információk forrása a Supra weboldala volt.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×