Bachman Márk interjú

Az interjúk a legszemélyesebb műfaj, amivel itt a boxon találkozhattok. Ilyenkor élőszóban először nekünk nyílik meg a rider, majd jutnak el a kérdések és válaszok hozzátok. Szeretem amikor visszaolvasva az elkészült anyagot úgy érzem valami közvetlen született, és ilyenkor a legnagyobb köszönet az alanynak jár, aki képet rajzol magáról és a sztorikon keresztül beenged minket életébe. A folytatásban Bachman Márkkal aka. T-vel ültünk le, hogy megossza velünk, hogy telt az előző év és megtudjuk, hogy a téli szezonban is pörög a biznisz és látványos dolgokkal készül azon a bizonyos négykerekűn. A folytatásban hazánk egyik legtehetségesebb deszkásával készült interjúnk.

skullcandy_bachman márk interjú

A város felett, Kis T interjú a tovább után

Kezdjük is a legelején, hol kezdődött a kis Töky sztori?

Régen a Hősök tere volt a main spot, ahol mindenki találkozott, olyan mint most az Erzsébet tér. Mada, az akkori nagy csibész, helyi gengszter, ő nevezett el Kis Töky-nek. Én is DC cuccokban nyomtam, mint akkoriban a Töky, aki DC szponzorált volt és megkaptam ezt a nevet. Az idők során én is felnőttem, már 20 éves vagyok és most már jobban szeretem, ha T-nek szólítanak.

Mikor volt ez az ominózus névadás?

Lassan 11 éve deszkázom, tehát 2000 körül.

Biztos van nem egy emlékezetes sztorid ezekből az időkből.

Egyik este otthon ültünk a bátyámmal, akkor még benn laktunk az Astoriánál és valaki csöngetett. Ricsi odament ajtót nyitni és ott állt az egész Hősök brigád, az akkori kemény deszkás mag, hogy menjünk le, mert esti streetelünk. Utána egész este nyomattunk és verettük. Az egy meghatározó nap volt az életemben, éreztem, hogy igenis deszkázni fogok, amíg csak bírok.

Motiválóan hangzik, szinte előttem a kép, ahogy a banda ott áll az ajtóban.. Sokakkal gurultál együtt az évek során, akiknek egy része lekopott, míg mások sportolóvá nőtték ki magukat. Kiből lesz, lehet itthon szponzorált?

Ez egy jó kérdés. Köztudott, hogy minden shop olyan embert keres, akire az adott márka stílusa is ráillik, de emellett a legfontosabb a tudás, tehetség és megbízhatóság.  Jó kapcsolatot kell kialakítani a szponzorral, mindenféleképpen, úgy tudjátok kicsit jobban megérteni egymást, hogy kinek mire van jobban szüksége.

Nigh session a LAB parkban fotó: Süveg Áron

Nigh session a LAB parkban fotó: Süveg Áron

Bátyád Richárd az Ettemboro Skateboard alapítója, mesélj a vele való kapcsolatodról?

Nagyon jó a viszonyom a bátyáimmal, ugye három bátyám van, a Ricsi a legkisebb, de vele tartom a legjobban a kapcsolatot, mivel együtt élünk még. És soha nincs köztünk veszekedés, mint édes testvérek mindig kisegítjük egymást, bármi van. Az Ettemboro téma pedig reméljük kicsit magasabb szintre fog majd eljutni. Szeretnénk ha a magyar deszkások megpróbálnák azokat a magyar márkákat segíteni, melyek olcsóbbak, mint az import amerikai cégek termékei. Egyelőre azt akarjuk kialakítani, hogy legyen egy napi szinten jól működő webshop, ami már éles is az Ettemboro oldalon. Emellett napi szinten frissülnek a hírek, mi például nyomatjuk a zenét is.

Neked van Ettemboro signature modelled?

Nem, nem érzem magam pro-nak, de Ricsi már tervbe vette, nem is egyszer, hogy legyen egy-két embernek úgymond „pro” lapja.

Én szívesen látnám az biztos, a magyar termék mellett a hazai riderek neve is ugyaolyan húzó erőt jelenthet, hogy a srácok megvegyék. Bár pro lapod még egyenlőre nem, de Ettemboro tetkód viszont vanJ Ha jól tudom ennek is megvan a maga története!

Pontosan, a szívemnél, ezt a tesómtól kaptam szülinapomra. Nem is tudtam erről az egész dologról, hogy most hova megyünk, mert valahova vidékre indultunk és erre elvitt egy tetováló szalonba. Ffff úristen, mondtam magambanJ Előcsapta a mintákat, hogy akkor mit szeretnél, melyik Ettemboro logot és hova?  Eldöntöttem, hogy a szívemnél lesz, mert ez a csapat és az Ettemboro mindig ott lesz a szívem mélyén.

Nyáron olaszban jártál Velence, Rimini , majd Róma volt a cél. Mik voltak a legszebb élményeid a trippről?

Abszolút más környezetben voltam és végre olyan spotokon és helyeken tudtam deszkázni, amik teljesen kielégítették úgymond a vágyaimat. Volt minden és rendesen tudtam gyakorolni a versenyre.

Hogyan sikerült a verseny és a Manny Mania?

A versenyt azt eléggé elszúrtam 38. lettem. A Manny Mania hangulatos volt, ugyanaz a gyerek nyerte meg aki tavaly, olyan trükköket nyomott elsőre, hogy pff.. Fakie hardflip switch manual és hasonlók.

Ismét LAB, piknik és ívek, amire minden deszkás vágyik egy téli estén

Ismét LAB, piknik és ívek, amire minden deszkás vágyik egy téli estén fotó: Süveg Áron

Hazai versenyeken való szerepléseddel meg vagy elégedve?

Jó pár versenyen helyezett lettem az idén. OSG 3. helyemre büszke vagyok, Zsola Skate Cupon 2. lettem, ott éreztem, hogy nagyon megy. Amit elterveztem azt be is adtam. Illetve a Kexx-nek is nagyon örültem.  Ami még mindezeken dobott, hogy Mystic-en most értem el a legjobb helyezésemet, 27. lettem, pont kettővel csúsztam le a döntőről.

Milyen az itthoni street/park helyzet télen?

Most csak a csepeli skatepark van, úgyhogy egész télen ott nyomatjuk. Hamarosan láthattok majd egy videót is remélhetőleg. Egy Battle Commander feelingű film lesz. De még ez előtt érkezik majd az Endlesshez készült anyagokból egy street videó a meglévő felvételekből, ami egy hosszabb rész lesz.

Nyár végén érettségiztél, merre tovább tanulás terén?

Most fősulizom, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájára járok. Az időm nagy részét elveszi, de mindenképpen kell egy B opció is arra az esetre, ha bármilyen sérülésem lenne, és hogy legyen a kezemben egy diploma. Itt van a vizsgaidőszak, más már, mint a gimibenJ Van egy zh, ami szarabbul sikerül, aztán meg írok egyet, ami majdnem max pontos, szóval egyelőre vegyesek az érzelmeim.

A zene fontos számodra, mindig fülessel látni deszkázás közben. Milyen fülest ajánlasz deszkázáshoz?

Most egy Skullcandy Riot-ot használok, de a Fix-et jobban szeretem, mert az teljesen benne marad a füledbe és nem esik ki, ráadásul elég durva basszus van benne. Erről készült is egy videó:

Fejhallgatót akkor használok leginkább, amikor nem deszkázom, így jobban vigyázok is rá. Az Aviátor nálam az abszolút favorit.

3 kedvenc zene a playlistedről?

WestSideConnection – Gangster Nation

2Pac – Definition of a thug nigga

Wiz Kalifa Snoop Dog – Young, wild and free

Mely cipőben/ modellekben szeretsz a legjobban deszkázni?

DC Course, DC FIX S Berricks, DC Tonik a jelenlegi triumvirátus.

A csukákból is látjuk és természetesen mi is hallottuk, hogy most váltottál szponzort,  milyenek a tapasztalaid a DC Shoesnál?

Nem okozott csalódást.Már az első alkalomnál jól szuperált! Ráadásul Nyjah Huston-t és Mike Mo-t vették be az amerikai csapatba. Remélem egyszer majd gördeszkázhatok velük.

És a lapokat azokat most a Garage-ból kapod?

Igen, Cliché gördeszkával nyomom.

A legfrissebb sztori Márktól, hogy idén már a Garage színeiben hajt

A legfrissebb sztori Márktól, hogy idén már a Garage színeiben hajt

Mire figyelsz oda a cipőválasztásnál?

Az utcai cipőknél az évszaktól függ, télen ne ázzon be például, de jobban szeretem a laposabb változatokat és ha lehet semmi mintával. Amit fel tudok venni mindenhova, akkor is, ha elmegyek bulizni mondjuk.

Van valami hülyeséged cipő hordás terén?

Mindig valamilyen színbe nyomom, most átálltam például a kék vonalra. Van pirosas, zöldes..Szeretem ha a ruhák és a cipő színe összhangban vannak.

Jöjjön egy emocionális kérdés, így a vége felé:) Mi az, ami megelégedéssel tölt el?

Amikor olyan trükköt csinálok, amit még soha nem adtam be korábban. Ez mindenképpen!

Mi az, amire felkapod a fejed és odavonzza a figyelmedet?

A szép nők mindenféleképpenJ

Melyik a leginkább áhított trükk idénre?

Cab flip back lip. Erre most nagyon gyúrni fogok a LAB-ben. A cab back lip már megvolt, de úgy érzem, hogy cab flipből is be tudnám rakni.

Melyik volt eddig életed spotja?

Tök mindegy, hogy külföld vagy itthon? Akkor NY Coleman skatepark.

Hova kell még mindenképpen eljutnod az életben?

Barcelona, Nyugat-Európa gördeszkás mekkája, ahova tavasszal tervezzük az Ettemboro trippet, de ahova leginkább elmennék az a West Side US.

Margit híd, Deszkás Piknik

T a frontvonalban, 2011, Margit híd, Deszkás Piknik, reméljük még sok ilyen lesz fotó: Peak

Végszó?

Köszönöm a szüleimnek és a testvéreimnek, a RedBullnak,Skullcandynek, Garage-nak( DC, Cliché ), Santos Attilának,Nooka-nak és az egész Ettemboro famíliának és persze neked Peti a lehetőséget.

Köszi a válaszokat T és utólag is Cab flip back lipekben gazdag évet kívánunk neked!:)

vegi

Évek óta mint aktív részese és szemlélője követem a deszkás, illetve egyéb freestyle sportokat a magyar miliőben, illetve all over da globe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  • najlepszy sklep szerint:
    A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. Ez egy előnézet, a hozzászólás az engedélyezést követően fog megjelenni.
    Wow, amazing weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for? you made blogging look easy. The overall glance of your site is excellent, let alone the content material! You can see similar here najlepszy sklep
×