Fox 2011-12 téli cipőszemle

Folytatódik 2011-es őszi-téli cipőszemle sorozatunk, ezúttal az itthoni is megkapható Fox cipőkből veszünk néhányat górcső alá, a robosztus, letisztultabb vonalvezetésű Fox Forever Classictól, az egyenesen a sötét oldalról érkező Darkside modellen át a csúcstechnológiás Photon LS-ig. Katt a továbbra!

Fox 2011 téli cipőszemle srácoknak

Fox 2011 téli cipőszemle srácoknak

A Forever Classic kinézetében – ahogy a neve is mutatja – nem kell forradalmi újításokat várni, mindenből a jól bevált formákat és technikai megoldásokat hozza. A modell robosztus felépítésű: látszik, hogy egyáltalán nem spóroltak a béléssel, a kétszeresen átvarrott, masszív fekete színű bőrpanelek, illetve a mokány orr-rész (ami hasonlít a most Magyarországon népszerű DC modellek orrához), mind-mind azt mutatja, hogy itt egy tartós és védelmet adó cipő készítése volt a cél. A Forever Classic-ot a ütődéscsillapításban bizonyított, vastag varrott-ragasztott talppal szerelték fel: ez még mindig jobban elnyeli a fizikai behatásokat, akármit is varázsolnak mostanság a legújabb generációs vulkanizált talpakkal. A talp tapadását a FOX MDT (multi-directional tread – többirányú mintázat) biztosítják. Az idei szezonban itthon a félcipő változat, kétféle színben, feketében és pirosban, 23 900 Ft-ért kaphatod meg.

Fox Forever Classic Low cipők

Fox Forever Classic Low cipők

A következő játékosunk az idei téli választékból a Fox Darkside, mely érzésem szerint a tavalyi Overload Deluxe „hagyományait” viszi tovább, abban mindenképp, hogy itt is prémium anyagokat használtak fel a felsőrészhez, és a fényes és mintás fekete festett bőr kombinációjával értek el elegáns hatást. Nekem személy szerint, mondjuk egy fekete színű oldaltalp jobban passzolt volna ehhez a black-on-black megközelítéshez. Ennél a cipőnél is cupsole, azaz varrott-ragasztott talpat alkalmaztak, a tapadás érdekében egyedi Fox MDT hexagonális mintázattal. Az idei, itthon is megkapható téli kollekció „sötét lovagját” 24 900 Ft-ért szerezheted be, legalábbis tavasztól, mert az őszre-télre rendelt mennyiség infóink szerint már ki is fogyott.

Fox Darkside

A sötét lovag: Fox Darkside

A Fox Photon a Featherlite cipőhöz hasonlóan egy jól párnázott, csúcstechnológiával készült, tartós de könnyű modell. Ha a kifejezésről nem ugrana be itt Magyarországon azonnal a susogós melegítő, a panelház és a szotyi, akkor azt is mondhatnám, hogy a Photon egy igazi edzőcipő 🙂 A cipőben a legfigyelemreméltóbb rész a talp: teljes hosszában végighúzódik egy phylon anyagból készült, Sky-lite elnevezésű középtalp, ami a megszokott EVA habosított műanyag utáni következő generáció, de a járófelület (ez is Fox MDT) is megérdemel egy (elismerő) pillantást. A talpon található különböző pontok más-más anyagból készültek, így pl. az elülső forgásponton (pivot point – ez még az Air Force One cipőkben debütált anno – itt többet is olvashatsz róla) hogy biztosítsák az oldalirányú stabilitást, vagy a sarokrészen, hogy az ütődéseket csillapítsák. A felsőrészen a hálós nyelven keresztül zajlik a szellőzés, a kritikus pontokon pedig bőrpanelek biztosítják a tartósságot. Itthon a Photon LS a fekete-kék (Black-Blue) színben kapható, a technikai tudásához passzoló, 29 900 Ft-os áron.

Fox Photon

Fox Photon – itthon is kapható fekete-kék színben

Ezeket a cipőket megvásárolhatod a margit körúti Procross, vagy az új Foxriders üzletben, illetve a neten a procross.hu webshopban!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×