Közeleg a Fridge fesztivál!

Hallottam a rendszeresen a Városliget környékén járóktól, hogy már egészen előrehaladott állapotban van a „hegy” építése a november 10-én startoló Fridge fesztiválra. A Monster támogatásával megvalósuló szezonindító városi sí- és snowboard verseny és partifolyam legnagyobb attrakciója kétségkívül a 34 méter magas rámpa lesz, amire 250 tonna hó fog kerülni. Ma kitekertem, hogy lefotózzam, hogy állnak most. Képek és egy kis szubjektív programajánló a tovább után!

Monster Fridge 2011: épül a rámpa

Monster Fridge 2011: épül a rámpa

A rámpát ugyanaz a cég építi, mint amikor (akkor Fundango színekben melóztam) a balatoni Waterjump rendezvényt csináltuk 2008-ban. Bár a mi építményünk „csak” tizenvalahány méter magas volt, de nem kicsit nehezítette az építkezést, hogy (bár elvileg nyár volt) zuhogott az eső és olyan viharos szél fújt, hogy a déli parton évek óta először lehetett hullám (nem wind 🙂 szörfözni… Ha a szakik ilyen körülmények között fel tudták húzni, akkor ebben a gyönyörű késő őszi időben meg sem kottyan nekik, hogy a 15 kamion által szállított állványzatot összeszereljék. Egyébként a 34 méteres magasság már puszta számként is elég impozáns, de az a látvány még inkább, hogy majdnem olyan magas a cucc, mint a Vajdahunyad vár központi tornya. Szigi mesélte nekem nemrég készített interjúnkban (hamarosan olvasható majd a Procross téli katalógusában és utána itt a boxon is), hogy főleg így szezon elején még a tapasztalt ridereknek is nagyon kell figyelniük a rámpán, mert itt nem igazán lehet hibázni és korrigálni. Még több kép a rámpa mai állapotáról a Facebook oldalunkon!

A Fridge rámpa ridernézetből

A Fridge rámpa ridernézetből

A meghívott induló snowboardosok és freesíelők névsora már szép hosszú, és nagyrészt külföldi nevek szerepelnek rajta, hadd emeljem ki hát a magyarokat 🙂 Szigeti Viktor hazalátogat Schladmingból a Fridge idejére és reméljük, hogy testben és agyban is odateszi magát a versenyen és minimum megismétli a tavalyi ötödik helyezést, de persze a dobogón is szívesen tapsolnánk neki 🙂 Infóink szerint Kinda Géza is tiszteletét teszi és láthatjuk majd szállni a mega-szöktetőről, ahogy a metáltesó Liptay Davet is. A magyar freesíelők közül freeski maffiózó Csanaky Petkó és Trso LEGO Lukács erősíti az indulók sorát.

A snowboard kvali és döntő pénteken délután illetve este, a freesíben ugyanez pedig szombaton lesz.

Ollie Jam @ Fridge: 2011. november 13.

Idén sem maradhat ki az Ollie Jam, Zazék elhozzák a már jól ismert „bástyákat” és a rudat, amit egyszer sem verhetsz le 😛 Ez az egyetlen olyan snowboardos esemény, amit egyszerű földi halandóként is űzhetünk kinn a Fridge-n, szóval ha úgy gondolod, hogy a vasárnapi versenyen a 100 000 Ft-os összdíjazásból te is el tudnál hozni valamit, akkor előnevezz a zaza@ridehouse.hu címen péntekig (november 11.). Az Ollie Jamről (kategóriák, nevezés, stb.) további infókat itt találsz, itt pedig egy vidi a tavalyiról 🙂

A zenei kínálatban (szerintem nagyon helyesen 🙂 az elektronikus zene van túlsúlyban és abszolút elmondható róla, hogy „minden igényt kielégít” 🙂 A várva várt külföldi fellépők mellett (Infected Mushrooms, Chase & Status, DUB FX, Steve Aoki, The Freestylers)  „olyan ciki, hogy már jó(?)” kategória rajongói is megtalálhatják kedvenceiket (ez úgyis mindenkinél más, nekem pl. valaki, akinek magas a fluortartalma, de nem fogkrém 🙂 A teljes napi zenei kínálatot itt találod!

A fesztiválhelyszín

A fesztiválhelyszín

Na szóval mi már nagyon várjuk az idei Fridge-et, és minél többet igyekszünk majd kinn tölteni. A szépcipőtökben gyertek, mert tervbe van véve, hogy tartunk egy sneaker street style fotózást is 🙂 A fesztiválról folyamatosan frissülő infókat találtok a weboldalukon és a Facebook oldalukon.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×