Nyerj Puma Bluebird cipőt vagy pólót!

Nemrég olvashattatok a boxon a Puma Bluebird cipő visszatéréséről, most pedig a Puma szíves felajánlásából nyerhettek egy párat a Kék Madárkából, illetve a minikollekcióba tartozó pólóból. Egy kis visszatekintés a cipő történetébe és jelentkezés a nyereményjátékba a tovább után!

Puma Bluebird

Puma Bluebird minikollekció – ezeket nyerheted meg, katt-katt! 🙂

A Bluebird történelem

Mivel a sneaker kultúra általában amerikai ikonokkal, legendákkal kapcsolódik össze, mindig üde színfolt egy olyan cipő, melynek európai kulturális gyökerei vannak. A Puma Bluebird is ilyen, melynek története az 1980-as évek angliai (pontosabban wales-i)  futball lelátóinak világába visz vissza.

A Bluebird modellt az 1980-as évek elején hozta ki a Puma és a legjobb technológiával ruházta fel, hogy egy könnyű és kényelmes futócipő legyen. A futók mellett hamarosan felfigyeltek rá a Soul Crew, a Cardiff City futballklub szurkolói is, mivel a csapat kék színe, madárka jelképe és „Bluebirds” beceneve miatt, mintha csak számukra készült volna ez a cipő. A csapat legendás stadionja, a cardiffi Ninian Park lelátóin egy időben a mezek és a kék-fehér szurkolói sálak mellett a Puma Bluebird is kötelező tartozék volt. Mivel az angliai futball-huliganizmus a 80-as években élte fénykorát és a Soul Crew egyike volt a legaktívabb huligáncsoportoknak, valószínűleg a Kék Madárkák is részesei voltak jópár tömegverekedésnek és jól jöhetett a teljesítményre kihegyezett futócipő mivoltuk is, ha a Soul Crew-nak épp menekülőre kellett fognia 😛 Mindez persze már történelem, ahogy a Ninian Park is, melyet 2009-ben bontottak le, most egy lakónegyed áll a helyén.

A Ninian Park utolsó napjai, azért a színek ismerősek lehetnek :) Fotó: Daniel Green, 2009

A Ninian Park utolsó napjai, azért a színek ismerősek lehetnek 🙂 Fotó: Daniel Green, 2009

Ilyen gyökerekkel természetesen hol máshol történhetett volna a Puma Bluebird újjászületésének megünneplése, mint Cardiffban. A size? nagy-britanniai sneaker üzletlánc augusztus elején, a város fő bevásárló utcájában alakított ki gy úgynevezett pop-up store-t, egy olyan üzletet, melyet egy épp üresen álló helyiségbe költöztetnek be, és csak néhány napig-hétig tartanak nyitva. A megnyitó képeit elnézve a pop-up store egyáltalán nem azt jelentette, hogy összegányoltak valami üzletnek látszó valamit, inkább tűnik egyszerre a modell gazdag múltjának tisztelgő kiállítóteremnek és sneaker üzletnek 🙂 Persze a size?-tól ez el is várható, amikor voltam  londoni üzleteikben, nagyon tetszett a stílusos és hiteles dekoráció (és persze a világ pénzét el tudtam volna költeni ott cipőre 🙂

Puma Bluebird Cardiff size? pop up store kirakat (Fotó: Amy Davis) - Katt a galériához!

Puma Bluebird Cardiff size? pop up store kirakat (Fotó: Amy Davis) – Katt a galériához!

Puma Bluebird Cardiff size? pop up store (Fotó: Synamatix)

Puma Bluebird Cardiff size? pop up store (Fotó: Synamatix)

Puma Bluebird Cardiff size? pop up store (Fotó: Synamatix)

Puma Bluebird Cardiff size? pop up store (Fotó: Synamatix)

Puma Bluebird Cardiff size? pop up store (Fotó: Amy Davis)

Puma Bluebird Cardiff size? pop up store (Fotó: Amy Davis)

Mind a régi, mind pedig a most kiadott Bluebird hasított bőr felsőrésszel és természetes gumi színű befecskendezett-formára öntött PVC talppal készült. A hozzáértők szerint az új kiadás színe egy kékmadártollnyival világosabb és a fűzői egy kékmadárcsőrnyivel szélesebbek lettek, ezzel együtt természetesen abszolút méltó az aranyszínű BLUE BIRD feliratra 🙂 A cipő (és a kollekcióba tartozó sárga színű, Blue Bird logós póló) nálunk, Magyarországon szerencsére nem pop-up store-ban, hanem tartósan, az Office Shoes üzleteiben kapható, 21 990 Ft-ért.

Az újjászületett Puma Bluebird minden nézetből

Az újjászületett Puma Bluebird minden nézetből

Válaszolj helyesen és nyerd meg Te a Puma Bluebird cipőt vagy a pólók egyikét!

Ha megtetszett a cipő vagy a póló, akkor jelentkezz nyereményjátékunkra, ahol mindössze annyi a dolgod, hogy jól válaszolsz két kérdésre és utána jó szerencsés vagy 🙂 Annyit súgunk, hogy ha elbizonytalanodnál, akkor a cikkben visszaolvasva biztosan megtalálod a jó választ.  A Puma szíves felajánlásából a mindkét kérdésre jó választ adó jelentkezők között kisorsolunk 1 pár Puma Bluebird cipőt és két Bluebird pólót.

A jelentkezési időszak: 2011. szeptember  12-24. között volt és véget ért. A nyerteseket szeptember 27-ig értesítjük a regisztráció során megadott e-mail címen!

Játékszabályzat és egyéb tudnivalók:

A részvétel feltétele két, tudás alapú kérdésre adott helyes válasz és a regisztrációhoz szükséges további személyes adatok megadása. Egy személy csak egyszer jelentkezhet, a többszörös jelentkezéseket sorolás előtt kiszűrjük és töröljük! A nyertesek mellé három tartaléknyertest is kisorsolunk, akik (kihúzási sorrendben) akkor válhatnak jogosulttá a nyereményre, ha a sorban előttük lévő(k) valamilyen oknál fogva nem felel(nek) meg az előzetesen közölt feltételeknek vagy nem sikerül elérni őket. A regisztrációnál megadott adataidat a sneakerbox.hu tulajdonosa kezeli. Megadott adataidat bizalmasan kezeljük és nem spammelünk! Adatkezelési irányelveinket itt megnézheted.

Ha a játékkal kapcsolatban bármilyen kérdésed lenne, kérdezz nyugodtan: sneakerbox.hu@gmail.com. Azért a kérdésekre a helyes választ nem fogjuk megírni 😉

Sok szerencsét a játékhoz!

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×