Beszámoló a Prowanted szekszárdi hétvégéjéről

Ahogy a tavalyi, úgy az idei Prowanted eseményein is rajta tartjuk a szemünket. A 2011-es turné második állomásán, Szekszárdon a sneakerbox.hu különítménye is csatlakozott a Prowanted csapathoz, a beszámolót a szombati trails és a vasárnapi street napról a tovább után olvashatjátok!

Prowanted második állomás: Szekszárd

Prowanted második állomás: Szekszárd

A sneakerbox.hu-tól jómagam és flow BMX-es bicósunk Stewie indultunk neki Szekszárdnak. Szombat reggel pontosan a Hősök tere közepre volt kijelölve a találkozási pont, először érkeztek azok, akik a 8:30-as találkozót konkrétan értették, az utána következő egy órában pedig azok, akiknek a meghirdetett indulási időpont inkább „tájékoztató jellegű” volt… Ahogy gyűlt a sok rider és bicikli, egyre több turistacsoport volt kénytelen a téren „Az Ismeretlen Katona Sírja és Biciklik Mindenütt” illetve a „Hét Vezér és Negyven Biciklis” témájú képeket készíteni 🙂 Egyszer csak a Dózsán a nagy lendülettel érkező FDG Hiaceből hangosbeszélőn ordítottak ki nekünk a szervezők, hogy át lehet tekerni a buszhoz a Felvonulási térre.

Reggeli nyüzsi a Hősök Terén

Reggeli nyüzsi a Hősök Terén

Az eredeti csapathoz a héten lezajlott szavazásokon még a BMX-es Penderik Dani és Hatvani Tibi, illetve a montis Erős Máté és Takács György csatlakozott. A bicikliket sikerült pakkra bepakolni buszba és az utánfutóba és gyökkettővel átszelve Budapestet elindultunk Szekszárd felé. Az odaúton Králik Dani kvízmester alapozta meg a hangulatot, igazi díjeső volt, már a tervezett indulási időpont eltalálása is széldzsekit ért 🙂

Dél után érkeztünk a szekszárdi dirthöz, ahol a helyi szekszárdi srácok már patentül előkészítették a trailset, hogy vendégül lássák a Prowanted indulókat. A felvédőzés és a pumptracken való gyors bemelegítés után a biciklisek nekimentek az ugratóknak. A montisok elég hamar belakták a nagy sort, szép magas szállásokat, patent trükköket, sőt körről-körre egyre jobban kigyúrt szimultán meneteket is láthattunk. Horváth András, azaz Kis Wini teljesítményével pedig a zsűri azonnali különdíját egy Nixon órát is kiérdemelte (egyik körét itt nézhetitek meg). Ahogy telt a délután  BMX-esek is egyre nagyobb számban mentek át a közepes sorról a nagyra, Penderik Dani egy masszív előreszaltót, Szántó Bálint pedig vp to kp és kp to vp trükköt adott, hangos sikert aratva az egészen népes nézőközönség körében. Action fotókat az offline.hu Prowanted rovatában és a ride.hu-n találhattok, nekem csak kompakt gépem és hobbifotós tudásom van 🙂

Prowanted @ Szekszárd: a szombati dirt

Prowanted @ Szekszárd: a szombati dirt * Katt még több képhez! *

Prowanted @ Szekszárd: Pump up the jam - tömeges bemelegítés

Prowanted @ Szekszárd: Pump up the jam – tömeges bemelegítés

Prowanted @ Szekszárd: egy szép montis szaltó

Prowanted @ Szekszárd: egy szép montis szaltó

A riderek tiszteletre méltó kitartással egészen szürkületig nyomták, de miután megérkezett a város kb. egyhavi fogyasztását meghaladó mennyiségű pizza vacsira, lassan egyre többen lettek a nézők és kevesebben az ugrók 🙂 A tetőtől talpig dirty csapat ezután buszra szállt és elmentünk a szállásra. Mivel a parkolóban a buszunknak útban volt egy kocsi, ezért arra a spontán kvízkérdésre is meglett a válasz, hogy hány biciklis kell ahhoz, hogy felemeljenek és arréb tegyenek egy autót… Egy közeli kollégiumban elfoglaltuk luxus lakosztályainkat és mindenki vérmérsékletétől függően odatette magát az esti bulira melegítés során. A szekszárdi éjszaka ezen a szombat estén eléggé a rockra volt ráhangolva, lehetett választani a rockabilly és a hardcore rock között. A hardcore buliban láttam olyat, hogy egy csaj nekimegy egy csávónak és a kulturált pogózást messze meghaladva földre viszi és megveri 😮

Reggel verőfényes napsütésre és egyidejűleg zuhogó esőre ébredtünk, így trópusi viszonyok mellett indult a más(odik)nap. A streetes nap streetes reggelivel indult, de lassan verődött össze a csapat, felkerültek a pegek és elindultunk az első állomáshoz, egy suli udvarára, ahol egy nagy szint, egy döntés utáni wallride, mellette korláttal és négy lépcső várta a ridereket.

Prowanted @ Szekszárd: streetes reggeli

Prowanted @ Szekszárd: streetes reggeli

Itt inkább a BMX-esek aktiválták magukat, Balogi Márk egy sima leugrást követően rögtön vápével küldte le a szintet. A wallride-on Penderik Dani, a korlátra pedig Hatvani Tibi gyógyult rá, és nem nyugodott, amíg rá nem osztott egy ice pick to kp-t. A montisok között Gál „Cusi” Laci is osztotta a lépcső feletti trükköket.

Prowanted @ Szekszárd: a suliudvar

Prowanted @ Szekszárd: a suliudvar

Innen tekertünk át a következő helyszínre és úgy néztünk ki, mintha a szekszárdi Critical Mass zajlana 🙂 Szó szerint útbaesett egy szökőkút is, amiben néhányan lazán körbetekergettek, majd Horváth Andris egy masszív beleugrással kettéválasztotta benne a vizet 🙂

A következő két helyszín két korlát volt, az kisebbiket Penderik Dani 50-50-ben csúszta végig lazán, egy másik, jóval hosszabb játékost „csak” átugrottak a döntésbe, majd Tóth Endre, a helyi BMX-es Prowanted induló egy kp-vel vitte át, Cusi ugyanúgy átkápézta montival. Mivel kicsit meredek volt az érkező, ezért a ride.hu élőközvetítéses laptopja folyamatosan életveszélyben volt, de végül is megúszta.

Prowanted @ Szekszárd: Penderik Dani a korláton

Prowanted @ Szekszárd: Penderik Dani a korláton

Prowanted @ Szekszárd: Tóth Endre kp

Prowanted @ Szekszárd: Tóth Endre kp

Prowanted @ Szekszárd: Cusi kp

Prowanted @ Szekszárd: Cusi kp

Itt már egyre gyülekeztek a fellegek, a legutolsó helyszínen, egy döntésnél már egy zivatar vetett véget a rájdolásnak, de legalább nem jégeső volt, ami hazafelé az autópályán kapott el minket. A hétvégéről készült hivatalos Prowanted videó már készül és hamarosan látható lesz, további beszámolókat és képeket az offline.hu-n és a ride.hu-n találtok. Jövő héten a harmadik állomás a Norma Park lesz Budapesten!

Közben elkészült a hétvége hivatalos videója is:

 

…és hogy témánknál maradjunk, a legtöbb BMX-es riderrel csináltam Prowanted Sneaker Check-et, azaz milyen cipőben tolják az indulók – ezt itt nézhetitek meg.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×