Element 2011 tavaszi-nyári cipőszemle

Itt van tavaszi-nyári deszkás cipőszemle sorozatunk következő epizódja, az Element cipőkkel. Az ismert és bevált modelleknél idén sincs hiány új színkombókból és néhány olyan új modellt is bemutatunk, amiket szintén megvehetsz Magyarországon ebben a szezonban, de eddig még nem volt szó a sneakerbox.hu-n. Tovább!

Element 2011 tavaszi-nyár cipőszemle - a Magyarországon is kapható modellek

Element 2011 tavaszi-nyár cipőszemle – a Magyarországon is kapható modellek

Tavaszi Element cipőszemlénk első játékosa a Bristol. Ez a modell ellenállt az oldszkúl stílus nagy visszatérésének, és megtartotta azt a kialakítást, ahogy a deszkás cipők kinéztek, mielőtt a „60-as évek”, a slim kialakítás és a vulc gumitalp ismét lerohanta volna a placcot 🙂 A robosztus felépítésű, béléssel jól ellátott modellt az oldalán hegesztett TPR-ből (termoplasztikus gumi) készült nagyméretű logóval látták el – ezt az anyagot használják pl. a motoros kesztyűkön, hogy a vékony és elasztikus anyagot merevítse – itt persze csak díszítési célt szolgál. A talpa varrott-ragasztott cupsole szerkezetű, ami magában foglalja az ütődéscsillapító EVA habosított műanyag réteget és a gumi járófelületet. A felsőrész modelltől függően szintetikus bőrből és hasított bőrből készült. Itthon ezen a tavaszon nyáron a fekete (Black), és a szürke (Grey) színt szerezheted be, 19 990 Ft-ért.

Element Bristol - a feketét és a szürkét itthon is megveheted

Element Bristol – a feketét és a szürkét itthon is megveheted

A Griggs 2-t már jó ismerősként üdvözölhetjük. Ez a közepes szármagasságú mid cipő az Element egyik legjobban összerakott modellje és ráadásként egy csomó színben hozzá lehet jutni 🙂

Az első pillantásra vulkanizált gumitalp igazából cupsole szerkezetű, mely a megszokottnál vastagabb fél centis EVA ütődéscsillapító réteget rejt – látszik is, hogy ez a cipő egy kicsit magasabb felépítésű – a trappolásnál még jól jöhet 🙂 A felsőrészt és a talpat egymáshoz rögzítő C3 (cold connect construction) technológiánál használt alacsonyabb hő nem károsítja sem a felsőrész anyagát, sem az EVA betétet, körben a gumiszalag pedig a tapadásért felel. A felsőrész a kritikus helyeken többször is átvarrott, és az oldalpanel párnázása és a rejtett fűzési lehetőség is jól jöhet még a deszkázásnál 🙂

Ebben a szezonban az Element Griggs 2 modellt 21 990 Ft-ért, az alábbi négy színben kaphatod meg (sorrendben): fekete/sárga (Black/Yellow),  fekete/kék (Black/Blue), fekete/szürke (Black/Grey) hasított bőr és szintetikus nubuk felsőrésszel; illetve a zöld (Green) színben, hasított bőr és szintetikus bőr felsőrésszel.

Element Griggs 2: a 2011 tavaszi-nyári itthon beszerezhető felhozatal

Element Griggs 2: a 2011 tavaszi-nyári itthon beszerezhető felhozatal

A Griggs 2 kistesója, a GLT 2 (Griggs Low Top) mindent tud mint a bátyja, csak alacsonyabb egy kicsit – ez a félcipő változat. Színek tekintetében idén tavasszal a bőség zavarával találhatod magad szembe, mert hatféle színben is bezsákolhatod a modellt Magyarországon. A cipő ára 19 990 Ft.

Element GLT 2: mind a 6 szín kapható lesz itthon is

Element GLT 2: mind a 6 szín kapható lesz itthon is

A Quartz Lo félcipők eléggé a tartósságra vannak kihegyezve (varrás nélküli orr, a cipő oldalán még egy réteg bőr, rejtett fűzési lehetőség), a talpszerkezetükben a Griggs cipőkhöz hasonlítanak: C3 technológiával készültek és ugyanúgy ott van az 5 mm vastag EVA középtalp bennük. Nálunk idén tavasszal és nyáron a fekete (Black) és a kék (Blue) hasított bőr felsőrésszel készült modellek lesznek elérhetők, 19 990 Ft-ért.

Element Quartz Lo - a fekete és a kék itthon is kapható itthon

Element Quartz Lo – a fekete és a kék itthon is kapható itthon

És persze nem maradhatnak ki a cipőszemléből az egyetlen magas szárú Element modell, az Omahigh legfrissebb itthon is kapható színei: a reggae lelkületű deszkások mintás-átlátszó talpas fekete/raszta (Black/Rasta) színre mehetnek rá 27 990 Ft-ért, az élénkebb színek kedveli pedig a sárga-fehér-fekete (Yellow/Black) színre, 24 990 Ft befektetésével.

Element Omahigh: a Raszta és a Sárga

Element Omahigh: a Raszta és a Sárga

Az itt bemutatott Element modelleket megnézheted a Store 13 üzletben (Budapest, Karolina út 17/B) vagy a store13 webshopban, illetve az Element cipőket árusító üzletekben országszerte.

gergő

A cipőimet - bár már nagyon sok van - nem gyűjtöm, hanem hordom :)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×